首页
登录
职称英语
Where do pesticides (杀虫剂) fit into the picture of environmental disease? We
Where do pesticides (杀虫剂) fit into the picture of environmental disease? We
游客
2025-03-19
47
管理
问题
Where do pesticides (杀虫剂) fit into the picture of environmental disease? We have seen that they now pollute soil, water, and food, that they have the power to make our streams fish-less and our gardens and woodlands silent and birdless. Man, however much he may like to pretend the contrary, is part of nature. Can he escape a pollution that is now so thoroughly distributed throughout our world?
We know that even single exposures to these chemicals, if the amount is large enough, can cause extremely severe poisoning. But this is not the major problem. The sudden illness or death of farmers, farm workers, and others exposed to sufficient quantities of pesticides are very sad and should not occur. For the population as a whole, we must be more concerned with the delayed effects of absorbing small amounts of the pesticides that invisibly pollute our world.
Responsible public health officials have pointed out that the biological effects of chemicals are cumulative (积累的) over long periods of time, and that the danger to the individual may depend on the sum of the exposures received throughout his lifetime. For these very reasons the danger is easily ignored. It is human nature to shake off what may seem to us a threat of future disaster. "Men are naturally most impressed by diseases which have obvious signs," says a wise physician, Dr. Rene Dubos, "yet some of their worst enemies slowly approach them unnoticed. " [br] In the author’s view, the sudden death caused by exposure to large amounts of pesticides
选项
A、is not the worst of the negative consequences resulting from the use of pesticides
B、now occurs most frequently among all accidental deaths
C、has sharply increased so as to become the center of public attention
D、is unavoidable because people can’t do without pesticides in farming
答案
A
解析
本题是一道具体细节题。问就作者来看由于接触大剂量杀虫剂所引起的突然死亡如何。利用查阅式阅读法我们可以在文章的第二段中找到相关的内容。这段指出,我们知道即便是接触这些杀虫剂,如果接触的剂量足够大的话,也会导致极其严重的中毒。由于接触大剂量杀虫剂所引起的农民、农场工人和其他的人的突然致病和突然死亡已经够令人伤感的了,而这些是不应该发生的。对于整个人类来说,我们必须更关注小剂量杀虫剂进入人体后的潜在作用。因此,本题的正确答案应是A“由于接触大剂量杀虫剂所引起的突然死亡还不是使用杀虫剂最坏的后果”,还有更严重的后果值得人们关注。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/4003247.html
相关试题推荐
Alittlegirlwasgivensomanypicturebooksonherseventhbirthdaythath
Alittlegirlwasgivensomanypicturebooksonherseventhbirthdaythath
Wheredopesticides(杀虫剂)fitintothepictureofenvironmentaldisease?We
Wheredopesticides(杀虫剂)fitintothepictureofenvironmentaldisease?We
Wheredopesticides(杀虫剂)fitintothepictureofenvironmentaldisease?We
Thedoctordevotedallhislifeto______diseasesandwasawardedthehighestpr
Howdoesthewriterfeelabouttakingpicturebooksfromalittlegirl?[br]Wha
Howdoesthewriterfeelabouttakingpicturebooksfromalittlegirl?[br]Whi
Alittlegirlwasgivensomanypicturebooksonherseventhbirthdaythath
Onlyrecently______todealwiththeenvironmentalproblems.A、somethinghasdon
随机试题
Headmired______whospecializedinsophisticatedtechnologyinnationaldefence.
[img]2012q2/ct_eyyjsdz2006a_eyyjsdreadd_0706_20121[/img]Brightcolorsstir
[originaltext]W:Excuseme,Dr.Tyler,yoursecretarysaidIshouldcomeright
Whatformsofradiationarefearedbyastronauts?[br][originaltext]Notlon
[originaltext]Theinjurytothebraincausedbyablowhappenswhenthebrai
甲公司是一家专门从事网络信息技术开发的股份有限公司。近年来,该公司引进了一批优秀
若某文件系统的目录结构如下图所示,假设用户要访问文件book2.doc,且当前工
厌氧菌感染支气管扩张患者痰液的特征是A:铁锈色 B:胶胨样 C:脓痰 D:
简述年薪制的概念。
贷款人应在合同中与()约定提款条件以及贷款资金支付接受贷款人管理和控制等与贷款使
最新回复
(
0
)