首页
登录
职称英语
Many small cultural groups live in places far away from modern cities. Some
Many small cultural groups live in places far away from modern cities. Some
游客
2025-03-24
4
管理
问题
Many small cultural groups live in places far away from modern cities. Some of these tribes have never had any communication outside of their small areas. When they do contact the outside world, their lives usually change. Learning how to change without losing the best of their own cultures is a problem for them.
One native tribe in New Guinea has a difficult situation. The people of the tribe are being pulled in two ways. Copper has been discovered under the land where they have lived for centuries. Developers want to take the copper out of the ground, to mine it. The tribe needs the money that a copper mine would bring. The problem is that the copper is directly under the most important buildings of their society. These buildings are a necessary part of their religion. How can the copper be mined without changing their religion? A group of people are trying to help the tribe to learn to communicate with the rest of the world. Cultural Survival, Inc. is the name of the group. The people are anthropologists (人类学家),scientists who study cultures. The organization wants to teach them how to live in the modern world.
There is another organization like this in London. It is called Survival International. One in Copenhagen is called the International Workshop for Local Affairs. These two groups have joined with Cultural Survival, Inc. to help people become used to modern culture.
These organizations work with another kind of problem, too. Sometimes a central government does not consider the needs of local people in developing new projects. Often they suffer a great loss and Cultural Survival, Inc. helps them. Cultural Survival, Inc. and its sister organizations also give advice about tourism. The tourist business can cause problems. Many small societies need to earn money, but a large group of visitors can hurt their culture. Also the local people could use the help of Cultural Survival, Incorporated. [br] Why does the copper discovered in a native tribe in New Guinea give rise to a problem?
选项
A、Because it will soon be mined.
B、Because it will bring money for the tribe.
C、Because it is too far away for mining.
D、Because the mining of the copper will affect the tribe’s religion.
答案
D
解析
本题是一道具体细节题。问为什么在新几内亚的一个土著部落发现了铜反倒带来了问题。利用查阅式阅读法,我们可以在文章第二段找到相关信息。这段指出,新几内亚的一个土著部落便处在这样一个困境中。该部落的人们正受到两个方面的冲击。在他们几百年以来一直生息的地方的地下发现了铜矿,开发商打算开采,而这一部落也需要铜矿开采给他们带来钱。问题是那些铜矿就在这一社区的最重要的建筑物下面,这些建筑物是他们宗教活动的一个不可缺少的部分。那么,怎样才能做到既开采铜矿又不会影响他们的宗教呢?因此,本题的正确答案应是D“开采铜矿会影响他们的宗教信仰”。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/4010612.html
相关试题推荐
Millionsofpeopleareusingcellphonestoday.Inmanyplacesitisactuall
Millionsofpeopleareusingcellphonestoday.Inmanyplacesitisactuall
Millionsofpeopleareusingcellphonestoday.Inmanyplacesitisactuall
Agoodmodernnewspaperisanextraordinarypieceofreading.Itisremarkab
Modernscientistsdividetheprocessofdyingintotwophases—clinicalorte
Modernscientistsdividetheprocessofdyingintotwophases—clinicalorte
Modernscientistsdividetheprocessofdyingintotwophases—clinicalorte
Modernscientistsdividetheprocessofdyingintotwophases—clinicalorte
Manysmallculturalgroupsliveinplacesfarawayfrommoderncities.Some
Manysmallculturalgroupsliveinplacesfarawayfrommoderncities.Some
随机试题
Nowadaysthesponsorshipfeehasbeenanopensecret.Tosendthechildtoa
高中地理《东南亚》主要教学过程及板书设计 教学过程 环节一:导入新课 【教师引导】同学们,你们知道著名新马泰旅游路线包括哪些国家吗?他们大概位于中国的哪个
《药品经营许可证》的有效期为A.5年 B.1年 C.3年 D.2年
《商标法》体现了( )基本原则。A.使用在先 B.申请在先 C.申请单一性
C40混凝土抗压强度试验时的加荷速度取每秒钟MPa。A.0.1-0.3 B.0
固定连接体在基牙近远中面的接触区,其面积不应小于()A.6mm B
具有独特发育周期的微生物是A.支原体B.衣原体C.立克次体D.螺旋体E.放线菌
根据上表,下列说法错误的是:A.2001年至2003年,全国农民人均纯收
下列属于非药品零售连锁企业可以零售的药品的是A.第二类精神药品 B.单味零售的
随着CCl染毒剂量的增高GPT显著增高A.生物效应 B.反应 C.剂量-效应
最新回复
(
0
)