首页
登录
职称英语
Archaeology as a profession faces two major problems. First, it is the poore
Archaeology as a profession faces two major problems. First, it is the poore
游客
2025-04-05
54
管理
问题
Archaeology as a profession faces two major problems. First, it is the poorest of the poor. Only paltry sums are available for excavating and even less is available for publishing the results and preserving the sites once excavated. Yet archaeologists deal with priceless objects every day. Second, there is the problem of illegal excavation, resulting in museum-quality pieces being sold to the highest bidder.
I would like to make an outrageous suggestion that would at one stroke provide funds for archaeology and reduce the amount of illegal digging. I would propose that scientific archaeological expeditions and governmental authorities sell excavated artifacts on the open market. Such sales would provide substantial funds for the excavation and preservation of archaeological sites and the publication of results. At the same time, they would break the illegal excavator’s grip on the market, thereby decreasing the inducement to engage in illegal activities.
You might object that professionals excavate to acquire knowledge, not money. Moreover, ancient artifacts are part of our global cultural heritage, which should be available for all to appreciate, not sold to the highest bidder. I agree. Sell nothing that has unique artistic merit or scientific value. But, you might reply, everything that comes out of the ground has scientific value. Here we part company. Theoretically, you may be correct in claming that every artifact has potential scientific value. Practically, you are wrong.
I refer to the thousand pottery vessels and ancient lamps that are essentially duplicates of one another. In one small excavation in Cyprus, archaeologists recently uncovered 2,000 virtually indistinguishable small jugs in a single courtyard. Even precious royal seal impressions known as melekh handles have been found in abundance—more than 4,000 examples so far.
The basements of museums are simply not large enough to store the artifacts that are likely to be discovered in the future. There is not enough money even to catalogue the finds; as a result, they cannot be found again and become as inaccessible as if they had never been discovered. Indeed, with the help of a computer, sold artifacts could be more accessible than are the pieces stored in bulging museum basements. Prior to sale, each could be photographed and the list of the purchasers could be maintained on the computer. A purchaser could even be required to agree to return the piece if it should become needed for scientific purposes. [br] Which of the following is mentioned in the passage as a disadvantage of storing artifacts in museum basements?
选项
A、Space that could be better used for display is taken up for storage.
B、Artifacts discovered in one excavation often become separated from each other.
C、Such artifacts often remain uncatalogued and thus cannot be located once they are put in storage.
D、Such artifacts are often damaged by variations in temperature and humidity.
答案
C
解析
题目问:文章中提到了哪项在博物馆地下室保管文物的缺点?最后一段第二句There is not enough money even to catalogue the finds; as a result,they cannot be found again and become as inaccessible as if they had never been discovered.通过这句话可知,应选择C。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/4027306.html
相关试题推荐
Archaeologyasaprofessionfacestwomajorproblems.First,itisthepoore
Archaeologyasaprofessionfacestwomajorproblems.First,itisthepoore
Archaeologyasaprofessionfacestwomajorproblems.First,itisthepoore
______arenotallowedtoplayinmostprofessionalgolftournaments.A、AmateursB
Professionalarchivistsandlibrarianshave(heresourcestoduplicatematerials
By______Mr.Smithisabusdriver.A、occupationB、professionC、workD、employmen
Bigcitiestodayareconfrontedwithveryseriousproblems.Transportisa【C
Bigcitiestodayareconfrontedwithveryseriousproblems.Transportisa【C
Bigcitiestodayareconfrontedwithveryseriousproblems.Transportisa【C
Bigcitiestodayareconfrontedwithveryseriousproblems.Transportisa【C
随机试题
•Readthearticlebelowaboutjobenrichment,akindofwaytopromotethework
Youmayknowthefeeling.It’sthelateafternoon,andyoustillhaven’tleft
下面关于“十不吊”原则说法错误的是()。A.信号指挥不明不准吊 B.斜牵
在中国就业的外国人的()按国家有关规定执行。A.工作时间 B.休息 C
肾病综合征的主要特征是( )。A.大量蛋白尿 B.低蛋白血症 C.高脂血症
患者男,26岁。10年前乙型肝炎血清标志物:HBsAg(+),抗HBs(-),H
人源化抗体的最主要优点是A:亲和力强B:纯度高C:异源性低而有利于应用于人体
共用题干 某小区物业服务中心按上级指示对该小区近年来发生的管理服务纠纷案例进行
(2017年真题)抑制细菌蛋白质合成( )A.头孢米诺 B.磺胺甲噁唑甲氧苄
急性心肌梗死时,特异性最高的血清标志物是A.LDH B.α-HBDH C.S
最新回复
(
0
)