首页
登录
职称英语
On day one of my self-proclaimed Month of Gratitude, my five-year-old son wo
On day one of my self-proclaimed Month of Gratitude, my five-year-old son wo
游客
2025-04-03
23
管理
问题
On day one of my self-proclaimed Month of Gratitude, my five-year-old son woke up "bored" at 5: 15 a. m. , I spied a speeding ticket in my wife’s purse, and our water heater spluttered to its death as I was getting into the shower. Ordinarily, I would have started complaining and the day would’ve been off to an ugly start. But this day was different. How cute my child’s dimples(酒窝)are. How fetching my wife’s taste for adventure. Only 29 days to go.
Just a week earlier, as I struggled with the feeling that I’d been put on this earth to load and unload the dishwasher, I’d decided it was time to end my reflexive complaining. But it wasn’t simply the little things that were annoying me. All of a sudden, my friends were dealing with bad news — cancer diagnoses, divorce, job loss. Shouldn’t I be celebrating my relative good fortune?
I’d heard about the feel-good benefits of a gratitude attitude. Hoping for tips, I called professor Emmons, who pioneered research on the benefits of positive thinking. Emmons quoted new studies that indicated that even pretending to be thankful raises levels of the chemicals associated with pleasure and contentment. He recommended keeping a log of everything I’m grateful for in a given week or month.
I followed his suggestions, but my first attempts at keeping a gratitude list were pretty weak: coffee, naps, caffeine in general. As my list grew, I found more uplift: freshly picked blueberries; the Beatles’ White Album; that I’m not bald.
By day three, I was on a tear, thanking every grocery bagger and parent on the playground like I’d just won an Oscar and hanging post-it notes to remind myself of the next day’s thank-you targets: the mailman, my son’s math teacher. But soon, the full-on approach started to bum me out. Researchers call it the Pledge of Allegiance effect. " If you overdo gratitude, it loses its meaning or, worse, becomes a chore," professor Emmons told me when I mentioned my slump. Be selective, he advised, and focus on thanking the unsung heroes in your life.
Then professor Emmons suggested a " gratitude visit. " Think of a person who has made a major difference in your life and whom you’ve never properly thanked. Compose a detailed letter to him or her that expresses your appreciation in concrete terms, then read it aloud, face-to-face.
I immediately flashed on Miss Riggi, my eighth-grade English teacher. She was the first one to open my eyes to Hemingway, Faulkner, and other literary giants. To this day, I am guided by her advice("Never be boring"). I booked plane tickets to my hometown, Scranton, Pennsylvania.
Miss Riggi was shorter than I remember, though unmistakable with her still long, black hair and bright, intelligent eyes. After a slightly awkward hug and small talk, we settled in. I took a deep breath and read.
"I want to thank you in person for the impact you’ve had on my life," I began. "Nearly 30 years ago, you introduced my eighth-grade class to the wonders of the written word. Your passion for stories and characters and your enthusiasm for words made me realize there was a world out there that made sense to me. " And whether it was Miss Riggi’s enormous smile when I finished the letter, or the way she held it close as we said goodbye, my feeling of peace and joy remained long after I returned home.
Since then, I have written several more gratitude letters, and my wife and I both summon our "training" when we feel saddled by life. The unpleasant matters are still there, but appreciation, I’ve learned, has an echo — and it’s loud enough to drown out the grumbling of one man emptying the dishwasher. [br] The author’s reunion with his English teacher, Miss Riggi, shows that______
选项
A、the author was desperate to see his teacher.
B、his teacher had great impact on him.
C、his teacher still had a deep impression of the author.
D、the author wanted to testify the professor’s proposal.
答案
B
解析
细节推断题。从第六段第二句对拜访对象的解释及第七段首句可知他的英语老师是对他人生影响最深的人,从第九段信件内容也可知道这一点,故选B。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/4024549.html
相关试题推荐
Hegavethemalovelybookcasein______fortheirkindness.A、returnB、gratitude
Ondayoneofmyself-proclaimedMonthofGratitude,myfive-year-oldsonwo
Ondayoneofmyself-proclaimedMonthofGratitude,myfive-year-oldsonwo
Ondayoneofmyself-proclaimedMonthofGratitude,myfive-year-oldsonwo
Ondayoneofmyself-proclaimedMonthofGratitude,myfive-year-oldsonwo
Ondayoneofmyself-proclaimedMonthofGratitude,myfive-year-oldsonwo
随机试题
TheProblemsLearnersofEnglishFaceTheproblemslearnersof
Aswehaveseen,thereisnothingaboutlanguageassuchthatmakeslinguis
偶然性对事物发展过程()A.不起任何作用 B.起促进或延缓的作用 C.有时
C
检验检测机构应该有与其从事检验检测能力相适应的()。A.专业技术人员和关键
A.L-鼠李糖B.D-葡萄糖C.D-洋地黄糖D.D-洋地黄毒糖E.D-加拿大糖属
普萘洛尔为非选择性β受体阻滞剂,能降低心率与心肌收缩能力,并诱发或加重收缩功能不
下列不属于贷款发放审核担保落实情况内容的是()。A.是否可以事后补办抵(质)
下列关于房产税纳税义务发生时间的表述中,正确的有( )。A.纳税人自行新建房屋
背景资料 某施工单位中标承建一座三跨预应力混凝土连续钢构桥,桥梁下为通航航道
最新回复
(
0
)