首页
登录
职称英语
Africans see many advantages in uniting the continent into a single nation,
Africans see many advantages in uniting the continent into a single nation,
游客
2025-03-12
30
管理
问题
Africans see many advantages in uniting the continent into a single nation, or in uniting several small nations of a particular region into a nation. In unity there is strength. Africans often point to the United States, formed by the original 13 states, as an illustration of this principle. Africa now is divided into many weak nations; united they would be much stronger. Africans could then more easily deal with foreign efforts to control them. Also it would be easier and less expensive to plan and carry out big projects like the building of highways and dams.
The considerations for African unity go beyond the practical advantages it would bring. As we have seen, the feeling of belonging to a particular nation is not strong among Africans. If, for example, you were to ask a man from Paris, "What are you?" he would certainly answer, "A Frenchman." Ask the same question of a man from Ibadan in Nigeria and he might give one of three answers, or all three, depending upon his education and outlook. He might say, "A Yoruba"(his people), or "A Nigerian", or just simply "An African" .
Another factor that enters into the desire for unity is that educated Africans throughout the continent feel that they all have many things in common. Africa’s leaders, especially, all lived through the experience of colonial rule. Many of them went to school and university with men who now lead other African countries. They all feel resentful about the way in which they were treated in the past. Compared to these strong bonds, which
overshadow
the borders of nations, the idea of building separate nations does not have so much meaning. Some leaders say they are ready, in fact, to give up their separate nations. Four nations have written into their constitutions a provision that the government may give up its power to
a Pan-African government
. [br] According to the passage, all educated Africans ______.
选项
A、feel regretful for what they did to each other in the past
B、are indignant about Africans’ suffering in colonial time
C、were once schoolmates
D、like to expand their countries
答案
B
解析
本题为事实细节题,提问的是关于受过良好教育的非洲人下列哪项表述是正确的。根据最后一段第四句可知,受过教育的非洲人有许多共同之处,他们都对他们过去的遭遇感到痛恨,所以B)为正确答案。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3993368.html
相关试题推荐
BecausetheUnitedStatesisnotsurroundedbymanyothernations,someAmeri-ca
TheUnitedStates(56)alargepartoftheNorthAmericancontinent.Itsnei
TheUnitedStates(56)alargepartoftheNorthAmericancontinent.Itsnei
TheUnitedStates(56)alargepartoftheNorthAmericancontinent.Itsnei
TheUnitedStates(56)alargepartoftheNorthAmericancontinent.Itsnei
TheUnitedStates(56)alargepartoftheNorthAmericancontinent.Itsnei
TheUnitedStates(56)alargepartoftheNorthAmericancontinent.Itsnei
TheUnitedStates(56)alargepartoftheNorthAmericancontinent.Itsnei
TheUnitedStates(56)alargepartoftheNorthAmericancontinent.Itsnei
TheUnitedStates(56)alargepartoftheNorthAmericancontinent.Itsnei
随机试题
[originaltext]M:Whichcoatdidyoufinallydecidetobuy?W:Well,Iwouldhav
路基边桩是为了(),同一桩号但不同层时,边桩的位置()。A.控制上土范围,不
女性,55岁,左乳外上象限4cm×3cm肿块,可推动,但患者双手叉腰时肿块活动度
本案例中,社区外来人口也参与卫生大扫除,对这项活动的理解正确的是()A.外来
江河、湖泊在相应保证水位时的流量称为()。A.设计流量 B.校核流量 C
下面所列的检验方法中,属于致密性试验方法的有()。A、液体盛装试漏 B、真空箱
255)高频保护通道中,输电线路衰耗与它的电压等级、线路长度及使用频率有关,使用
对可摘局部义齿固位体的描述不正确的是A.起固位作用 B.静止时对基牙不产生矫治
建设工程监理招标的标的是( )。A.监理酬金 B.监理服务 C.监理人员
某工程事故中有20人死亡,按事故严重程度分类,该事故属于()。A.死亡事故
最新回复
(
0
)