首页
登录
职称英语
Which of the following is NOT true about the new capital according to the report
Which of the following is NOT true about the new capital according to the report
游客
2025-01-17
43
管理
问题
Which of the following is NOT true about the new capital according to the report?
South Korea has confirmed it will move its future seat of government to a rural site south of its capital Seoul. Prime Minister Lee Hai-chan told a news conference Wednesday the government has selected the Yongi-Gongju area, which lies in the center of South Korea, to be the site for the new capital.
The government plans to begin buying land for the 7,100-hectare site next year, with construction scheduled to start in 2007 and end in 2030. The government chose the site of the new capital, which has yet to be named, over two other areas because of its superior transport and environmental conditions, officials said. The presidential office and 72 other key state institutions will be located there. But other organizations, such as the National Assembly and the Supreme Court will decide whether to move or not.
President Roh Moo-hyun made relocating the capital away from crowded Seoul a key plank of his election campaign. At the time he said he believed it would help decentralize the country and boost regional development in Asia’s third-largest economy.
But the relocation — which could cost as much as $94 billion — has sparked fierce debate among rival parties, who have raised questions about the efficiency and feasibility of the project. The main opposition Grand National Party claims the government is recklessly pushing what it says is an unrealistic plan without popular support. A media survey showed that more than half of the public are opposed to the plan, citing its high costs compared with its expected effects.
选项
A、It’s in the center area of South Korea.
B、It has excellent transport and environmental conditions.
C、The relocation will cost $94 million.
D、It is not named yet.
答案
C
解析
事实细节的找寻和判断。根据原文第一段最后一句“…which lies in the center of South Korea…”可知,选项A的说法是正确的,根据第二段第二句“The government chose the siteof the new capital,which has yet to be named,over two other areas because of itssuperior transport and environmental conditions…”可知,选项B和D的说法是正确的,根据第四段第一句“But the relocation—which could cost as much as$94 billion”可知,选项C的说法与原文不符,因此该项是正确答案。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3916869.html
相关试题推荐
AccordingtotheInternationalLaw,theUnitedNationswouldimposeeconomic____
AccordingtotherecentresearchofNortheasternUniversity,our________sensitiv
Thereportercomparesahusbandtoaparticularlytrickymusicalinstrument,one
Followingayearoffastdevelopment,bythefirstquarterofthisyear,Chinah
Thegoodsareusuallyarrangedaccordingtotheircategoriessothatconsumersc
Accordingtothelawofthatcountry,theParliamentwillhavetobe________befo
Accordingtoanthropologists,peopleinpre-industrialsocietiesspent3to
Accordingtoanthropologists,peopleinpre-industrialsocietiesspent3to
Accordingtoanthropologists,peopleinpre-industrialsocietiesspent3to
Thereportalsocriticizedthedepartmentforrefusingtoacceptthatnewroads
随机试题
Therearetwoopposingtheoriesaboutmountainformationandclimateoverthepa
Theswingingsinglelifestyleofthestereotypeismostpossibleforurban,
Hewasappointeddirectorofthisdepartment,____________(考虑到他的工作努力)andcheer
Crimeisincreasingworldwide.Thereiseveryreasontobelievethe【B1】_____
Whichofthefollowingstatementsaretrue?[img]2015m7x/ct_egreqj_egreqjs_0124
WhenIsay"communication,"mostofyoumaythinkabout【B1】______communicati
共用题干 患者,女性,28岁,咳嗽两个月,干咳为主,有午后低热,月经不规律。胸
某公司20×7年1月2日按面值发行800万元票面利率为4%的可转换公司债券,每
银行承兑汇票的承兑银行,应当按照票面金额向出票人收取()的手续费。A:千分之一
肾、输尿管结石的血尿特点为A.严重血尿伴血凝块 B.无痛性全程血尿 C.终末
最新回复
(
0
)