首页
登录
职称英语
Which of the following establishments in the UK is least likely to have to pay t
Which of the following establishments in the UK is least likely to have to pay t
游客
2025-01-16
9
管理
问题
Which of the following establishments in the UK is least likely to have to pay the digital services tax? [br]
In what amounts to a shot across the bows for US tech firms, the UK government has announced a new 2% "digital services tax" on their revenue, rather than their profits.
Concerned that many such companies book their profits in lower-taxed countries outside the UK and keen to be seen to be doing something about it, chancellor Philip Hammond suggested that the tax would apply to profitable firms with global revenues of at least 500 million pounds.
"Digital platforms delivering search engines, social media and online marketplaces have changed our lives, our society and our economy, mostly for the better. But they also pose a real challenge for the sustainability and fairness of our tax system; the rules have simply not kept pace with changing business models," he said.
"It is clearly not sustainable or fair that digital platform businesses can generate substantial value in the UK without paying tax here with respect to that business."
As envisaged, the tax would apply to firms such as Facebook, Google, Twitter, Apple and Amazon, as well as the likes of AirBNB and Uber.
Hammond said the levy would not take the form of a sales tax on goods ordered online, as this cost could then be passed on to the consumer. Instead, it will "apply to revenues from those activities that are linked to the participation of UK users". He added that he expects to raise around $512 million per year, with US companies taking up about 50% of the total.
However, the plan is a lot less settled than it might at first appear. The tax isn’t set to come into force until April 2020, with Hammond saying that the government plans to consult on the detail in the meantime.
选项
A、Their adverse effects weigh more than positive ones.
B、They are changing the unfair tax system of the UK.
C、All of them are paying tax to the UK to run their business in the country.
D、Current regulations have lagged behind the evolution of these businesses.
答案
D
解析
事实细节的找寻与判断。根据原文“the rules have simply not kept pace with changing business models”可知,相关规章制度没能与商业模式的变化同步。由此可以判断选项D所述正确。“Digital platforms … have changed … mostly for the better. But they also …”表明Philip Hammond认为数字化平台产生的影响大部分是正向的,但同时也带来了挑战,其态度应是正面大于负面的,选项A与之相左。选项B和选项C都明显与原文不符。故应选择选项D。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3915717.html
相关试题推荐
Listentothefollowingpassage.WriteinEnglishashortsummaryof150-200wor
Whichofthefollowingstatementsiscorrect?[br][originaltext]China’
Whichofthefollowingstatementsiscorrect?[br][originaltext]China’
Whichofthefollowingstatementsiscorrect?[br][originaltext]China’
WhichisNOTafactorindicatedforthelikelyextinctionofsomelanguages?[br
WhichisNOTafactorindicatedforthelikelyextinctionofsomelanguages?[br
WhichisNOTafactorindicatedforthelikelyextinctionofsomelanguages?[or
WhichofthefollowingareasislikelytoseethehighestdeclinerateinrealG
WhichofthefollowingstatementsisNOTcorrect?[br][originaltext]As
WhichofthefollowingstatementsisNOTcorrect?[br][originaltext]As
随机试题
______istheestablishedchurchinScotland.A、TheChurchofScotlandB、TheAngli
Goinghungryisamajorcontributortoillhealth,particularlyamongchildr
骨痂形成期发生于骨折后A.1~2周 B.2~3周 C.3~4周 D.4~5
FR-Ⅲ矫治器适用于A.安氏Ⅱ类1分类 B.安氏Ⅲ类 C.安氏Ⅰ类 D.安
王老师马上要接手一个新班级,为了更好地了解学生情况,顺利开展教学,王老师查阅了该
患者,女性,68岁。转移性右下腹疼痛16小时,无恶心呕吐。查体:体温38.5℃,
能够用于衡量通货膨胀的常用指标是()。 Ⅰ.恩格尔系数 Ⅱ.国民生产总
关于小儿急性阑尾炎临床特点的描述,错误的是A.典型的转移性右下腹痛 B.早期高
某证券资产组合中有三只股票,相关的信息如下表所示: 则:证券资产组合的
跑道方位为南北向,飞机由南向北着陆,该飞机所使用的航向信标台距跑道北端的距离一般
最新回复
(
0
)