首页
登录
职称英语
Do you agree or disagree with the following statement?Universities should spend
Do you agree or disagree with the following statement?Universities should spend
游客
2025-02-04
40
管理
问题
Do you agree or disagree with the following statement?
Universities should spend more money in improving facilities like libraries and computer labs rather than hiring famous teachers.
Use specific reasons and examples to support your answer. Be sure to use your own words. Do not use memorized examples.
选项
答案
Universities are crucial in the educational system. Unlike primary schools and secondary schools, universities allow students more freedom and greater flexibility to choose subjects and study by themselves. Thus, some people argue that universities should spend more money in improving facilities instead of hiring famous teachers, in my opinion, I do not agree with this proposition. I think an excellent faculty is the key of quality education.
As mentioned earlier, college students take more initiative to study subjects they like. This may be the main reason why some people hold the opinion that most investment should go to facility improvement. Good facilities would provide students with a favorable environment to explore what they are interested in. I agree that good facilities are important for a university. However, the benefits of being equipped with good facilities are outweighed by the value created by pre-eminent teachers. As a former president of Tsinghua University said, "big buildings do not make good universities, masters do." The wealth of knowledge that first-class teachers create and leave to their students is unparalleled.
To begin with, outstanding teachers can provide insightful guidance to students. Even though college students have developed stronger autonomous learning ability than secondary students, the importance of supervision and guidance should not be neglected. For instance, searching for suitable books aimlessly in a library may be time-consuming for students. Good teachers can provide a list of references based on their experience and expertise and offer students the most effective way to access relevant knowledge. Furthermore, good teachers are an inspiration to their students. The ways good teachers work and do research and the attitude they exhibit towards truth and science would be invaluable assets for students. With an excellent faculty, students are more likely to be influenced in a positive way, which cannot be replaced by facilities improvement.
Looking back in history, we can find that many successful scientists actually worked in unfavorable conditions. Their success and achievements are inseparable from the guidance and inspiration of their teachers. This topic also has relevance to today’s education. What should also draw our attention is that there seems to be a trend for universities to advertise their facilities such as beautiful and smart buildings, libraries and even dormitories to attract students, in my perspective, investing in teachers can generate more value and it is a key to quality education.
解析
第1段:介绍题目,并给出自己的选择。通过介绍背景引出话题,提出自己的想法,并给出一个概括性的理由。
第2段:展开观点,解释为何做此选择——因为师资重于设施。主要采用“让步转折+名人名言”的论证手段——先肯定学校设施条件的重要性;话锋一转,指出改善设施带来的好处不及良好师资带来的好处;以名家之言来支持“师资重于设施”这个观点。重申师资的重要性,并且,这一句作为该段的小结句,同时也起到引出下文的作用——读者会期待接下来的段落应该会对“教师创造和留给学生知识财富”这一理由作更具体的阐述。
第3段:为主体段,详细说明教师对学生的积极作用。提出第一个观点,即好老师的指导作用。给出一个例子,给出第二个理由。提出一个总结性的陈词,并含有对比——良师带来的益处是良好的设施无法取代的。
第4段:为总结段。通过一些事实佐证自己以上的观点。点评题目与当下趋势的关联,强调了在当下师资对于素质教育的意义,以此重申自己的观点,并总结全文。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3941853.html
相关试题推荐
Doyouagreeordisagreewiththefollowingstatement?Universitiesshouldspend
Doyouagreeordisagreewiththefollowingstatement?Yourjobhasgreatereffe
Readthefollowingpassage.TheUnitedStatescurrentlyhashigh-speedr
Abeginnerinthestockmarketshouldstayclearofvolatileinvestmentsofall
我们要毫不放松粮食生产,建设高标准农田,推广先进技术,增强农业综合生产能力,保障粮食和重要农产品的有效供给。Weshouldalwaysgivehigh
我们要下决心解决好关系群众切身利益的大气、水、土壤等突出环境污染问题,改善环境质量,维护人民健康。Weshould/mustresolve(makeu
我们要广泛开展全民健身运动,促进群众体育和竞技体育全面发展。Weshouldextensivelycarryoutpublicfitnessact
Areyouhavingdifficultyfollowingdiets?Ourlivesarewaymorecomplexthant
Ifyouleftyourbookonthetableovernight,youwouldfindthefollowingm
Ifyouleftyourbookonthetableovernight,youwouldfindthefollowingm
随机试题
ShetoldmethatshehasalreadygonetotheUnitedStatesfourtimesbeforeshe
Istheglasshalf-fullorhalf-empty?Dependswhetheryou’reanoptimistor
EDTA滴定法对水泥稳定材料的龄期修正应以小时计,石灰及二灰修正以天计。(
大量失水会造成体温升高的原因是A.造成体内蛋白代谢产物增多而产热过多 B.体温
中国境内的股权权投资基金进行境外投资,包括通过()等方式在境外设立非金融企业或
公司各机构、部门、岗位职责保持相对独立,公司基金资产、自有资产、其他资产的运作应
原发性下肢静脉曲张的病因不包括A:先天性静脉壁薄弱 B:静脉瓣膜功能不全 C
2013年全国中高等学校中,成人本专科生中的专科生大约有()万人。 A.1
石韦的功效是A.利水渗湿、清热消肿 B.利水通淋、祛风除湿 C.利水通淋、清
关于投资机会研究的说法错误的是()A.机会研究已被企业发展规划或产业发展规划所
最新回复
(
0
)