首页
登录
职称英语
Historian: In the Drindian Empire, censuses were conducted annually to deter
Historian: In the Drindian Empire, censuses were conducted annually to deter
游客
2025-02-19
35
管理
问题
Historian: In the Drindian Empire, censuses were conducted annually to determine the population of each village. Village census records for the last half of the 1600’s are remarkably complete. This very completeness makes one point stand out: in five different years, villages overwhelmingly reported significant population declines. Tellingly, each of those five years immediately followed an increase in a certain Drindian tax. This tax, which was assessed on villages, was computed by the central government using the annual census figures. Obviously, whenever the tax went up, villages had an especially powerful economic incentive to minimize the number of people they recorded; and concealing the size of a village’s population from government census takers would have been easy. Therefore, it is reasonable to think that the reported declines did not happen.
In the historian’s argument, the two portions in boldface play which of the following roles?
选项
A、The first supplies a context for the historian’s argument; the second acknowledges a consideration that has been used to argue against the position the historian seeks to establish.
B、The first presents evidence to support the position that the historian seeks to establish; the second acknowledges a consideration that has been used to argue against that position.
C、The first provides a context for certain evidence that supports the position that the historian seeks to establish; the second is that position.
D、The first is a position for which the historian argues; the second is an assumption that serves as the basis of that argument.
E、The first is an assumption that the historian explicitly makes in arguing for a certain position; the second acknowledges a consideration that calls that assumption into question.
答案
C
解析
A项分号前正确;分号后,第二部分本身就是历史学家的观点。B项第一个黑体部分严格来说是推理的背景,而非直接支持历史学家观点的证据,但是两者区别不大,因此分号前可以认为是对的。第二部分本身就是历史学家的观点,因此分号后错误。D项第一部分是文章的背景,而非观点。观点只有最后一句。本文的前提假设是本文倒数第二句。E项第一部分是客观事实,无法充当前提假设;第二部分也没有质疑第一部分。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3963814.html
相关试题推荐
GeographersandhistorianshavetraditionallyheldtheviewthatAntarctica
Historian:IntheDrindianEmpire,censuseswereconductedannuallytodeter
Forthefirsttime,fundingfordesigningexperimentstobeconductedduring
Surveysconductedin1982and2002showdifferentpicturesofwhatmotivate
Soviet’sNewWorkingWeekHistorianinvestigateshowStalinchangedthecalendar
Soviet’sNewWorkingWeekHistorianinvestigateshowStalinchangedthecalendar
Soviet’sNewWorkingWeekHistorianinvestigateshowStalinchangedthecalendar
Soviet’sNewWorkingWeekHistorianinvestigateshowStalinchangedthecalendar
Soviet’sNewWorkingWeekHistorianinvestigateshowStalinchangedthecalendar
TheformerBritishEmpireisnowknownastheCommonwealthofNationstoavoidr
随机试题
WhydoesJanewanttoleaveherpresentjob?[originaltext]M:Jane,whydoyouwa
Thesuggestionthatthemayorwillpresenttheprizeswasacceptedbyeveryone.A
HackersAttackUSStateDepartmentComputersTheU.S.StateDepartmenthasc
Eatingtoomuchfatcandistributetoheartdiseaseandcausehighbloodpressur
停经11周,阴道大量出血3小时,血压10.5/6.7kPa(80/50mmHg)
一男性患者,20岁开始发病,持续性腰痛,伴有晨僵,逐渐向上发展,脊柱活动明显受限
下列哪些选项属于对公务员的处分?(2009年卷)A.降级 B.免职 C.撤职
共用题干 一般资料:求助者,男性,18岁,某部新兵。案例介绍:求助者从外地入伍
某食品加工厂为增值税一般纳税人,2020年5月购进一批玉米,支付给某农业开发基地
资本主义生产关系虽然阻碍了生产力的发展,但它可以在一定范围内通过调整,在一定程度
最新回复
(
0
)