首页
登录
职称英语
For anyone who has experienced an earthquake, the experience can be frighteni
For anyone who has experienced an earthquake, the experience can be frighteni
游客
2025-03-28
4
管理
问题
For anyone who has experienced an earthquake, the experience can be frightening and traumatic. In addition of the movement of the ground, people need to be concerned with collapsing buildings and falling debris, such as flying glass. The majority of the injuries and death that occur from the earthquakes are due to falling objects and structures. The effect of an earthquake can also cause dangerous landslides, fires, gas line and electric explosions, and floodwaters from collapsing dam. The goal of seismologists is to understand why the earthquake and other seismic activities occur on Earth. This information, when shared with people in earthquake-prone areas, can help decrease the number of deaths and injuries that may occur.
One of the most destructive effects of earthquake is tsunami. Tsunami, giant ocean waves, form after an earthquake has occurred on the ocean floor. If the tsunami crashes into land, it may cause destruction. The difficulty with protecting people from tsunami is that they may come without warning and at an extremely high speed. Once undersea earthquakes occur, the ocean floor rises and sinks. This is when tsunami may begin to form. Along with this shifting of the ocean floor, there is also a large mass of seawater that may drop or rise. To adjust the sudden change in sea level, the mass of water moves upward and downward. As it is moving, a series of long, low waves begin to move from the point of the epicenter outward. These waves will increase in height as they come closer to the shore. Underwater landslides caused by earthquakes may also form tsunamis.
On land, the focus of an earthquake’s destruction is usually buildings and property. Most of the buildings today are built using strict building codes. These codes require that the building can withstand the swaying motion of the ground during an earthquake. However, the buildings with weak walls can collapse completely during a quake. Extremely tall buildings, like skyscrapers, may sway so violently that they may tip over and cause damage to lower structures nearby. One factor that affects the intensity of an earthquake is the local geology. The type of land that beneath the buildings can determine the way the buildings respond to an earthquake. Buildings on solid ground are more likely to withstand an earthquake than building that are constructed on loose soil and rock. Likely soil and rock vibrate as if they were jelly. When buildings are constructed on this type of land, they tend to have an exaggerated motion and to sway violently. [br] The term "earthquake-prone area" (Line 8, Paragraph 1) probably means______.
选项
A、a place where earthquakes are more likely to happen
B、a region that tsunamis are more likely to occur
C、an area that is more suitable for the construction of skyscrapers
D、a zone in which earthquakes are very likely to happen
答案
D
解析
本题定位在第一段最后一句“如果与地震多发地区的人们共享这类信息,就可以帮助减少死亡和可能受伤的人数”。因此,本题选D。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/4016407.html
相关试题推荐
Foranyonewhohasexperiencedanearthquake,theexperiencecanbefrighteni
Oilcanchangeasocietymore_________thananyonecouldeverhaveimagined.A、gr
Howcanthenewtechnologypredictthecomingearthquake?[br][originaltext]
Whyshouldanyonewanttoread______ofbooksbygreatauthorswhentherealplea
TheearthquakethatoccurredinIndiathisyearwasamajorcalamityinwhicha
Iwalkeddownthecorridor,myfootsteps______frighteninglythroughtheempty
Thepatient’sunusualsymptomsconfoundedeventhemostexperienceddoctorofth
Whyshouldanyonebuythelatestvolumeintheever-expandingDictionaryof
Whyshouldanyonebuythelatestvolumeintheever-expandingDictionaryof
ThefullimpactoftherecenttsunamicausedbyanearthquakeinJapanis______
随机试题
HowtoLovetheWorldAsItIs?[A]Itstruckmerecentlythatalotofp
PoorpeoplehaveIQ’ssignificantlylowerthanthoseofrichpeople.The【S1】
A.易引起失血性休克 B.易引起人流综合征 C.易引起子宫穿孔 D.易引起
骨骺的损伤常发生在( )阶段。A.婴幼儿 B.儿童少年 C.成年 D.中
“对代数式a2-2ab+b2进行因式分解”,属于{}问题。
()负责债券融资工具交易的日常监测。A.中国人民银行 B.中国银行间市场
葡萄胎的处理原则()A.一旦确诊及时清除子宫内容物 B.化疗 C
最近三个月的二手房市场成交量已接近2008年下半年市场最低迷时期的水平。但是,此
2×18年1月1日起,企业对其确认为无形资产的某项非专利技术按照5年的期限进行摊
不属于行为疗法的心理治疗方法为()。 A.系统脱敏疗法 B.厌恶疗法 C.
最新回复
(
0
)