首页
登录
职称英语
For most of the twentieth century, scholars generally accepted the proposition t
For most of the twentieth century, scholars generally accepted the proposition t
游客
2025-02-20
50
管理
问题
For most of the twentieth century, scholars generally accepted the proposition that nations are enduring entities that predated the rise of modern nation-states and that provided the social and cultural foundations of the state. This perspective has certainly been applied to Korea; most historians have assumed that the Korean nation has existed since the dawn of historical time. In recent years, however, Western scholars have questioned the idea of the nation as an enduring entity. Both Gellner and Anderson have argued, in their studies of European, Latin American, and Southeast Asian cases, that the nation is strictly a modern phenomenon, a forging of a common sense of identity among previously disparate social groups through the propagandizing efforts of activities of the modern state. In short, it was the state that created the nation, not the other way around.
Younger Koreanists, with Em prominent among them, have begun to apply this approach to Korea. These scholars, noting the isolated nature of village life in premodern Korea and the sharp difference in regional dialects, suggest that ordinary villagers could not possibly have thought of themselves as fellow countrymen of villagers in other regions. These scholars also note that elites, conversely, often had outward-looking, universalistic orientations, as did aristocracies elsewhere, such as in premodern Europe. Finally, they observe that the very word for “nation” in Korean, minjok, is a neologism first employed by Japanese scholars as translation of the Western concept and that it was first appropriated by Korean activists in the early twentieth century. They argue, therefore, that a Korean “nation” came into being only after that time.
In short, in the case of Korea we have an argument between “primordialists”, who contend that nations are natural and universal units of history, and “modernists”, who assert that nations are historically contingent products of modernity. The positions of both groups seem problematic. It seems unlikely that in the seventh century the peoples of the warring states of Koguryo, Peakche, and Shilla all thought of themselves as members of a larger “Korean” collectivity. On the other hand, the inhabitants of the Korean peninsula had a much longer history —well over one thousand years—as a unified political collectivity than did the peoples studied by Gellner and Anderson. Not only does the remarkable endurance of the Korean state imply some sort of social and cultural basis for that unity, but the nature of the premodern Korean state as a centralized bureaucratic polity also suggests the possibility that the organizational activities of the state may have created a homogenous collectivity with a sense of shared identity much earlier than happened in the countries of western Europe that provide the model for “modernist” scholarship. [br] According to the author of the passage, a difference between Korea and the “European, Latin American, and Southeast Asian cases” has to do with
选项
A、the extent of the differences among various regional dialects prior to the establishment of a national language
B、the number of disparate social groups that existed prior to the creation of a national identity
C、when a nationally unified political entity came into existence
D、whether the bureaucratic state played a role in the creation of the nation
E、the extent to which the creation of the nation fostered significantly greater social and cultural unity
答案
C
解析
本题问作者观点,因此定位到第三段。再根据European,Latin American,and Southeast Asian cases,定位到第四句(因为这些是Gellner和Anderson研究的国家),这句话把韩国民族的历史长度同Gellner和Anderson研究的民族历史长度进行了比较,比的对象是时间,所以C正确。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3965062.html
相关试题推荐
AsEllenDonkinexplains,ineighteenth-centuryEngland,writingplays(i)______
Althoughineighteenth-centuryEnglandanactiveculturallifeaccompaniedtheb
Nineteenth-centuryscholars,byexaminingearliergeometricGreekart,foundtha
Thepopularityofpseudoscienceandquackmedicinesinthenineteenthcenturysu
Likemanyeighteenth-centuryscholarswholivedbycultivatingthoseinpower,W
Theidealizedpaintingsofnatureproducedintheeighteenthcenturyareevidenc
Ineighth-centuryJapan,peoplewho(i)____wastelandwererewardedwithofficia
Professionalphotographersgenerallyregardinadvertentsurrealisminaphotogra
MarshalPhilippePetain,unlikeanyotherFrenchcitizenofthiscentury,hasbe
Intheearlytwentiethcentury,thediscoveryofradium(i)____thepopularimag
随机试题
Howlongwilltheforumlast?[originaltext]TheFirstEconomyForumwillbeheld
Byeducation,Imeantheinfluenceoftheenvironmentupontheindividualto
Cloudsareformedfrom______.[br]Thispassagemainlydiscusses______.A、water
Whenherealizedthepolicehadspottedhim,themanmade____________(尽快朝出口走去)
说明:根据下面中文信息写一封询问信。发信人:MarkZhang收信人:Mr.Smith发信日期:2015年3月22日询问信内容:1.Mark在最近的
甲.乙.丙三人开办普通合伙企业,后甲因急事用钱,要将自己的5万元份额转让,乙和第
休克对器官的主要影响不包括()A.肾 B.皮肤 C.心脏 D.脑
按百分比计算,如果名义GDP上升( )价格上升的幅度,则实际GDP将( )。
在可撤销合同中,具有撤销权的当事人没有行使撤销权导致撤销权消灭的时间是自知道或应
男,65岁,近2年来右上肢抖动,动作迟缓面容呆板,行走起步困难,查体右上下肢肌张
最新回复
(
0
)