首页
登录
职称英语
The world is on the cusp of a staggering rise in the number of old people, an
The world is on the cusp of a staggering rise in the number of old people, an
游客
2025-01-30
58
管理
问题
The world is on the cusp of a
staggering
rise in the number of old people, and they will live longer than ever before. Over the next 20 years, the global population of those aged 65 or more will almost double, from 600 million to 1.1 billion. The experience of the 20th century, when greater longevity translated into more years in retirement rather than more years at work, has persuaded many observers that this shift will lead to slower economic growth and "secular stagnation", while the swelling ranks of pensioners will bust government budgets.
But the notion of a sharp division between the working young and the idle old misses a new trend, the growing gap between the skilled and the unskilled. Employment rates are falling among younger unskilled people whereas older skilled folk are working longer. The divide is most extreme in the U.S., where well-educated baby-boomers are putting off retirement while many less-skilled younger people have dropped out the workforce.
This trend will benefit not just fortunate oldies but also, in some ways, society as a whole. Growth will slow less dramatically than expected; government budgets will be in better shape, as high earners pay taxes longer. Rich countries with lots of well-educated older people will find the burden of ageing easier to bear than other countries like China, where half of all 50-to-64-year-olds did not complete primary-school education. At the other end of the social scale, however, things look grim. Manual work gets harder as people get older, and public pensions look more attractive to those on low wages and the unemployed.
Nor are all the effects on the economy beneficial. Wealthy old people will accumulate more savings, which will weaken demand. Inequality will increase and a growing share of wealth will eventually be transferred to the next generation via inheritance, entrenching the division between winners and losers still further. One likely response is to impose higher inheritance taxes. So long as they replace less-fair taxes, that might make sense. This would probably encourage old people to spend their cash rather than salt it away. But governments should focus not on redistributing income but on generating more of it by reforming retirement and education.
How likely are governments to make these changes? Look around the rich world today, and it is hard to be optimistic. The swelling ranks of older voters, and their disproportionate propensity to vote, have left politicians keener to pander to them than to implement disruptive reforms. Germany, despite being the fastest-ageing country in Europe, plans to cut the statutory retirement age for some people. In the U.S., both social security (the public pension scheme) and the fast-growing system of disability benefits remain untouched by reform. Politicians need to convince less-skilled older voters that it is in their interests to go on working. Doing so will not be easy. But the alternative — economic stagnation and even greater inequality — is worse. [br] What is the appropriate title of this passage?
选项
A、Global Ageing: A Grey Economy
B、Global Ageing: Powers of the Elderly
C、Today’s World: Pessimistic Prospects
D、Economy of Ageing: Slower and More Unequal
答案
D
解析
补充标题。回顾各段落主旨发现:第一段提出老龄人口激增会给经济带来诸多负面影响;第二段指出具体影响之一是年轻人因缺乏经验,在与老年人竞争工作时处于下风;第三段陈述了这一分化的利弊得失,但全面来看,弊大于利;第四段特别指出其结果是老年人储蓄的增加会降低需求,会造成不平等,而他们的财产由下一代继承后会增加不平等程度;最后一段指出政客们需要有所作为改变这一现状,而美国的政客们似乎无动于衷。综上,选项D的Slower and More Unequal能够概括全文,因此为正确答案。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3935176.html
相关试题推荐
Peoplewhosepropertyisstolenshouldreporttothepolice.A、hadstolenB、isbe
Depressionthatinflictspeoplewhobelievetheirliveslackcontentwhentheru
Injustthreeyears,theNethasgonefromaplaygroundforthelocalpeopleto
Thecentralproblemofeconomicsistosatisfythepeople’sandnation’swan
Thecentralproblemofeconomicsistosatisfythepeople’sandnation’swan
Thecentralproblemofeconomicsistosatisfythepeople’sandnation’swan
Thecentralproblemofeconomicsistosatisfythepeople’sandnation’swan
Thecentralproblemofeconomicsistosatisfythepeople’sandnation’swan
Thecentralproblemofeconomicsistosatisfythepeople’sandnation’swan
Thecentralproblemofeconomicsistosatisfythepeople’sandnation’swan
随机试题
(1)Atacertainseasonofourlifeweareaccustomedtoconsidereveryspot
WriteonyourANSWERSHEETONEacompositionofabout200wordsonthefollo
Australiaistheworld’slargestexporterofA、wheat.B、wool.C、meat.D、dairypro
[originaltext]Howlonghaveyoubeenworkinginthiscompany?[/originaltext][o
属于跨品种套利交易的是()。A、新华富时50指数期货与沪深300指数期货间的套利交易B、IF1603与IF1606间的套利交易C、新加坡日经225指
【教学过程】 (一)创设情境,导入新课 1.教师讲解歌坛趣事,吸引学生注意,引出作者——施光南。 歌坛上曾有过这样一件趣事:两位烟不离手的作者在吞云吐雾中
根据《出境入境管理办法》规定,弄虚作假骗取签证的,处5000元以上2万元以下罚款
下列关于发行审核委员会审核上市公司发行新股的表述,正确的有() A.发审委会议
借款人要求提前还款的,应提前( )个工作日向贷款银行提出申请。A.3 B.5
分类排序法的基本程序的第一步是()。A:对每一制对素或指标的状态进行评估,得
最新回复
(
0
)