首页
登录
职称英语
Why do people living in Sao Paulo use brooms instead? [originaltext] Landlords
Why do people living in Sao Paulo use brooms instead? [originaltext] Landlords
游客
2025-01-17
48
管理
问题
Why do people living in Sao Paulo use brooms instead?
Landlords in Sao Paulo have taken to using brooms instead. Sao Paulo state, home to one-fifth of Brazil’s population and one-third of its economic activity, is suffering the worst drought since records began in 1930. Pitiful rainfall and high rates of evaporation in scorching heat have caused the volume of water stored in the Cantareira system of reservoirs, which supplies 10 million people, to dip below 12% of capacity. This time last year, at the end of what is nominally the wet season, it stood at 64%. On April 21st the governor, Geraldo Alckmin, warned that from May consumers will be fined for increasing their water use. Those who cut consumption are already rewarded with discounts on their bills. The city will tap three basins supplying other parts of the state, but since these reservoirs have also been hit by drought and supply hydropower plants, fears of blackouts are rising.
Without a downpour, Cantareira’s levels sink beneath the pipes which link reservoirs to consumers a week after Sao Paulo hosts the opening game of the football World Cup on June 12th. To tide the city over until rains resume in November, it is installing kit to pump half of the 400 billion litres of reserves beneath the pipes, which is called " dead volume". Mr. Alckmin has not ruled out tightening the spigots. Widespread cuts could hurt the governor’s reelection bid in October. Hours after he announced the latest measures, a thirsty mob set fire to a bus. The problem exposed by the drought is that supply has not kept pace with the rising urban population.
选项
A、Because Brazil is lack of fresh water.
B、Because Sao Paulo was a drier area.
C、Because Sao Paulo was met with the worst drought.
D、Because the water resources have been contaminated.
答案
C
解析
从文中“home to one-fifth of Brazil’s population and one-third of its economic activity,is suffering the worst drought since records began in 1930.”可以知道巴西圣保罗当地政府号召人们节约用水的一个主要原因就是,它遭遇了1930年以来最大的一次干旱。因此选项C的叙述与原文大意是相符的。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3916339.html
相关试题推荐
Whichofthefollowingistrueabout"seniorityrules"?[br][originaltext]Josh
Whichofthefollowingistrueabout"seniorityrules"?[br][originaltext]Josh
Whichofthefollowingistrueabout"seniorityrules"?[originaltext]Josh’shea
ThedefectsoftheBiblemaybecausedby______.[br][originaltext]TheBiblei
ThedefectsoftheBiblemaybecausedby______.[br][originaltext]TheBiblei
ThedefectsoftheBiblemaybecausedby______.[br][originaltext]TheBiblei
ThedefectsoftheBiblemaybecausedby______.[br][originaltext]TheBiblei
ThedefectsoftheBiblemaybecausedby______.[originaltext]TheBibleisave
WhydidpeoplecrossthetheMediterranean?[br][originaltext]Over400,000pe
WhydidpeoplecrossthetheMediterranean?[br][originaltext]Over400,000pe
随机试题
这里有五千来个工人,很难对所有人的工作进行追踪。(track)Withoverfivethousandworkers,itisverydif
[originaltext]Pursesnatchingisanincreasinglycommoncrime.Therearees
Builtover50yearsbytwoprivatecompaniesandonecity-ownedcorporation,the
Technology,Costs,LackofAppealSlowE-TextbookAdoption[A]Textbo
脱贫攻坚战取得决定性进展,( )贫困人口稳定脱贫,贫困发生率从10.2%下降到
在商业银行的经营管理过程中,()决定其风险承担能力。A.资产规模和商业银行
患者送检的血液标本如果出现溶血或乳糜,检验报告单上必须注明,其主要原因是A.没有
面试考官直接打出分数,这种情况属于( )。A.二次量化 B.一次量化 C.
(2020年真题)经营机构对专业投资者进行细化分类和管理的根据包括()。A
一间500m2的民用建筑验收时,室内环境污染物浓度检测点数量不少于()个。A.5
最新回复
(
0
)