首页
登录
职称英语
A little more than a century ago, Michael Faraday, the noted British physici
A little more than a century ago, Michael Faraday, the noted British physici
游客
2025-04-07
47
管理
问题
A little more than a century ago, Michael Faraday, the noted British physicist, managed to gain audience with a group of high government officials, to demonstrate an electro-chemical principle, in the hope of gaining support for his work.
After observing the demonstrations closely, one of the officials remarked bluntly, "It’s a fascinating demonstration, young man, but just what practical application will come of this?"
"I don’t know," replied Faraday, "but I do know that 100 years from now you’ll be taxing them."
From the demonstration of a principle to the marketing of products derived from that principle is often a long way, involved series of steps. The speed and effectiveness with which these steps are taken are closely related to the history of management, the art of getting things done. Just as management applies to the wonders that have evolved from Faraday and other inventors, so it applied some 4,000 years ago to the working of the great Egyptian and Mesopotamian import and export firms...to Hannibal’s remarkable feat of crossing the Alps in 218 B.C. with 90,000 foot soldiers, 12,000 horsemen and a "conveyor belt" of 40 elephants.. .or to the early Christian Church, with its world-shaking concepts of individual freedom and equality.
These ancient innovators were deeply involved in the problems of authority, divisions of labor, discipline, unity of command, clarity of direction and the other basic factors that are so meaningful to management today. But the real impetus to management as an emerging profession was the Industrial Revolution. Originating in 18-century England, it was triggered by a series of classic inventions and new processes; among them John Kay’s Flying Shuttle in 1733, James Hargrove’s Spinning Jenny in 1770, Samuel Compton’s Mule Spinner in 1779 and Edmund Cartwright’s Power Loom in 1785. [br] The anecdote about Michael Faraday indicates that______.
选项
A、politicians tax everything
B、people are skeptical about the values of pure research
C、government should support scientists
D、he was rejected by his government
答案
B
解析
本题可参照第二段。第二段中一官员问实验虽然精彩,但有什么用?从这句话不难看出人们对于科学新发现都是持怀疑态度的。因此B项为正确答案。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/4030153.html
相关试题推荐
TheBritishhistorianNiallFergusonspeculatedthattheendofAmerican_____mig
Thelittlegirlisignorant____thebasicrulesofEnglishgrammar.A、forB、ofC、w
The19th-centuryBritishAristocracyTheBritisharistoc
The19th-centuryBritishAristocracyTheBritisharistoc
The19th-centuryBritishAristocracyTheBritisharistoc
Ithasbeenchallengingformosttwentieth-centuryAmericanpolicy-makersto
Ithasbeenchallengingformosttwentieth-centuryAmericanpolicy-makersto
Ithasbeenchallengingformosttwentieth-centuryAmericanpolicy-makersto
PeopleintheUnitedStatesinthenineteenthcenturywerehauntedbythepr
PeopleintheUnitedStatesinthenineteenthcenturywerehauntedbythepr
随机试题
【B1】[br]【B7】A、MuchB、enoughC、MoreB“由于人们不知道该喝多少水而导致饮水不足的问题。”故本题答案为B。
[originaltext]Whydowecry?Canyouimaginelifewithouttears?Noton
LadiesandGentlemen,Welcometothiselectronicsexhibition.Hereyoucanf
Bothpartiespromisedto______(遵守下周将要签署的合约).adheretothecontracttobesigned
以色列魏茨曼科学研究院凝聚物物理研究部威克斯曼博士和该院哈维德·施密斯索尼亚天体
C公司的固定成本(包括利息费用)为600万元,资产总额为10000万元,资产负债
要在HTML页面中设计如下所示的表单,应将下拉框type属性设置为()
患者,男性,12岁。8月上旬前额部出现红肿结块,约2cm×2cm,中央有脓头未溃
关于风险分析的好处,下列不正确的是()。A:有助于决策人制定更完备的应急计划,有
银行承兑汇票的承兑银行,应当按照票面金额向出票人收取()的手续费。A:千分之一
最新回复
(
0
)