首页
登录
职称英语
Studies of meteorites and comets suggest that organic molecules are widespread a
Studies of meteorites and comets suggest that organic molecules are widespread a
游客
2025-02-04
49
管理
问题
Studies of meteorites and comets suggest that organic molecules are widespread among both asteroids and comets. Because each body in the solar system was repeatedly struck by asteroids and comets during the period known as the heavy bombardment (about 4 billion years ago), each body should have received at least some organic molecules. However, these molecules tend to be destroyed by solar radiation on surfaces unprotected by atmospheres. Moreover, while these molecules might stay
intact
beneath the surface (as they evidently do on asteroids and comets), they probably cannot react with each other unless some kind of liquid or gas is available to move them about. Thus, if we limit our search to worlds on which organic molecules are likely to be involved in chemical reactions, we can probably rule out any world that lacks both an atmosphere and a surface or subsurface liquid medium, such as water.
The word "intact" in the passage is closest in meaning to ________.
选项
A、buried
B、whole
C、confined
D、active
答案
B
解析
intact的本意为“完好无损的”,B项意为“完整的”,为其近义词。如果不知道intact的含义,还可以通过上下文推断出来。这个单词位于该段的第4句,说的是这些有机分子在大气层下的状况。其前一句为关键解题句,该句提到,在没有大气层保护的情况下,这些有机分子会被太阳辐射摧毁。因此,可推测stay intact在此处应该是与be destroyed相反的一个状况,B项最符合该处语境。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3942275.html
相关试题推荐
SpeedingstarsAnearthecenteroftheMilkyWayBsuggestionthatahugeblackh
1Thefieldofeconomicsstudiesthebasicproblemsthateveryeconomymustface
Studiesofmeteoritesandcometssuggestthatorganicmoleculesarewidespreada
Peoplejudgethesedeviationsfromthenormaspositivebecausetheysuggesttha
Whatdothespeakersmainlydiscuss?[br]Whatdoestheprofessorsuggestabout
COMETS(1)Cometsareamong
COMETS(1)Cometsareamong
COMETS(1)Cometsareamong
COMETS(1)Cometsareamong
COMETS(1)Cometsareamong
随机试题
[originaltext]M:Goodmorning.MayIhelpyou?W:Goodmorning.I’dliketoren
Youshouldspendabout20minutesonQuestions1-13,whicharebasedonReading
经高压蒸气灭菌的物品一般可保留()。A.21天 B.14天 C.10天
信息论的创始人香农认为信息就是()。A.信息是事物现象及其属性标识的集合 B.
患儿,10个月。腹泻3天,鼻塞流涕,每日腹泻10余次,臭味不甚,尿黄。查体:体温
根据以下材料,回答题 Inatelephonesurveyofmor
净化空调系统综合效能测定调整项目不包括( )。 A、空气洁净度等级的测定
王老汉的妻子找到社会工作者,让社会工作者尽快帮忙解决王老汉的问题。社会工作者拟采
民生需求催生新兴职业 【背景链接】 俗话说,“三百六十行,行
以下对于入境货物的放行通关要求叙述正确的是( )。 A.申请品质检验的应审核
最新回复
(
0
)