首页
登录
职称英语
The air is polluted. The earth is poisoned. Water is unsafe to drink and rub
The air is polluted. The earth is poisoned. Water is unsafe to drink and rub
游客
2025-03-18
52
管理
问题
The air is polluted. The earth is poisoned. Water is unsafe to drink and rubbish is burying the civilization that produced it.
Our environment is being contaminated faster than nature and man’s present efforts can prevent it. Time is bringing us more people, and more people will bring us more industry. More people and more industry will bring us more motor vehicles, larger cities, and the growing use of man-made materials. This is happening not only in advanced societies but among the developing nations as they become industrialized. Pollution is, in a sense, exported.
Now many scientists are expressing fears about the possibility of world pollution. Some experts declare that the balance of nature is being so upset that the very survival of humanity is in danger.
What can explain and solve this growing problem? The fact is that pollution is caused by man—by his greed and his modern way of life. We make "increasing industrialization" our chief aim. For its sake we are willing to sacrifice everything: clean air, pure water, good food, our health and the future of our children. There is a constant flow of people from the countryside into the cities, eager for the benefits of modern society. But as our technological achievements have grown in the last twenty years, so in that time has pollution become a serious problem. The connection is clear.
Isn’t it time we stopped to ask ourselves where we are going—and why? It reminds one of the story about the airline pilot who told his passengers over the loudspeaker, "I’ve some good news and some bad news. The good news is that we’re making rapid progress at 530 miles per hour. The bad news is that we’re lost and don’t know where we’re going. " The sad fact is that this becomes a true story when applied to our modern society.
Questions: [br] Which of the following sentences is not true according to the author?
选项
A、The author wants to tell us that pollution is a serious problem caused by man.
B、We can stop this trend of pollution merely by our own efforts.
C、Many scientists show their worry about the world pollution.
D、The pollution of the earth will threaten the human being’s survival.
答案
B
解析
第2题问按照作者的观点,下面哪个句子表达的含义是不正确的。此题的回答需要综合利用浏览式阅读法、跳跃式阅读法和查阅式阅读法,既要抓住文章主旨大意,又要了解与此题相关的关键词句。文章第四段最后两句话与问题答案A的内容基本相吻合,所以它不是本题的正确答案。再利用查阅式阅读我们在文章第二段第一句中发现了问题答案B中的efforts提示词,而此句的意思是污染的速度比自然恢复的速度和人类努力阻止污染的速度快得多。言外之意,人类难以阻止这种趋势。另外在文章最后一段中,作者通过举例也暗示了人们对于环境污染问题的无奈与迷惑。因此,此题答案是B。答案C和D所表达的内容刚好与文章第三段的内容一致,所以这两个答案都不是本题的正确答案。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/4002367.html
相关试题推荐
Theairispolluted.Theearthispoisoned.Waterisunsafetodrinkandrub
Theairispolluted.Theearthispoisoned.Waterisunsafetodrinkandrub
Theairispolluted.Theearthispoisoned.Waterisunsafetodrinkandrub
Theairispolluted.Theearthispoisoned.Waterisunsafetodrinkandrub
Theairispolluted.Theearthispoisoned.Waterisunsafetodrinkandrub
Everyboyandgirl______nottoswiminthelake,foritispolluted.A、hasbeen
随机试题
TypesofLanguageTestingI.Placement—sortnewstuden
Scientistshavedevelopedanewcancerdrug.Sofar,theyhavetasteditonl
现实主义戏剧的特点有()A.戏剧是对生活的反映(模仿)。 B.戏剧的真实性与历
土样的液塑限试验记录如下表所示,依据试验数据回答下列问题:(2)土样2的土类名称
恒切牙替换后唇系带位置为A.唇系带一般距龈缘约3~4mm B.唇系带中的纤维组
患者,男性,40岁,主诉空腹时有上腹痛,进食后缓解2月余。秋冬季季节性发作3年,
1835年是近代儿童文学诞生的标志点,一位世界童话大师的《讲给孩子们听的故事》的
国家制定( )等法律规范,全社会都应该共同遵守,这是经济社会健康稳定协调发展的
共用题干 一般资料:求助者,男性,21岁,高中学历,一年前来城市打工。下面是心
对限制人身自由的行政强制措施不服提起的诉讼,由()人民法院管辖A.原告住所地
最新回复
(
0
)