首页
登录
职称英语
A gloomy afternoon saw me taking my routine path through that construction s
A gloomy afternoon saw me taking my routine path through that construction s
游客
2025-03-06
41
管理
问题
A gloomy afternoon saw me taking my routine path through that construction site. For the walker’ s convenience, a set of stone steps had been built, which were fairly steep. That was the place I found myself behind a husband and wife climbing up the steps with each other’ s support.
The couple seemed to be farmers in their forties. The wife in a red coat was walking with a stick, an empty trouser leg swaying below. With one hand on his shoulder, she leaned almost entirely on her husband, who carefully kept balance with her and carried her other stick. They limped(跛行)their way upward with great difficulty. My curiosity urged me to overtake them and look back over my shoulder secretly. The glance sent a shiver through me, which produced a sensation I had never experienced before. The husband himself was also disabled—blind in both eyes! What struck me even more was the smile they both wore on their faces, such a happy smile as could only be seen from brides and bridegrooms. With few words between them, they smilingly helped each other struggle upwards.
Then I noticed there were patches on their clothes, and their cloth shoes were homemade, worn-out but tidy. How could such sweet smiles reconcile(使和谐)with the patched clothing or the physical handicap? I got quite puzzled. When they advanced far ahead I still couldn’ t tear my eyes away from them, I was moved and my heart filled with admiration.
At that moment I suddenly realized how superficial my idea of happiness had been! To me it had always been associated with wealth, fame and power, the poor and the lowly having no share of it. However, happiness can be found in very ordinary life. I witnessed it on the weather-beaten faces of the husband and wife who had shared happiness and misfortune together. There is always happiness when there is an unfailing mutual support between two persons in love. [br] Which of the following statement is TRUE?
选项
A、It was on a set of stone steps that I found myself behind a husband and wife.
B、The husband and wife kept talking about something.
C、They both wore smiles on their faces because they were bride and bridegroom.
D、Their cloth shoes were homemade and very dirty.
答案
A
解析
事实细节题,此题可用排除法。A.我是在石头台阶上无意中发现自己跟在一对夫妻的后面行走;符合定位句的说法。B.那对夫妻一直在谈论着什么事;与文中他们很少交谈(第二段最后一句中的With few words between them)不符。C.他们俩脸上一直挂着笑容因为他们是新郎新娘;后半句提供的原因与文中内容显然不符。D.他们的布鞋是自己做的而且很脏。后半句与文中内容不符,文章第三段的第一句的后半句提到他们的布鞋是自己做的,虽然旧了,但很整洁。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3984887.html
相关试题推荐
Onceuponatimeapoorfarmertakingasackofwheattothemilldidnotkn
Onceuponatimeapoorfarmertakingasackofwheattothemilldidnotkn
Onceuponatimeapoorfarmertakingasackofwheattothemilldidnotkn
汤姆每天下午打篮球。Tomplaysbasketballeveryafternoon.
Helookedthroughthepagesofadvertisementstofindjobs______tocollegestude
Agloomyafternoonsawmetakingmyroutinepaththroughthatconstructions
Agloomyafternoonsawmetakingmyroutinepaththroughthatconstructions
Donald:Let’seatout,shallwe?Debra:【D5】______I’vegonethroughmypaycheck
Donald:Let’seatout,shallwe?Debra:【D5】______I’vegonethroughmypaycheck
Onceuponatimeapoorfarmertakingasackofwheattothemilldidnotkn
随机试题
Mr.Greyhastwosons,______arefamousdancers.A、boththeyB、bothofthemC、the
Oneafternoonwhenlessonswereover,PeterandPaulleftschool.Whenmebo
Thepassageisprimarilyconcernedwithdiscussing______[br]Whichofthefollo
NarratorListentopartofatalkinamassmediaclass.Nowgetrea
沥青混合料生产单位应按同类型、同配比、每批次向施工单位提供一份产品质量合格证书。
Windows7环境下,在命令行状态下执行()命令,可得到下图所示的输出结果,
王先生,50岁。因下肢静脉曲张行高位结扎及剥脱术后4小时,因站立排尿,小腿部伤口
下列选项哪个能与题干立体图形①、②、③组合成3×3×3的立方体图形? A.如上
出现下列()情况时,现有企业之间的竞争就会变得更激烈。A.有众多势均力敌的竞争
血型不合输血后,患者出现严重溶血反应,实验室检查的重要依据是( )。A.含铁血
最新回复
(
0
)