首页
登录
职称英语
Savages, published in the U.S., Canada and England last fall and soon to be
Savages, published in the U.S., Canada and England last fall and soon to be
游客
2025-03-27
26
管理
问题
Savages, published in the U.S., Canada and England last fall and soon to be released in Europe, is the story how Huaorani have fought to avoid the fate—to preserve their land and ancient culture from destruction by oil companies rushing to extract the black gold beneath the forest. As the reader quickly guesses in this compelling tale, it is not the Indians that Kane regards as savages.
Though he is obviously an environmentalist as well as journalist, Kane has written more than a save-the-rain-forest polemic. Rather, it is a sometimes comic adventure in which the author sets out to answer the question that has puzzled oil companies and ecologists alike: Who are these Huaorani? In the course of finding out, Kane spent many days being soaked by the constant jungle rains and bitten by countless insects. He contracted a rash of fungal infections and during one expedition nearly starved to death. He grew inured to Huaorani food including smoked howler-monkey arm and the tribe’s version of chichi-manioc that has been chewed, spat into a bowl and left to ferment into an alcoholic drink.
For all the hardships Kane endured, he found the Huaorani a charming people who were by turns wily and naive, fierce and helpless. Once an extremely war-like people, they have fought off every effort to "civilize" them, beginning with incursions of the Incas. But modem opponents are craftier than any Inca warrior. They are the smooth-talking government officials and company executives who try to convince the Huaorani that oil can be sucked from under the tribal homeland without doing any damage. That assertion, Kane points out, is devastatingly refuted elsewhere in the Ecuadorian rain forest, where pipeline breaks and oil-waste dumps have wiped out hectare after hectare of trees and wildlife. "Colonists" from elsewhere in Ecuador follow the oilrigs in, take over Indian land and then destroy the forest.
Kane befriended half a dozen tribal leaders, and together they launched a protest campaign to prevent the Maxus Energy Corp. of Texas from building a new oil road through the heart of Huaorani territory—a cause that was taken up by environmental groups across Europe and the U.S. But with Ecuador deep in debt and dependent on oil revenues for more than half its foreign exchange, the government could not be pressured. At the time of Kane’s last postscript, in May 1995, oil drilling was proceeding apace, and most of the Huaorani leaders had gone over to the other side: they were on the petroleum companies’ payrolls. The Spanish priest’s prophesy is sadly coming true. [br] According to the author, Kane went through all of the following hardships EXCEPT ______.
选项
A、building a road
B、starving
C、catching disease
D、eating Indian food
答案
A
解析
从文中第二段可知,Kane历经的艰苦有B项“挨饿”(starving)、C项“生病”(catching disease)、D项“习惯印第安食物”(eating Indian food),只有A项不曾提到。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/4014790.html
相关试题推荐
Whatisthemainideaofthismini-talk?[br][originaltext]Canada’sfirst
Whatisthemainideaofthismini-talk?[originaltext]Canada’sfirstsurvey
"Ismokeformyhealth,"Iproclaimedinanewspaperarticlepublishedin19
"Ismokeformyhealth,"Iproclaimedinanewspaperarticlepublishedin19
"Ismokeformyhealth,"Iproclaimedinanewspaperarticlepublishedin19
Savages,publishedintheU.S.,CanadaandEnglandlastfallandsoontobe
You______himlastyearwhenyouwereinEngland.A、canhavemetB、mayhavemet
ManufacturingisCanada’smostimportanteconomicactivity,______17percentof
SpeakerA:Guesswhat?Susanpublishedanotherpaper.It’sathirdinamonth.S
AchainofshopsinEastYorkshire,Englandhasbeentoldthatitwouldbea
随机试题
Whywastheseminardelayed?[originaltext]W:Hey,Mike.Iwasjusttoldthatou
[originaltext]ThereasonmyhusbandBillandIboughtavideocameraeight
[img]2012q2/ct_eyyjsdz2009a_eyyjsdreada_0219_20121[/img]Theopeningofyour
Autism(自闭症)isalifelongdevelopmentaldisorderthataffectsthewaysape
Alectureisnot【D1】______Useabbreviations,symbols,numbersandsoon
真菌对哪种因素抵抗力不强?()A.干燥 B.阳光 C.紫外线 D.热
2014年5月1日的有关资料如下: (1)A债券为每年付息一次,到期还本,发
下列有关硝普钠,错误的是A.起效快,但作用短暂 B.可治疗心肌梗死 C.口服
根据证券法律制度的规定,下列属于要约收购人的义务的有()。A.禁售义务
(2020年真题)根据《水利基本建设项目竣工财务决算编制规程》(SL19-201
最新回复
(
0
)