首页
登录
职称英语
Accidents are caused; they don’t just happen. The reason may be easy to see:
Accidents are caused; they don’t just happen. The reason may be easy to see:
游客
2025-03-12
42
管理
问题
Accidents are caused; they don’t just happen. The reason may be easy to see: a shelf out of reach, a patch of ice on the road, an overloaded truck. But more often than not there is a chain of events leading up to the misfortune — frustration, tiredness or just bad temper — that show what the accident really is, a sort of attack on oneself.
Road accidents, for example, happen frequently after a family quarrel, and we all know people who are accident-prone, so often at odds with themselves and the world that they seem to cause accidents for themselves and others.
By definition, an accident is something you can not predict or avoid, and the idea which used to be current, that the majority of road accidents are caused by a minority of criminally careless drivers, is not supported by insurance statistics. These show that most accidents involve ordinary motorists in a moment of carelessness or thoughtlessness.
It is not always clear, either, what sort of conditions make people more likely to have an accident. For instance, the law requires all factories to take safety precautions and most companies have safety committees to make sure the regulations are observed, but still, every day in Britain, some fifty thousand men and women are injured from work due to accidents. These accidents are largely the result of human error or misjudgment - - noise and fatigue, boredom or worry are possible factors which contribute to this. Doctors who work in factories have found that those who drink too much, usually people who have a high anxiety level, run three times the normal risk of accidents at work. [br] The passage suggests that______.
选项
A、accidents are usually caused by psychological factors
B、accidents mostly result from slippery roads
C、drinkers run three times the normal risk of accidents in factories
D、about 50 000 people lose their lives at work in Britain every day
答案
D
解析
本题属于推理判断题。提问的是文章说明了什么。选项B)“事故主要是由于路滑造成的”显然与事实不符;根据文章最后一句话“Doctors who work in factories have found that those who drink too much,usually people who have a high anxiety level,run three times the normal risk of accidents at work”,医生们发现饮酒过量的人通常也异常焦虑,这些人在工厂中出事故的概率是普通人的三倍,这显然与选项C)的表述并不完全一致;根据义章最后一段第二句话“...,every day in Britain,some fifty thousand men and women are injured from work due to accidents”,在英国每天有大约5万人在工作中由于事故而受伤,而不是死亡,这也与选项D)表述的“lose their lives”不一致;而选项A)所表述的意思与文章主旨一致,故为本题答案。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3993204.html
相关试题推荐
Thereason(that)manyhomemakersbuykitchenappliances(厨房用品)is(that)theywa
49AIsthattheBreasonCbecauseyouareDinfavoroftheproposal?C应改为why。考查定语
Accidentsarecaused;theydon’tjusthappen.Thereasonmaybeeasytosee:
Itwassuchastrongearthquake______itcausedgreatdamagetothisarea.A、beca
______I’mmistaken,I’veseenthatmanbefore.A、UnlessB、IfC、BecauseD、Provide
Haveyouanyotherreasons______theonesyoujustmentionedabove?A、inadditio
Thereisnoreasonwhyyoushouldtellthem______thatyouaregoing.A、foradva
Heisopposed(to)theproject(forthereasonwhy)itisnot(feasible)(forth
That’sthereason________Anncouldnotdoherpartofthejob.A、thatB、ofC、be
Theproblemis______hascausedusalotoftrouble.A、oneB、thatC、onethatD、tha
随机试题
MemoryI.Introductiontomemory—thecapacity
PASSAGEONEWhyahospitalbillcostswhatitcosts.本题考查对文章的整体把握。通过文章第一段提出的问题How
Indiaistofrugality(节俭)asBethlehemistoJesus.Asrichcountriesentera
EarlierthisyearImetwithagroupofwomeninMatela,asmallfarmingvil
生活并不是一个悲剧。它是一个“搏斗”。我们生活来做什么?或者说我们为什么要有这生命?罗曼•罗兰的回答是“为的是来征服它”。我认为他说得不错。我
肾炎性水肿一般最先发生的部位是()A.眼睑及面部 B.骶尾部 C.
关于兼性生物稳定塘,下列哪点说明是错误的?A.塘表层为好氧层 B.塘中间层
在一定的条件下,已建立化学平衡的某可逆反应,当改变反应条件使化学平衡向正反应方向
社区社会工作者黄敏正在做一项关于单亲家庭青少年的策划方案。她积极向街道及相关部门
房地产市场调研作为一项专业服务活动,除了具有一般市场调研的特点外,还具有下列特点
最新回复
(
0
)