首页
登录
职称英语
Very old people do raise moral problems for almost everyone who comes into c
Very old people do raise moral problems for almost everyone who comes into c
游客
2025-03-16
44
管理
问题
Very old people do raise moral problems for almost everyone who comes into contact with them. Their values-this can’t be repeated too often-are not necessarily our values. Physical comfort, cleanliness and order are not necessarily the most important things. The social services from time to time find themselves faced with a flat with decaying (腐烂) food covered by small worms, and an old person lying alone on the bed, taking no notice of the worms.(79)
But is it interfering with personal freedom to insist that they go to live with some of their relatives so that they might be taken better care of?
Some social workers, the ones who clear up the worms, think we are in danger of carrying this concept of personal freedom to the point where serious risks are being taken with the health and safety of the old.
Indeed, the old can be easily hurt or harmed. (80)
The body is like a car: it needs more mechanical maintenance as it gets older.
You can carry this comparison fight through to the provision of spare parts. Should you cease to treat the old body? Is it morally right to try to push off death by continuing the development of drugs to excite the forgetful old mind and to make the old body active, knowing that it is designed to die? You cannot ask doctors or scientists to decide, because so long as they can see the technical opportunities, they will feel bound to give them a try, on the principle that while there’s life, there’s hope.
When you talk to the old people, however, you are forced to the conclusion that whether age is happy or unpleasant depends less on money or on health than it does on the ability to have fun.
选项
A、very old people enjoy living with their relatives
B、social services have nothing to do with very old people
C、very old people would like to live alone so that they can have more personal freedom
D、very old people are able to keep their rooms very clean
答案
C
解析
逻辑推理题。文章首句提到:“Very old people do raise moral problems for almost everyone who comes into contact with them.”(年纪很大的人给每一个与他有关的人提出了道德难题。)在下丈论述的过程中提出了一个问题:“But is it interfering with personal freedom to insist that they go to live with some of their relatives so that they might be taken better care of?”可见,老人不愿意为受到更好的照顾而与亲戚住在一起,因为怕个人的自由受到干涉。固此答案选C。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3999198.html
相关试题推荐
Firstofcourse,itisplainthatintheyear2010everyonewillhaveathis
Firstofcourse,itisplainthatintheyear2010everyonewillhaveathis
Youngpeopleoftenwonderatthelargenumberofemployerswhodonotrespon
Youngpeopleoftenwonderatthelargenumberofemployerswhodonotrespon
Youngpeopleoftenwonderatthelargenumberofemployerswhodonotrespon
Peoplehavewonderedforalongtimehowtheirpersonalitiesandbehaviorsa
Peoplehavewonderedforalongtimehowtheirpersonalitiesandbehaviorsa
Veryoldpeopledoraisemoralproblemsforalmosteveryonewhocomesintoc
Veryoldpeopledoraisemoralproblemsforalmosteveryonewhocomesintoc
Veryoldpeopledoraisemoralproblemsforalmosteveryonewhocomesintoc
随机试题
--Yourfatherwasangry______yoursisterjustnow,wasn’the?--Yes,because
【B1】[br]【B4】[audioFiles]audio_eusm_j01_322(20099)[/audioFiles]creativity此处应该填
Moneycanbuyhappiness,butonlyifyouspenditonsomeoneelse,researche
[originaltext]M:Whatwastheprocessthatbroughtyoutothisprogram?W:Iha
在发现原稿有矛盾而又无文献可供参照时,校对者进行判断只能用( )。A.读校法
对某市级肿瘤医院病房楼进行防火检查,查阅资料得知,该病房楼地上8层,层高3m,耐
牙髓塑化疗法的适应证不包括()A.急性根尖周炎 B.牙髓坏死 C
资本市场包括1年以上的中长期信贷市场、证券市场、股权市场、()。A:产权交易市
“四书五经”是古代典籍中的经典。下列选项中,含有《周颂》的典籍是A.《春秋》
期权的选择权是指期权买方有权选择行权或放弃行权。()
最新回复
(
0
)