首页
登录
职称英语
Dr. James Barry was the first woman in England to go to medical school. When
Dr. James Barry was the first woman in England to go to medical school. When
游客
2025-03-03
46
管理
问题
Dr. James Barry was the first woman in England to go to medical school. When she was growing up, women could not go to medical school. (77)
So how did she become a doctor
? She simply pretended that she was a man.
No one knows Dr. Barry’ s real name, her birth date, of her family’ s background. Some records show that she was born in 1795 in London. Some people say she was the daughter of a rich man or a royal prince. One fact we know is that in 1810, James Barry became a medical student at the University of Edinburgh.
James Barry’ s classmates made fun of her because she didn’ t have a beard and she was only five feet tall. But no one thought she was a girl. At the age of 20, James Barry graduated from the University of Edinburgh as a Doctor of Medicine. She was one of the youngest students to complete her studies. Dr. Barry then went to work in a London hospital and studied surgery. A year later, she entered the army and became a hospital assistant. We will never know how she avoided the army physical examination.
For the next 45 years, Dr. James Barry was a British officer and a successful surgeon. Everyone admired her. She began to do a lot of important work for the army. (78)
At that time, England had many colonies around the world.
Dr. Barry spent a lot of time in foreign countries. She travelled to India, Corfu, Malta, and Jamaica. In 1856 she went to South Africa, and she was soon known as the best doctor and surgeon in the colony. She saved the life of the governor’ s daughter, and later she became the governor’ s personal doctor. People admired Dr. Barry, but she also had a reputation as a troublemaker. If people talked about her high voice or tiny figure, she became very angry. She was an excellent swordsman, and she started fights often. [br] Which of the following about James Barry is a fact?
选项
A、She had a rich father.
B、She became a medical student in 1810.
C、She was born in Edinburgh.
D、She was a royal princess.
答案
B
解析
综合分析题。题干问的是“下列哪项关于詹姆斯·巴瑞的是事实?”第二段提到没人知道她的真名和生日,或者她的家庭背景。有记录显示她是1795年出生于伦敦(C项)。有人说她是一个有钱人(A项)或一个王子(D项)的女儿。我们所知的一个事实就是在1810年,詹姆斯·巴瑞成为了爱丁堡大学的一名学医的学生(B项)。A,C,D项要么是传言,要么是猜测,和原文不符,只有B项确定是一个fact(事实)。故选B。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3980646.html
相关试题推荐
Englandisnotabigcountry:fromnorthtosouthandfromeasttowestiti
Englandisnotabigcountry:fromnorthtosouthandfromeasttowestiti
Mary:Yourlittleboyhasdoneagoodjobatschool.Eva:________A、Yes,youare
Dr.JamesBarrywasthefirstwomaninEnglandtogotomedicalschool.When
Dr.JamesBarrywasthefirstwomaninEnglandtogotomedicalschool.When
Dr.JamesBarrywasthefirstwomaninEnglandtogotomedicalschool.When
Dr.JamesBarrywasthefirstwomaninEnglandtogotomedicalschool.When
Bytheendofnextmonthhe______everythinginschool.A、willfinishB、wouldhav
—Whatmadehimsohappy?—______asthemodelstudentinschool.A、Hebeingelecte
Dr.JamesBarrywasthefirstwomaninEnglandtogotomedicalschool.When
随机试题
Onetypeofpersonthatiscommoninmanycountriesistheonewhoalwaystri
IwasinnorthernKenya,whichissufferingthroughtheworstdroughttohi
LIMS应该满足实验室对数据安全性和保密性的管理要求。实验室应建立LIMS退役管
某城镇西部为低丘陵地貌,南部邻海,东部与内陆某省接壤,邻海岸线有一段沙滩海岸,沙
下列()是膨胀土场地的工程地质特征。 A.自然条件下呈坚硬或硬塑状态,裂隙较
期货公司任用董事、监事和高级管理人员,应当自做出决定之日起5个工作日内,向()
案例一(3): 心理咨询师:您近期的睡眠怎么样? 求助者:不好,早晨
为阿昔洛韦的前药,进入人体后迅速分解为L一缬氨酸和阿昔洛韦的是
下列各项设备中,性能最可靠的是()。A、笔记本电脑 B、台式电脑 C、服务器
(2016年真题)某市根据中央:“十三五”规划建议中提出的共享发展理念,着力改善
最新回复
(
0
)