首页
登录
职称英语
Why did the U. S. Treasury Department issue a memorandum? [br] [originaltext]
Why did the U. S. Treasury Department issue a memorandum? [br] [originaltext]
游客
2025-01-17
10
管理
问题
Why did the U. S. Treasury Department issue a memorandum? [br]
The U. S. Treasury Department issued a memorandum clarifying the government’s advice to the nation’s banks about how to deal with the booming cannabis industry. Treasury outlined a series of guidelines for " assessing the risk of providing services to a marijuana-related business". Most bankers and " potpreneurs" shrugged. The memo made clear that the manufacture and distribution of marijuana remains a federal crime, under the Controlled Substances Act, which means bankers who knowingly grant checking accounts or loan money to anyone in the cannabis industry risk federal prosecution for money laundering or conspiracy. Treasury’s letter wouldn’t change anything. Numerica Credit Union, Washington state’s fifth-largest, with $ 1. 3 billion in assets, is the first banking institution to publicly offer checking accounts to businesses that acquire licenses to sell recreational marijuana. Though risky, the potential rewards for becoming one of the first financial institutions to work with the marijuana industry are massive, say experts in the field. Twenty states across the U. S. and the District of Columbia now have medical marijuana laws on the books, and recreational pot is legal in Colorado and Washington. Despite the conflict with federal law, millions of dollars in cannabis transactions are taking place across America, with little to no fear that anyone will be prosecuted for them.
选项
A、The manufacture and distribution of marijuana is a federal crime.
B、Pot growers should not be loaned by the banks.
C、The cannabis industry will be ended.
D、Dispensers would still have no bank accounts.
答案
C
解析
从文中“which means bankers who knowingly grant checking accounts or loan money to anyone in the cannabis industry risk federal prosecution for money laundering or conspiracy.”可以了解到,上文说依据受管制物品法案,生产和销售大麻是犯罪,所以任何人不得给涉及大麻业的任何人提供资金,否则将会以洗钱罪等罪名被起诉。因此,选项C的说法过于笼统绝对,不符合原文大意。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3916450.html
相关试题推荐
[originaltext]ThedisputeoverHillaryClinton’semailpracticesnowthreate
[originaltext]"Truth,efficiency,confidence."Underthisguidingtrinity,
WhydidtheU.S.TreasuryDepartmentissueamemorandum?[br][originaltext]
WhydidtheU.S.TreasuryDepartmentissueamemorandum?[br][originaltext]
WhydidtheU.S.TreasuryDepartmentissueamemorandum?[originaltext]TheU
Whoislikelytobechoosy?[br][originaltext]Psychologyresearchershaves
Whoislikelytobechoosy?[br][originaltext]Psychologyresearchershaves
Itcanbeinferredfromthepassagethat______.[br][originaltext]It’snot
Itcanbeinferredfromthepassagethat______.[br][originaltext]It’snot
Itcanbeinferredfromthepassagethat______.[originaltext]It’snotthatp
随机试题
Politicalplatformsareusuallywrittenforelectioncampaignpurposes,then
[originaltext]W:Whichleveldoyoupreferteaching?Why?M:Iloveworkingwit
Acollegeeducationisaninvestmentinthefuture.Butitcanbea【47】one.
某耐火等级为一级的丙类多层厂房内设置两项丙类物品中间库房,则该中间仓库与所服务车
目前禁毒干预的“三减策略”是减少毒品供应、减少毒品危害和A.减少吸毒人员 B.
哮喘发作时,对缓解支气管痉挛作用最快的是A.茶碱 B.β受体激动剂 C.色苷
不少新生进入大学,面对新的学习、生活环境都不太适应,有的出现焦虑沮丧的情绪,有的
基金收入主要来源不包括()。A.基金赎回费 B.存款利息 C.债券利息
对该患者进行初始经验性抗感染治疗,宜选用的药物是()A.多西环素 B.阿奇霉
农业高度兼业化、农村大量兼业农户的存在,虽然使经营规模难以扩大,但保证了农民收入
最新回复
(
0
)