首页
登录
职称英语
Narrator Listen to part of a talk in an environmental science class.
Narrator Listen to part of a talk in an environmental science class.
游客
2025-02-07
53
管理
问题
Narrator
Listen to part of a talk in an environmental science class.
Now get ready to answer the questions. You may use your notes to help you answer. [br] According to the speaker, what might be an air pollutant in the future?
How much can you say about air pollutant? At first let’s have a look at a useful definition of it. A pollutant is a compound added directly or indirectly by humans to the atmosphere, and in such quantities to adversely affect humans, animals, vegetations or materials. On the other hand air pollution has a very flexible definition that allows continuous change. When the first air pollution law was established in England in the 14th century, air pollutants were limited to compounds that could be seen or smelled, which is very different from the list of harmful substances known today. As technology has developed and knowledge of health aspects has increased, the list of air pollutants has lengthened. In the future even water vapor might be thought of as an air pollutant under certain conditions.
Many of the more important air pollutants, such as sulfur oxides, carbon monoxide, and nitrogen oxides are found in nature. Perhaps in your daily life you can’t feel them clearly since they don’t make up a big percentage of the air. Before we have learnt something about the properties of the above substances, let’s have a look at their historical development. As the earth developed, the concentrations of these pollutants were altered by various chemical reactions and become biogeochemical components, and then they serve as an air purification scheme by allowing the compounds to move from the air to the water or soil. On a global basis, nature’s output of these compounds dwarfs those resulting from human activities. However, human production usually occurs in a localized area, such as a city.
In these localized regions, human output may be dominant and may temporarily overload the natural purification scheme of cycles. The result is an increased concentration of human activities. The actual concentration need not be large for a substance to be a pollutant; in fact the concentration tells us little until we know how much of an increase this represents over the concentration that would occur naturally in the area. For example, sulfur dioxide has detectable health effects at 0.08 parts per million, often shortened to ppm, which is about 400 times its natural level. Carbon monoxide, however, has a natural level of 0.1 ppm and is not usually a pollutant until its level reaches about 15 ppm.
选项
A、Sulfur oxides.
B、Carbon monoxide.
C、Nitrogen oxides.
D、Water vapor.
答案
D
解析
本题为细节题。题目问:说话者认为将来什么可能是空气污染物?文章的第一段指出“In the future even water vapor might be thought of as an air pollutant under certain conditions”,也就是说,水蒸气现在并不是大气污染物,将来可能成为污染物。其他几项均为干扰项,因为它们现在已经是污染物了,因此我们可以得出选项D为正确答案。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3946573.html
相关试题推荐
NarratorListentopartofaconversationbetweenastudentandaprofes
NarratorListentopartofaconversationbetweenastudentandaprofes
NarratorListentopartofatalkinanenvironmentalscienceclass.
NarratorListentopartofatalkinanenvironmentalscienceclass.
NarratorListentopartofalectureaboutGPS.Nowgetreadytoans
NarratorListentoatalkonhomeautomationinamechanicalengineering
NarratorListentoatalkonhomeautomationinamechanicalengineering
NarratorListentoatalkonhomeautomationinamechanicalengineering
NarratorListentoatalkonhomeautomationinamechanicalengineering
NarratorListentoatalkonhomeautomationinamechanicalengineering
随机试题
Readthefollowinginformation.Choosethecorrectwordtofilleachgap
Congestedcitiesarefastbecomingtesttubesforscientistsstudyingthei
Forthispart,youareallowed30minutestowriteanessay.Supposeyouhav
It’sabrandnewworld—aworldbuiltaroundbrands.Hard-charging,noise-mak
市场风险溢酬(Rm-Rf)反映市场整体对风险的偏好,如果风险厌恶程度高,则(Rm
抽样一般包括()几个步骤。A.确定样本 B.抽样框 C.制定抽样方案 D
煤层的自燃倾向性鉴定结果必须报()或煤矿安全监察机构备案。A.市级地方煤炭行业管
赭石除平肝潜阳,重镇降逆外,又能A.制酸止痛 B.祛风明目 C.凉血止血
从性质上讲,商业银行是()。A.不以营利为目的的国家银行 B.执行国家产业
一份招募计划通常包括()。A.招募范围 B.招募渠道 C.招募时间
最新回复
(
0
)