首页
登录
职称英语
Much recent work has examined the claim that women encounter increasing obst
Much recent work has examined the claim that women encounter increasing obst
游客
2025-02-19
62
管理
问题
Much recent work has examined the claim that women encounter increasing obstacles relative to men as they move up the organizational ladder in business. This
proposition
, which we term the increasing-disadvantage model, is a core element of the popular glass ceiling metaphor. Despite continued widespread public acceptance of the glass ceiling idea and some consistent findings, most research to date has failed to support the increasing-disadvantage model. Indeed, several studies based on private-sector firms find that women’s mobility prospects improve, rather than decline, as they climb upward in corporate hierarchies. In the public sector, researchers have found either no sex differences in mobility or a larger female disadvantage in lower grades.
Comparing cross-sectional national samples of workers, Baxter and Wright found no evidence in the United States, and only limited evidence in Sweden and Australia, that women’ s probability of being located in a higher versus a lower hierarchical level declined relative to men’ s at higher levels. Taken together, these findings suggest that the glass ceiling may be a myth. Women’ s scarcity in top organizational ranks may simply represent the cumulative effect of a constant-or even decreasing-disadvantage at successive hierarchical levels. [br] The author of the passage and those accepting the “proposition” would most likely agree with which of the following?
选项
A、Lower down on the organizational ladder, women tend to experience fewer disadvantages than they do at higher levels.
B、Women experience no more disadvantages in moving up the organizational ladder than do men.
C、The degree of disadvantage experiences by women remains constant as women move up the organizational ladder.
D、The obstacles to women’ s advancement vary significantly from country to country.
E、Women face some disadvantage at each stage of the organizational ladder.
答案
E
解析
本题的关键在于识别出文中各个观点的持有者。这道题目考查的是作者和proposition之间的共同点。proposition对应第一段一二句,认为女性升迁过程中面临越来越多的障碍。文中作者的观点认为女性不会面临玻璃天花板。这看起来两个观点没什么共同点,但是注意文章最后一句也是作者说的,作者认为各个等级之间的劣势存在集合效应,在每个层级中的劣势是一样甚至是递减的。两个观点取一个交集,便可知道proposition和作者都认为女性会面临劣势,故选项E正确。A项这是proposition的观点(第一句中的increasing obstacles relative to men as they move up),但是作者认为随着升迁,女性遇到的障碍不变或下降。B项这与proposition相悖。C项这是作者的观点。D项作者和proposition都没有提到国家差异。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3964295.html
相关试题推荐
Muchrecentworkhasexaminedtheclaimthatwomenencounterincreasingobst
Muchrecentworkhasexaminedtheclaimthatwomenencounterincreasingobst
Somehistorianshaverecentlychallengedthe“partyperiodparadigm,”thevi
Somehistorianshaverecentlychallengedthe“partyperiodparadigm,”thevi
Somehistorianshaverecentlychallengedthe“partyperiodparadigm,”thevi
RecentstudiesofancientMayawatermanagementhavefoundthattheurbanar
RecentstudiesofthegendergapinthehistoryofUnitedStatespolicieste
Therecentlyannounceddiscoveryofthefirstknownplanetorbitingapulsar
Therecentlyannounceddiscoveryofthefirstknownplanetorbitingapulsar
UnlikemostJaneAustenscholarshipbefore1980,muchrecentscholarshipana
随机试题
Itwasonlyafewweeksaftermysurgery,andIwenttoDr.Belt’sofficefo
【B1】[br]【B18】A、evenB、atallC、alikeD、asawholeC逻辑关系题。此句的含义为“并不是所有的孩子同样地都受到
[originaltext]M:Comeon,Judy,howarewegoingtoconvinceeverybodythatmy
初中化学《硬水和软水》主要教学过程及板书设计 教学过程 (一)创设情境,导入新课 【多媒体展示】水壶使用前和多次使用后的照片。 提出问题:为什么
下列预算中,不直接涉及现金收支的是( )。A.销售与管理费用预算 B.销售预
性味属阳的是A:辛、甘,寒B:辛、苦,热C:甘、淡,温D:酸、苦,温E:
不确定性是风险的()条件。A:充分 B:充要 C:必要而非充分 D:不必要
主要是为无民事行为能力人或限制民事行为能力人行使权利、承担义务而设立的制度是(
按照标准施工合同通用条款的规定,如果监理人没有在约定时间内对承包人提交的进度计划
采用TN-C-S系统时,降低预期接触电压的正确措施是()。A.降低保护导体电阻
最新回复
(
0
)