首页
登录
职称英语
It was a chilly November evening in New York City, and my daughter and I were
It was a chilly November evening in New York City, and my daughter and I were
游客
2025-03-01
27
管理
问题
It was a chilly November evening in New York City, and my daughter and I were walking up Broadway. Nora noticed a guy sitting inside a cardboard box next to a newsstand, she pulled at my coat and said, "That man’ s cold, Daddy. Can we take him home?"
I don’t remember my reply, but I do remember a sudden heavy feeling inside me. I had always been delighted at how much my daughter noticed in her world, whether it was birds in flight or children playing. But now she was noticing suffering and poverty. She wasn’ t even four.
A few days later, I saw an article in the newspaper about volunteers who delivered meals to elderly people. The volunteers went to a nearby school on a Sunday morning, picked up a food package, and delivered it to an elderly person. I signed us up. Nora was excited about it. She could understand the importance of food, so she could easily see how valuable our job was. When Sunday came, we picked the package and phoned the elderly person we’ d been assigned. She invited us right over.
The building was depressing. When the door opened, facing us was a silver-haired woman in an old dress. She took the package and asked if we would like to come in. Nora ran inside. I reluctantly followed. Our hostess showed us some photos of her family. Nora played and laughed. I accepted a second cup of tea. When it came time to say good-bye, we three stood in the doorway and hugged. I walked home in tears.
Where else but as volunteers do you have the opportunity to do something enjoyable that’ s good for yourself as well as for others? Indeed, the poverty my daughter and I helped lessen that Sunday afternoon was not the woman’ s alone—it was in our lives, too. Now Nora and I regularly serve meals to needy people and collect clothes for the homeless. Yet, as I’ ve watched her grow over these past four years, I still wonder—which of us has benefited more? [br] The word "us" in the last paragraph refers to______.
选项
A、the author and the old woman
B、the giver and receiver of the help
C、the author and his daughter
D、the author and the guy in the box
答案
B
解析
语义题。根据文章最后一段第一句话可知,志愿活动是利己又利人的,在帮助有需要者的过程中,作者也见证了女儿的成长,作者认为,作为施助者,在帮助他人,令他人受益的同时,很难说和受助者之间,究竟谁受的益更多。选项A(作者和老妇人)太过就事论事,也与女儿的成长无关,故排除。选项C(作者和他的女儿)具有强干扰性,但作者比较自己和女儿谁受益大,这和文章的主题没有关联,也不能呼应本段第一句话,故排除。文章最开始提到的那个无家可归者不是作者志愿服务的对象,故排除选项D(作者和纸箱里那个人)。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3978253.html
相关试题推荐
Theactorandsinger______aperformanceinHangzhounextSaturdayevening.A、are
W:Howdoesyourdaughterlikehernewschool?M:______A、Fine.Sheseemstohav
OnNovember19,1863,AbrahamLincolnwenttoGettysburginPennsylvaniato
DoyouknowwhyJohndidn’t________atthepartyyesterdayevening?A、showoffB
Themother,aswellashertwodaughters,______tothetheatrewithsomefriend
SpeakerA:Goodevening,sirandmadam.SpeakerB:Goodevening.【D1】______Speak
SpeakerA:Goodevening,sirandmadam.SpeakerB:Goodevening.【D1】______Speak
DoyouknowwhyJohndidn’t______atthepartyyesterdayevening?A、showoffB、sh
ItwasachillyNovembereveninginNewYorkCity,andmydaughterandIwer
ItwasachillyNovembereveninginNewYorkCity,andmydaughterandIwer
随机试题
Therainwasheavyand________thelandwasflooded.A、consequentlyB、constantlyC
[originaltext]"CharlieGriffin’sBritishpigwasinmypotatoesagain!"bel
[originaltext]W:Haveyousavedenoughtobuythatairconditionerforyournew
启动IE浏览器后,将自动加载();在IE浏览器中重新载入当前页,可通过
分布式数据库缓存技术有Memcache与Redis,关于两者的说法正确的是()A
五味子善治的咳嗽的证型是A.外感 B.肺燥 C.肺热 D.肺寒 E.肺虚
下列哪项不是慢性淋巴细胞性白血病的特点A.常并发自身免疫性溶血性贫血B.多见于老
孙某,退出现役的二级残疾军人,双下肢高位缺失,日常生活需护理且需经常医疗处置,在
从事医疗器械经营业务的企业应当建立销售记录制度的不包括A.第二类医疗器械批发业务
以下情况可能会造成工期延误,但经工程师确认,其中()情况工期可相应的顺延。
最新回复
(
0
)