首页
登录
职称英语
As the American workforce gets grayer, age discrimination will likely become
As the American workforce gets grayer, age discrimination will likely become
游客
2025-04-06
43
管理
问题
As the American workforce gets grayer, age discrimination will likely become a more prominent issue in the courts. It is, of course, illegal to discriminate against an employee because of his or her age, and yet it is not illegal to dismiss a worker because he has a high salary and expensive health care.
This apparent contradiction is at the heart of a raft of cases now making their way through the courts. The outcome of these cases will have broad implications for the workplace in the coming years. By 2010, the Bureau of Labor Statistics projected that more than half of all workers will be over 40—many of whom, by dint of seniority and promotions, will be earning higher than median salaries, eligible for more stock options, and carrying higher health care costs as a result of a larger number of dependents and the increased cost of health care for older workers.
Is it any wonder that a bottom-line oriented business might want to shed these workers, whose productivity is likely to plummet in the next few years, even as they become more expensive employees?
Still, the legal challenges of implementing this policy are daunting. Businesses have the right to rate workers on their productivity and to rank them against their peers. But they are not allowed to prejudge individuals based on their sex, race or age. Each worker must be treated on his or her own merits, rather than by how they fit into a lager profile of the group they belong to.
For companies looking to lay off these workers, the cost of making a mistake is high; while only one in three age discrimination suits are won by the plaintiff, the awards tend to be steep and the political fall-out harsh. [br] Which of the following, if true, would most effectively weaken the author’s assertion that a "bottom-line oriented business" might want to fire older workers?
选项
A、A new study shows that, on average, younger workers earn less and have lower associated medical costs than older workers.
B、Older workers have a higher rate of absenteeism than younger workers.
C、A new study shows that older workers are in fact more productive and have fewer medical expenses compared to younger workers.
D、A forecasted downturn in the economy will erode profits in many American businesses.
答案
C
解析
如果正确,以下哪种陈述最有效地削弱作者所作出的论断一唯利是图的企业也许想解雇老龄工人?一项新的研究表明,跟年轻的工人相比,老龄工人有更强的生产能力且医疗费用更少。这个观点跟第三段的观点正好相反,所以应该选C。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/4028630.html
相关试题推荐
IntheopinionofmanyAmericansandEuropeans,weonlybegantoreallyexpl
IntheopinionofmanyAmericansandEuropeans,weonlybegantoreallyexpl
IntheopinionofmanyAmericansandEuropeans,weonlybegantoreallyexpl
From2007to2010,Americanhouseholdslost$11trillioninrealestate,sav
From2007to2010,Americanhouseholdslost$11trillioninrealestate,sav
Successfulstudentssometimesbecomeso______withgradesthattheyneverenjoyt
Meteorologistsroutinelytelluswhatnextweek’sweatherislikelytobe,a
Meteorologistsroutinelytelluswhatnextweek’sweatherislikelytobe,a
Meteorologistsroutinelytelluswhatnextweek’sweatherislikelytobe,a
AfricanAmericanwomen’ssearchforsocietalacceptanceoftenencompassesst
随机试题
Editor’sWelcomeWelcometoStreetLife’sliveandintimatecelebrationofthe2
ChineseAmericansIntroduction:Americansusedtoassoc
Springisa【B1】______season.Thetemperaturesaremild,andthebloomingtre
苯二氮卓类药物的催眠作用机制是A.与GABAA受体α亚单位结合 B.增强G
治疗滞产,应首选A.太冲 B.血海 C.合谷 D.足三里 E.至阴
下列关于股权投资基金托管的服务内容,说法不正确的是()。A.资产保管是股
下列关于行业的实际生命周期阶段的说法中,正确的有()。 Ⅰ.随着行业兴衰,
海龙体表突起的花纹称为A.五影纹B.菠萝纹C.环纹D.铁线纹E.水波纹
家庭成员权力相当,共同协商作出决定。其权力结构属于()。A.传统权威型 B.
国家将房地产授权国家机关、人民团体、企事业单位和军队分别进行管理,上述单位的义务
最新回复
(
0
)