首页
登录
职称英语
Adam Smith, writing in the 1770s, was the first person to see the importance
Adam Smith, writing in the 1770s, was the first person to see the importance
游客
2025-04-02
44
管理
问题
Adam Smith, writing in the 1770s, was the first person to see the importance of the division of labor and to explain part of its advantages. He gives as an example the process by which pins were made in England.
"One man draws out the wire; another strengthens it; a third cuts it; a fourth points it; a fifth grinds it at the top to prepare it to receive the head. To make the head requires two or three operations. To put it on is a separate operation, to polish the pins is another. And the important business of making pins is, in this manner, divided into about eighteen operations, which in some factories are all performed by different people, though in others the same man will sometimes perform two or three of them."
Ten men, Smith said, in this way, turned out twelve pounds of pins a day or about 4,800 pins per worker. But if all of them had worked separately and independently without division of labor, none of them could have made twenty pins in a day and perhaps not even one.
There can be no doubt that division of labor is an efficient way of organizing work. Fewer people can make more pins. Adam Smith saw this but he also took it for granted that division of labor is in itself responsible for economic growth and development and that it accounts for the difference between expanding economies and those that stand still. But division of labor adds nothing new; it only enables people to produce more of what they already have. [br] According to the writer, Adam Smith’s mistake was in believing that division of labor_____.
选项
A、was an efficient way of organizing work
B、was an important development in methods of production
C、certainly led to economic development
D、increased the production of existing goods
答案
C
解析
本题的依据是文章最后一段的第3句话Adam Smith saw this but he also took it for granted that和文章的最后一句 But division of labor adds nothing new;it only enables people to produce more of what they already have。因此C项是正确答案。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/4023297.html
相关试题推荐
Shecriticizedmywritingbutinawaythatwasvery____.Ilearnedalotfromh
Theconceptofpersonalchoiceinrelationtohealthbehaviorsisanimporta
Theconceptofpersonalchoiceinrelationtohealthbehaviorsisanimporta
Evenbeforeheis80,theagingpersonmayundergoanotheridentitycrisisli
Evenbeforeheis80,theagingpersonmayundergoanotheridentitycrisisli
Evenbeforeheis80,theagingpersonmayundergoanotheridentitycrisisli
Everypersononthesalesteamis_____becausetheyworktogetherwell.A、incompat
Notallpersonsarrestedand______withacrimeareguilty,andthemainfunctio
Although______,nearlyself-effacing,inherpersonalaffairs,thejournalistdi
Everytimeapersoneatssomethinghemakesanutritionaldecision.Heaccep
随机试题
RichardSatava,programmanagerforadvancedmedicaltechnologies,hasbeen
Inhisspeechthemanagerexpressedhisthankstothosewhohavemadetheir(con
HowtoMakePeacewithYourWorkloadA)Swamped(忙碌的),underthegun,justs
[originaltext]M:Goodmorning.WhatcanIdoforyou?W:Goodmorning.CouldI
Theparty’sreducedvotewas______oflackofsupportforitspolicies.(2002年考试
设计条件 某医院原有五层病房楼,东侧接建四层病房楼,新、旧病房楼层高一致,防
建设工程项目实施过程中,质量控制系统涉及多个质量责任主体,其中属于监控主体的是(
关于基金管理人合规管理目标,以下表述正确的是()。A.确保基金管理人持续快速运
吴茱萸汤的主治证候中不会出现A.呕吐涎沫 B.畏寒喜热 C.头痛 D.胁肋
原始凭证的审核内容主要包括()。A.审核原始凭证的真实性 B.审核原始凭证的
最新回复
(
0
)