首页
登录
职称英语
Trees should only be pruned (修剪, 整枝) when there is a good and clear reason f
Trees should only be pruned (修剪, 整枝) when there is a good and clear reason f
游客
2025-03-18
40
管理
问题
Trees should only be pruned (修剪, 整枝) when there is a good and clear reason for doing so and, fortunately, the number of such reasons is small. Pruning involves the cutting away of overgrown and unwanted branches, and the inexperienced gardener can be encouraged by the thought that more damage results from doing it unnecessarily than from leaving the tree to grow in its own way.
First, pruning may be done to make sure that trees have a desired shape or size. The object may be to get a tree of the right height, and at the same time to help the growth of small side branches which will thicken its appearance or give it a special shape. Secondly, pruning may be done to make the tree healthier. You may cut out diseased or dead wood, or branches that are rubbing against each other and thus causing wounds. The health of a tree may be encouraged by removing branches that are blocking up the centre and so preventing the free movement of air.
One result of pruning is that an open wound is left on the tree and this provides an easy entry for disease, but it is a wound that will heal. Often there is a race between the healing and the disease as to whether the tree will live or die, so that there is a period when the tree is at risk. It should be the aim of every gardener to reduce that risk of death as far as possible. It is essential to make the wound on the tree which has been pruned smooth and clean for healing will be slowed down by roughness. You should allow the cut surface to dry for a few hours and then paint it with one of the substances available from garden shops produced especially for this purpose. Pruning is usually done in winter, for then you can see the shape of the tree clearly without interference from the leaves and it is. too very unlikely that the cuts you make will bleed. If this does happen, it is, of course, impossible to paint them properly. [br] What was the author’s purpose when writing this passage?
选项
A、To discuss different methods of pruning.
B、To explain how trees develop diseases.
C、To give a general description of pruning.
D、To give practical instructions for pruning a tree.
答案
D
解析
本题问作者写这篇文章的目的是什么。通读全文,了解文章大意之后,我们可以推断出作者写此文的目的是为了给人们提供给树木剪枝的指导。因此,本题的正确答案应是D。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/4002844.html
相关试题推荐
You______theexperimenttwice,notonce.A、shouldhavecarriedoutB、shouldn’tha
Woman:Next,shouldn’twegetatelephoneinstalledinthehall?Man:Fixingthe
Woman:Shouldn’tsomeonegopickuptheclothesfromthelaundry?Theywereread
SpeakerA:IthinkI’mcomingdownwithsomething.SpeakerB:______A、Youshould
Thefirmshouldmakeasubstantialprofit______satisfactorylaborrelationsare
Woman:Idon’tthinkweshouldhavetoldTomaboutthesurprisepartyforLucy.
Heoftenquoted"reasonoverpassion"asmaximin______thelong-standingdivisio
Wearetaughtthatabusinesslettershouldbewritteninaformalstyle______in
Lifereallyshouldbeonelongjourneyofjoyforchildrenbornwithaworld
Treesshouldonlybepruned(修剪,整枝)whenthereisagoodandclearreasonf
随机试题
Readthetextbelowaboutbusinessonline.Foreachquestion(31-40),writeone
[originaltext]Wouldyoutrustarobottoparkyourcar?Thequestionwillconfr
[originaltext]W:I’mreallyexhausted!ButIdon’twanttomissthatdocumentar
“文章的通病总不外两种,一是不知选择,二是不知安排”,此句话出自()A.鲁迅
属性指的是表中的一个()A.记录 B.列 C.元组 D.码
教育保险又称教育金保险,是以为孩子准备教育基金为目的的保险。下列选项中描述错误的
某科考队结束了四个月的海上考察,于5月21日返回到P地,下图为P地所在区域当日某
党的十七大报告提出社会主义的生命是 A.人民平等B.人民自由 C.人民民主
随着消费者需求日益多样化,消费心理也越发多元,一款产品要想打动消费者,获得消费者
案例一(2): 求助者:我母亲是两个月前去世的,虽然说我们早有准备,但还是很伤
最新回复
(
0
)