首页
登录
职称英语
Spending 50 minutes with a cell phone close to your ear is enough to change
Spending 50 minutes with a cell phone close to your ear is enough to change
游客
2025-03-02
38
管理
问题
Spending 50 minutes with a cell phone close to your ear is enough to change brain cell activity in the part of the brain closest to the antenna (天线). But whether that causes any harm is not clear, scientists at the National Institute of Health said at a conference last month, adding that the study will not likely settle concerns of a link between cell phones and brain cancer. "What we showed is glucose (葡萄糖) metabolism (代谢) (a sign of brain activity) increases in the brain in people who were exposed to a cell phone in the area closest to the antenna," said Dr. Nora Volkow of the NIH, whose study was published in the Journal of the American Medical Association. (76)
The study was meant to examine how the brain reacts to electromagnetic fields caused by wireless phone signals.
Volkow said she was surprised that the weak electromagnetic radiation (电磁辐射) from cell phones could affect brain activity, but she said the findings do not shed any light on whether cell phones cause cancer. "This study does not in any way indicate that. What the study does is to show the human brain is sensitive to electromagnetic radiation from cell phone exposures." Use of the devices has increased dramatically since they were introduced in the early 1980s, with about 5 billion cell phones now in use worldwide.
Some studies have linked cell phone exposure to an increased risk of brain cancers, but a large study by the World Health Organization did not offer a clear answer to this. Volkow’s team studied 47 people who had their brain examined while a cell phone was turned on for 50 minutes and another while the phone was turned off. While there was no complete change in brain metabolism, they found a 7 percent increase in brain metabolism in the region closest to the cell phone antenna when the phone was on.
(77)
Experts said the results were interesting, but urged that they be understood with great care. "
Although the biological significance, if any, of increased glucose metabolism from too much cell phone exposure is unknown, the results require further investigation," Henry Lai of the University of Washington in the U.S. and Dr. Lennart Hardell of University Hospital in Sweden, wrote in an article in JAMA. "Much has to be done to further investigate and understand these effects." They wrote. [br] According to the passage, which of the following is TRUE?
选项
A、Cell phone use is dangerous.
B、Cell phone use causes cancer.
C、The human brain is an electromagnetic field.
D、There are about 5 billion cell phone users in the world right now.
答案
D
解析
本题考查考生对细节的把握。根据第二段最后一句话“about 5 billion cell phone now use in the worldwide”可知答案为D。根据第一段第二句“But whether that causes any harm is not clear”可知手机辐射引起脑细胞活动变化是否对人体有害尚不清楚,因此排除A、B。选项C是对第一段最后一句话“The study was meant to examine how the brain reacts to electromagnetic fields caused by wireless phone signals”的曲解。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3978839.html
相关试题推荐
Spending50minuteswithacellphoneclosetoyourearisenoughtochange
Spending50minuteswithacellphoneclosetoyourearisenoughtochange
Spending50minuteswithacellphoneclosetoyourearisenoughtochange
Spending50minuteswithacellphoneclosetoyourearisenoughtochange
Spending50minuteswithacellphoneclosetoyourearisenoughtochange
Directions:Forthispart,youareallowed30minutestowriteacomposition
Directions:Forthispart,youareallowed30minutestowriteacomposition
Directions:Forthispart,youareallowed30minutestowriteacomposition
Forthispart,youareallowed30minutestowriteacompositiononthetopicAd
Forthispart,youareallowedthirtyminutestowriteacompositiononthetopi
随机试题
Oneanalystoftheliquorindustryestimatedthatthisyearafewliquorstores
Somescientistsarethinkingtwiceaboutdoingorreportingcertainresearc
Forthispart,youareallowed30minutestowriteashortessayentitledSh
Almost150yearsafterphotovoltaic(光电的)cellsandwindturbines(涡轮机)w
随着我国建筑市场的健康发展,建筑行业已经成为我国经济发展的支柱产业,建筑安全生产
证券公司、证券投资咨询机构可以通过( )等公众媒体对证券投资顾问业务进行广告宣
()是指基金从业人员不应泄露或者披露客户和所属机构或者相关基金机构向其传达的信
X线检查肺动脉高压表现是A.右下肺动脉干扩张 B.双肺纹理增多 C.右心室肥
下列关于本公文标题的说法,错误的是:() A.公文标题中的书名号使用有误,
为证明借款人的偿贷能力,银行可接受的收入或财产证明有()。A:过去3个月的工资单
最新回复
(
0
)