首页
登录
职称英语
If you have a chance to go to Finland, you will probably be surprised to fin
If you have a chance to go to Finland, you will probably be surprised to fin
游客
2025-03-13
24
管理
问题
If you have a chance to go to Finland, you will probably be surprised to find how "foolish" the Finnish people are.
Take the taxi drivers for example. Taxis in Finland are mostly high-class Benz with a fare of two US dollars a kilometer.. You can go anywhere in one, tell the driver to drop you at any place, say that you have some business to attend to, and: then walk off without paying your fare. The driver would not show the least sign of anxiety.
The dining rooms in all big hotels not only serve their guests, hut also serve outside diners. Hotel guests have their meals free,so they naturally go to the free dining rooms to have their meals. The most they would do to show their good faith is to wave their registration card to the waiter. With such a loose check, you can easily use any old registration card to take a couple of friends to dine free of charge.
The Finnish workers are paid by the hour. They are very much on their own as soon as they have agreed with the boss on the rate. From then on they just say how many hours they have worked and they will be paid accordingly.
With so many loopholes (漏洞) in everyday life, surely Finland must be a heaven to those who love to take "petty advantages". But the strange thing is, all the taxi passengers would always come back to pay their fare after they have attended to their business; not a single outsider has ever been found in the free hotel dining rooms. And workers always give an honest account of the exact hours they put in. As the Finns always act on good faith in everything they do, living in such a society has turned everyone into a real "gentleman". In a society of such high moral practice, what need is there for people to be on guard against others? [br] Which of the following is NOT true according to the passage?
选项
A、The workers in Finland are paid by the hour.
B、The bosses in Finland are too busy to check the working hours of their employees.
C、The workers are always honest with their working hours.
D、The workers and their bosses will make an agreement in advance about the pay.
答案
B
解析
本题考查对文章句子细节的把握。根据文章意思,可知芬兰的老板不检查雇员的工作时间是因为相信雇员是诚实的,而不是太忙顾不上。因此B项不正确,符合题干要求。其他三项均可以从文章中找到出处。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3995691.html
相关试题推荐
Youwillprobablyseepeoplefromallovertheworld;youwillcertainlyseepeo
Tomcametothepartyinpatchedjeans,______surprisedtheotherguests.A、itB
Whichofthefollowinghasmostprobablybeendiscussedintheparagraphthatgo
MostpeoplehaveheardofShakespeareandprobablyknowsomethingoftheplayst
Thechildrenweresurprisedwhentheteacherhadthem______theirbooksunexpec
(Although)Iexpectedsomething(different),Iwas(still)surprisedby(which)
Whichofthefollowinghasmostprobablybeendiscussedin’theformerparagraph
Whichofthefollowinghasmostprobablybeendiscussedin’theformerparagraph
Whichofthefollowinghasmostprobablybeendiscussedin’theformerparagraph
Iwas______tofindhisarticleonsuchan______topicso______.A、surprised,
随机试题
Readthearticlebelowaboutpossiblereasonsforacquiringacompany.Chooset
AsIrecallmyplanetriparoundtheworldlastJulyandAugust,Ithinkmydiff
ThefirsttimeIsawStephenLeacockatclosequartershecameswinginginto
违反__()__而造成不良后果时,将依法根据情节轻重受到行政处罚或追究刑事责任
下列哪项体征不会在缩窄性心包炎患者中出现A.收缩期负性心尖搏动 B.心界叩诊呈
男性,56岁。间断上腹痛5年,伴有纳差和消瘦,1天前呕血约400ml,黑稀便7~
治疗急性血栓栓塞性疾病选用的药物是()A.右旋糖酐 B.维生素K C.
肿瘤细胞对产生烷化剂耐药性的可能机制有A.自身DNA修复功能 B.限制化疗药进
关于感染性休克患者应用糖皮质激素的依据与方法,不正确的是A:糖皮质激素可以稳定细
下列有关投资性房地产后续计量会计处理的表述中,不正确的是()。A.不同企业可以分
最新回复
(
0
)