首页
登录
职称英语
Scientists have long understood that supermassive black holes weighing milli
Scientists have long understood that supermassive black holes weighing milli
游客
2025-04-02
33
管理
问题
Scientists have long understood that supermassive black holes weighing millions or billions of suns can tear apart stars that come too close. The black hotels gravity pulls harder on the nearest part of the star, an imbalance that pulls the star apart over a period of minutes or hours, once it gets close enough. Scientists say this uneven pulling is not the only hazard facing the star. The strain of these unbalanced forces can also trigger a nuclear explosion powerful enough to destroy the star from within. Matthieu Brassart and Jean-Pierre Luminet of the Observatoire de Paris in Meudon, France, carried out computer simulations of the final moments of such an unfortunate star’s life, as it veered towards a supermassive black hole.
When the star gets close enough, the uneven forces flatten it into a pancake shape. Some previous studies had suggested this flattening would increase the density and temperature inside the star enough to trigger intense nuclear reactions that would tear it apart. But other studies had suggested that the picture would be complicated by shock waves generated during the flattening process and that no nuclear explosion should occur.
The new simulations investigated the effects of shock waves in detail, and found that even when their effects are included, the conditions favor a nuclear explosion. "There will be an explosion of the star — it will be completely destroyed," Brassart says. Although the explosion obliterates the star, it saves some of the star’s matter from being devoured by the black hole. The explosion is powerful enough to hurl much of the star’s matter out of the black hole’s reach, he says.
The devouring of stars by black holes may already have been observed, although at a much later stage. It is thought that several months after the event that rips the star apart, its matter starts swirling into the hole itself. It heats up as it does so, releasing ultraviolet light and X-rays.
If stars disrupted near black holes really do explode, then they could in principle allow these events to be detected at a much earlier stage, says Jules Hatpern of Columbia University in New York, US2. " It may make it possible to see the disruption of that star immediately if it gets hot enough," he says. Brassart agrees. " Perhaps it can be observed in the X-rays and gamma rays, but it’s something that needs to be more studied," he says. Supernova researcher Chris Fryer of the Los Alamos National Laboratory in Los Alamos, New Mexico, US3, says the deaths of these stars are difficult to simulate, and he is not sure whether the researchers have proven their case that they explode in the process. [br] According to the context, the word "disruption" in Paragraph 6 means______.
选项
A、Confusion.
B、Tearing apart.
C、Interruption.
D、Flattening.
答案
B
解析
定位第六段第一句“if stars disrupted…”中的disrupted是题目中disruption的动词形式,根据第一句的句义推断句中disrupted为毁灭意思,而“tearapart”在文章第一段第二行也出现过“scientists have…tear apart stars…”可知tearapart为“撕裂,毁灭”的意思,故选B。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/4023619.html
相关试题推荐
Whenadiseaseofepidemicproportionsripsintothepopulace,scientistsim
Whenadiseaseofepidemicproportionsripsintothepopulace,scientistsim
Scientistshavelongunderstoodthatsupermassiveblackholesweighingmilli
Scientistshavelongunderstoodthatsupermassiveblackholesweighingmilli
Scientistshavelongunderstoodthatsupermassiveblackholesweighingmilli
Scientistshavelongunderstoodthatsupermassiveblackholesweighingmilli
For150yearsscientistshavetriedtodeterminethesolarconstant,theamo
Doyourememberallthoseyearswhenscientistsarguedthatsmokingwouldki
Doyourememberallthoseyearswhenscientistsarguedthatsmokingwouldki
Doyourememberallthoseyearswhenscientistsarguedthatsmokingwouldki
随机试题
她是如何成为一名医生的呢?Howdidshebecomeadoctor?
Lowwages,chronicunemploymentandunderemploymentleadtolowincome,lackof
蛛网膜下腔出血病人一般不出现A.频繁呕吐 B.意识障碍 C.剧烈头痛 D.
以下疾病均为变态反应疾病,分别属于哪种类型 A.迟发型 B.Ⅰ型 C.Ⅱ型
全头部紧缩性或压榨样疼痛常常提示A.血管性头痛 B.丛集性头痛 C.复杂性偏
A.2岁以下 B.成年 C.3~10岁儿童 D.老年男性 E.青壮年慢性
对释义的理解正确的是()。 (A)它是控制会谈和转换话题中不大常用的
某企业进行人力资源需求与供给预测。经过调查研究与分析,确认本企业的销售额(万元)
施工定额是以()为对象编制。A.工序 B.分项 C.主要分项 D.项目
(2016年真题)准好氧阶梯式填埋施工工艺是将垃圾在不同填埋高度()A.分单元
最新回复
(
0
)