首页
登录
职称英语
Most students are usually introduced to the study of history by way of a fat
Most students are usually introduced to the study of history by way of a fat
游客
2025-03-19
40
管理
问题
Most students are usually introduced to the study of history by way of a fat textbook and become quickly immersed in a vast sea of names, dates, events, and statistics. The students’ skills are then tested by examinations that require them to show how much of the data they remember. From this experience a number of conclusions seem obvious; the study of history is the study of "facts" about the past; the more "facts" you know, the better you are as a student of history. But in this way students may become confused upon discovering that historians often disagree sharply. They discover that historians dealing with the same event may come to quite different conclusions about it.
Obviously, there is no easy solution to this problem. Historians disagree because each historian views the past from a particular perspective. Once students grasp this, they have taken the first step toward being able to evaluate the work of various historians. But before they can take this first step, students must consider a problem they have more or less taken for granted. They must ask themselves what history really is.
The word history has several meanings. In its broadest sense, it denotes the whole of the human past. More restricted is the notion that history is the recorded past, that is, that part of human life which has left some sort of record such as folk tales, artifacts, or written documents. Finally, history may be defined as that which historians write about the past. [br] Why do historians disagree with each other?
选项
A、They stand in different places.
B、They just pick up the most important facts they believe.
C、They are not good friends.
D、both B and C
答案
B
解析
文中第二段、第三段对历史学家之间的分歧进行了解释:(1)历史学家总是从各自不同的角度去看待同一历史事件的;(2)历史学家对历史的含义有各自不同的理解,他们总是按自己对历史含义的理解去书写历史。由此可以推出选项B符合作者的本意。选项A和C文中均未提到。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/4003263.html
相关试题推荐
Americansusuallyconsiderthemselvesafriendlypeople.Theirfriendships,
Americansusuallyconsiderthemselvesafriendlypeople.Theirfriendships,
Americansusuallyconsiderthemselvesafriendlypeople.Theirfriendships,
Americansusuallyconsiderthemselvesafriendlypeople.Theirfriendships,
Historianstendtotellthesamejokewhentheyaredescribinghistoryeduca
Historianstendtotellthesamejokewhentheyaredescribinghistoryeduca
Historianstendtotellthesamejokewhentheyaredescribinghistoryeduca
Historianstendtotellthesamejokewhentheyaredescribinghistoryeduca
Historianstendtotellthesamejokewhentheyaredescribinghistoryeduca
Historianstendtotellthesamejokewhentheyaredescribinghistoryeduca
随机试题
ThewritercametoLondonfrom______.[br]Shehas______.A、notwrittenanyl
Itisonlyrightthatthestarsshouldbepaidinthisway.Don’tthetopme
AUKsupermarkethasbecomethefirstintheworldtoletshopperspayforgr
隔离层是防止建筑地面上各种液体或地下水、潮气渗透地面等作用的构造层,仅防地下潮气
下列关于工程质量等级评定的说法正确的是()。A.只有在基本要求符合规定时,
统计行政处罚措施有( )。A.责令改正 B.警告 C.通报批评 D.罚款
小儿5个月,清晨在家突发惊厥2~3次,每次发作仅半分钟至1分钟,无热,抽搐后神志
请根据对《饮酒歌》的分析,依据《普通高中音乐课程标准(实验)》的理念,设计高中音
“道之所存,师之所存也”,此话反映教师扮演传道者角色( )。
当基坑开挖中出现大范围的流沙(土)险情时,应当首选的应急措施是( )。A.土质
最新回复
(
0
)