首页
登录
职称英语
It was long thought that a now-rare disease of the joints, alkaptonuria, was epi
It was long thought that a now-rare disease of the joints, alkaptonuria, was epi
游客
2025-02-26
47
管理
问题
It was long thought that a now-rare disease of the joints, alkaptonuria, was epidemic in Egypt 2,500 years ago. Evidence came from the high proportion of mummies from that period showing symptoms of the disease. Recently, however, chemical analyses of skeletons have led scientists to propose that the joint damage was actually caused by chemicals used by Egyptian embalmers. Which of the following, if true, would additionally weaken the traditional view that alkaptonuria afflicted many Egyptians 2,500 years ago?
选项
A、X-rays of the mummies showed shadows that clearly suggested joint damage, and recent inspection of the skeletons has confirmed that hypothesis.
B、Although alkaptonuria is a disease that can be inherited, it did not appear in the descendants of the Egyptian population in which the symptoms were found.
C、Egyptian embalming methods were highly secret, and scientists are still not certain of the nature of some of the chemicals that were used.
D、Possible evidence of alkaptonuria has been pointed out in pictures representing the human figure found on artifacts left by other Middle Eastern cultures of that period.
E、Some mummies of that period show no evidence of joint damage at all.
答案
B
解析
本题由一个evidence而得出一个解释性结论,属于典型的“B,A”模式,反对思路多针对段落推理的隐含假设,鉴于问题目的是要反对the traditional view,所以段落后半部分可以不读。(B)指出了另外一个因素可能影响B,所以(B)正确。(E)易误选,但一场流行病的流行并不能保证每一个人都染上这个病,所以(E)的“some”不能起到反对。(D)仅仅指出别的中东国家可能有alkaptonuria,但与我们讨论的“埃及有无alkaptonuria无关,所以为无关答案。本题的另外一种思路是用问题目的中的核心关键词“alkaptonuria”来定位选项,发现(B)、(D)中有这个词,然后再把(D)排除掉,就可得到正确答案(B)。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3973209.html
相关试题推荐
Itwaslongthoughtthatanow-rarediseaseofthejoints,alkaptonuria,wasepi
Thenumberofpeoplediagnosedashavingacertainintestinaldiseasehasdroppe
TheUnitedStatesisnotusuallythoughtofasanationofparakeetlovers.Yet
IntestsforPironoma,aseriousdisease,afalsepositiveresultindicatesthat
OncecommonthroughouttheWesternplains,black-footedferretsarethoughttoh
Increasingly,historiansareblamingdiseasesimportedfromtheOldWorldfo
Increasingly,historiansareblamingdiseasesimportedfromtheOldWorldfo
Increasingly,historiansareblamingdiseasesimportedfromtheOldWorldfo
Increasingly,historiansareblamingdiseasesimportedfromtheOldWorldfo
Schistosomiasis,adiseasecausedbyaparasiticworm,isprevalentinhot,humi
随机试题
Itisthe(responsible)______oftheHumanResourcesDepartmenttoemploynewsta
[originaltext]AmyJohnsonwasaveryambitiousandenergeticperson.Shedi
尿中管型形成的机制和条件包括()A.尿蛋白和T-H蛋白浓度增高B.尿液浓缩和肾
私盘制房源信息共享形式的缺点表现在()。A:不利于保障收集房源信息的经纪人利益
二、三类变电站变压器、断路器、GIS等主设备的重要状态量发生变化时应上报()省公
当事人申请农村土地承包经营纠纷仲裁,应符合的条件有( )。A.必须提交书面申请
跨中截面在荷载效应的标准组合作用下,纵向受拉钢筋的应力σs最接近于(
在庆祝中国共产党成立95周年大会上,习近平总书记强调指出:“坚持不忘初心,继续前
第54题答案是__________A.raise B.perform C.a
远期外汇交易的最大优点在于()。 A.可以完成两国货币之间的交易B.可以获
最新回复
(
0
)