首页
登录
职称英语
You should spend about 40 minutes on this task.Write about the following topic:
You should spend about 40 minutes on this task.Write about the following topic:
游客
2025-02-18
7
管理
问题
You should spend about 40 minutes on this task.
Write about the following topic:
The free movement of goods across national borders has long been a controversial issue. Some people argue that it is necessary for economic growth, while others claim that it damages local industries.
Discuss both views and give your own opinion.
Give reasons for your answer and include any relevant examples from your own knowledge or experience.
Write at least 250 words.
选项
答案
One of the most debatable issues of the last century has been whether international trade benefits or harms national economies. Despite its potential risk to domestic business, I believe it is unreasonable to restrict the international free trade.
Those who support the expansion of global free trade claim that economies grow faster when they can specialise in just a few industries in which they have a strong advantage. As a result, each region or country produces something of value to the world economy. For example, East Asia manufactures electronic goods, the Middle East exports energy, and the EU produces luxury items. Free trade proponents also hold that dependence on global trade helps to strengthen international cooperation and prevent wars.
Meanwhile, opponents of free trade — sometimes called ’protectionists’ — argue that the unrestricted movement of goods and services causes damage to local communities. This is because jobs are lost when it becomes cheaper to import a product than to produce it domestically. They also think that the vast distances travelled of transporting food, oil, and consumer goods can harm the environment and make our lives unsustainable. Protectionists are in favour of tighter controls on the movement of goods and services in order to protect jobs and livelihoods. However, a return to protectionist policies would surely be a mistake since it is no longer realistic for nations to source all of their energy, food, and manufactured goods within their own borders.
In conclusion, while there are convincing arguments on both sides of the debate, I believe that global trade is inevitable and should not be restricted.
解析
题目有关自由贸易的利弊,属于经济类话题,对于非相关专业类考生可能不太熟悉。题目中所说的free movement of goods across national borders具体指的就是free trade“自由贸易”,即成员国之间进出口商品实施零关税。自由贸易一般被认为有促进经济增长,增加消费者的商品选择,降低商品价格,以及增加技术交流等好处,但它的弊端也很明显:对本土企业形成冲击,从而降低就业率等问题。Discuss both views类的文章需要陈述相反观点,题目中已大致给出正反双方的观点,在文章中就这两个观点作延伸即可。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3962509.html
相关试题推荐
Youshouldspendabout40minutesonthistask.Writeaboutthefollowingtopic:
Youshouldspendabout40minutesonthistask.Writeaboutthefollowingtopic:
Youshouldspendabout40minutesonthistask.Writeaboutthefollowingtopic
Youshouldspendabout40minutesonthistask.Writeaboutthefollowingtopic:
Youshouldspendabout20minutesonthistask.Thebarchartbelowshowsthenu
Youshouldspendabout20minutesonthistask.Thechartsbelowshowhousehold
Youshouldspendabout40minutesonthistask.Writeaboutthefollowingtopic:
WRITINGTASK1Youshouldspendabout20minutesonthistask.Thegraph
WRITINGTASK2Youshouldspendabout40minutesonthistask.Writeaboutt
Youshouldspendabout20minutesonthistask.Thediagrambelowshowsthelife
随机试题
Usingthisscopeto______yourviewcanmakeiteasiertoseethedistanttarge
WHO,workingcloselywithitsMemberStates,otherUnitedNationsagenciesan
Myparentsalwayseducatedmeto______(预留一钱以备急用).reservesomemoneyforemergen
震颤麻痹患者出现的肌张力表现是()。A.降低 B.增高 C.先降低后亢进
根据预期的健康教育效果,又可以将具体目标分为认知目标、()和健康目标3类。A.整
患者男性,43岁,肛周肿痛4天,肛门左侧皮肤发红并伴疼痛,以坐时及排便时明显,2
下列关于设计概算的描述,错误的是( )。 A、设计概算一经批准,将作为控制投
对于现场的局部放电探测,采用声学法,可以通过()来发现缺陷的位置。(A)具有最高
当任一台站用变退出时,()应切换至失电的工作母线段继续供电。运行站用变$;$
与个人任职有关的收入,可按全年一次性奖金计税的有( )。A.提前退休而取得的一
最新回复
(
0
)