首页
登录
职称英语
Three English dictionaries published recently all lay claim to possessing a
Three English dictionaries published recently all lay claim to possessing a
游客
2025-03-24
4
管理
问题
Three English dictionaries published recently all lay claim to possessing a "new" feature. The BBC English Dictionary contains background information on 1 000 people and places prominent in the news since 1988; the Oxford Advanced Learner’s Dictionary: Encyclopedic (百科全书 的) Edition is the OALD plus encyclopedic entries; the Longman Dictionary of English Language and Culture is the LDOCE plus cultural information.
The key fact is that all three dictionaries can be seen to have a distinctly "cultural" as well as language learning content. That being said, the way in which they approach the cultural element is not identical, making direct comparisons between the three difficult.
While there is some common ground between the encyclopedic/cultural entries for the Oxford and Longman dictionaries, there is a clear difference, Oxford lays claim to being encyclopedic on content whereas Longman distinctly concentrates on the language and culture of the English-speaking world. The Oxford dictionary can therefore stand more vigorous scrutiny (审视) for cultural bias than the Longman publication because the latter does not hesitate about viewing the rest of the world from the cultural perspectives of the English-speaking world. The cultural objectives of the BBC dictionary are in turn more distinct still. Based on an analysis of over 70 million words recorded from the BBC World Service and National Public Radio of Washington over a period of four years, their 1 000 brief encyclopedic entries are based on people and places that have featured (占显著地位) in the news recently. The intended user they have in mind is a regular listener to the World Service who will have a reasonable standard of English and a developed skill in listening comprehension. In reality, though, the BBC dictionary will be purchased by a far wider range of language learners, as will the other two dictionaries. We will be faced with a situation where many of the users of these dictionaries will at the very least have distinct socio-cultural perspectives and may have world views which are totally opposed and even hostile to those of the West. Advanced learners from this kind of background will not only evaluate a dictionary on how user-friendly it is but will also have definite views about the scope and appropriateness of the various socio-cultural entries. [br] It is implied in the last paragraph that, in approaching socio-cultural content in a dictionary, special thought should be given to______.
选项
A、the language levels of its users
B、the number of its prospective purchasers
C、the different tastes of its users
D、the various cultural backgrounds of its users
答案
D
解析
本题是一道推断引申类问题。问在文章最后一段我们可以推断出为了使读者能通过词典了解社会文化信息,人们应该特别考虑什么。仔细阅读文章最后一段,根据文章最后一段最后两句,作者认为三本词典的读者群都十分广泛,在这广泛的群体中一定会有些人生活在世界观与西方相反或敌视西方的文化背景之下。具有这种背景的高级学习者不仅可以根据这本词典是否容易使用来评价它,而且对各种社会文化词条的范围和适当性都有自己明确的看法。因此,词典在处理社会文化内容时,一定要考虑到其读者的各种文化背景。所以,本题的正确答案应是选项D“要特别考虑词典使用者的各种文化背景”。选项A、B、C表达不准确。因此,均为错误选项。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/4010513.html
相关试题推荐
Man:HowcanyoufinishthatlongEnglishnovelonlyinoneweek?Woman:Ifound
Possessingacargivesamuchgreaterdegreeof______,enablingthedrivertom
SomepeoplewouldsaythattheEnglishman’shomeisnolongerhiscastle,an
SomepeoplewouldsaythattheEnglishman’shomeisnolongerhiscastle,an
Man:Billlooksveryupsetthesedays.What’shappenedtohimrecently?Woman:I
Man:Billlooksveryupsetthesedays.What’shappenedtohimrecently?Woman:I
Weshouldavail______ofeveryopportunitytopracticeourEnglish.A、oneselfB、ou
SomepeoplewouldsaythattheEnglishman’shomeisnolongerhiscastle,an
SomepeoplewouldsaythattheEnglishman’shomeisnolongerhiscastle,an
SomepeoplewouldsaythattheEnglishman’shomeisnolongerhiscastle,an
随机试题
Toooftenyoungpeoplegetthemselvesemployedquitebyaccident,notknowin
[originaltext]Aslongastherehasbeencrime,therehavebeenwaystosolv
AlthoughFrench,German,AmericanandBritishpioneershaveallbeencredite
Largeanimalsthatliveinthedeserthaveevolvedanumberofadaptationsf
甲公司为一家境内上市的集团企业,主要从事能源电力及基础设施建设与投资。2016
抗体致敏细胞花环试验中,花环形成细胞是指A.受检细胞周围粘附2个或2个以上红细胞
我国入境旅游中,外国人市场主要集中在()A.东北亚 B.北美洲 C.东南亚
患者,男性,8岁,贫血3年,Hb70g/L。体检:贫血貌,心尖区有收缩期杂音
我国建立基本医疗卫生制度的目标是( )。A.形成和完善公共卫生和医疗服务体系
关于信用违约互换(CDS),下列说法中错误的是()。A:在2007年以来发生的全
最新回复
(
0
)