首页
登录
职称英语
We now come to the vital topic of money. First, we must remember that scienc
We now come to the vital topic of money. First, we must remember that scienc
游客
2025-03-22
31
管理
问题
We now come to the vital topic of money. First, we must remember that science, on any significant scale, exists only in economies where there is surplus(剩余, 过剩)of goods and services. A prosperous economy forms a necessary base for scientific work. Tragically, the economies of the "underdeveloped" countries, where the need is overwhelming, have not supported—nor have they been capable of supporting—any substantial scientific and technical training or research. Read the speech of P. M. S. Blackett, President of the Royal Society, in which the existing great disparity between the "have" and "have-not" economies is considered. The primary theme of his address is that the gap is not closing; on the contrary, it steadily grows wider.
The United States, as the wealthiest industrial nation, spends a greater amount on research and development than any other nations. It is beyond the scope of this book to consider in detail whether the amount spent is adequate, either in relation to our own economy or in relation to our position in the world. At best the question is an open one.
In the last few years, financial support for science has changed significantly. It is frustrating to report that, in spite of numerous statements about the extent and nature of these changes, it has been impossible to find sufficient agreement to be sure just what has happened. Two points do appear clear. First, there has been an overall cut in research funds, further reinforced by substantial inflation of prices. Second, there has been increased emphasis on "relevant" research— that is research with immediate practical applications.
One report that reflects most closely our own estimate of the situation was made by a five-member committee from the National Academy of Sciences. This group investigated funding of chemistry projects by the National Institutes of Health. The committee concluded that funding had declined by an average of 20% and that the section most closely related to basic research had funds cut in half. The committee found that various institutes, in-house research, administrative budgets, and continuing extramural(市外的)grants had been protected with the result that new and renewal grants had become a disaster area. Other reports stating that federal institutes’ funds have had only limited cuts have apparently ignored the point made by the National Academy Committee. [br] "...the question is an open one" in the second paragraph means that______.
选项
A、the question has to be left to the public to decide
B、the question is too self-evident to be discussed any further
C、different people may have different opinion about this question
D、more information has to be collected before the question can be finally answered
答案
C
解析
句子+上下文理解题。此题需要读懂上下文之间的逻辑。根据第二段的第二句:本书不详细讨论所花的数量是否充足,及下一句:At best the question is an open one.意为:充其量这是允许争论的问题。因此,C与原文句意相符,是正确答案。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/4008477.html
相关试题推荐
Man:I’mgoingtodropmyInformationScienceclass.Itmeetstooearlyinthem
Manyobjectsindailyusehaveclearlybeeninfluencedbyscience,buttheir
Manyobjectsindailyusehaveclearlybeeninfluencedbyscience,buttheir
DubbedBrainology,theunorthodoxapproachusesbasicneurosciencetoteach
Inscience,atheoryisareasonableexplanationofobservedeventsthatare
Inscience,atheoryisareasonableexplanationofobservedeventsthatare
Inscience,atheoryisareasonableexplanationofobservedeventsthatare
Inscience,atheoryisareasonableexplanationofobservedeventsthatare
Man:I’mgoingtodropmyInformationScienceclass.Itmeansgettinguptooear
Thesocialsciences,asthenameshows,arethescientificstudyofthebeha
随机试题
Mobilephone,e-mailandtelephone______ofpeople’ssocialcommunicationnowad
A、75%.B、45%.C、30%.D、25%.B细节题。根据句[8-1]和句[8_2]可知,工业的能源消耗差不多是全球能源消耗的45%。因此,B为答案
[originaltext] Manyanimalsrecognizetheirfoodbecausetheyseeit.Sodohu
没有固定的票面利率,只设定一个参考利率,并随参考利率的变化而变化,也称“指数债券
A.对掌矫形器 B.腕固定矫形器 C.莫伯格(Moberg)矫形器 D.手
肩周炎的最主要治疗方法是A.制动 B.推拿 C.红外线治疗 D.针灸 E
A.白昼时时汗出,动则益甚 B.寐中汗出,醒来自止 C.冷汗如珠,气息微弱
配制百部溶液时所需酒精的浓度为A:30% B:50% C:60% D:70
下列关于金融工具的说法中,不正确的是()。A.金融工具按其收益的特征分为固
清水池是给水系统中调节水厂均匀供水和满足用户不均匀用水的()构筑物。A、沉淀
最新回复
(
0
)