首页
登录
职称英语
"You’re off to the World Economic Forum?" asked the Oxford economist, enviou
"You’re off to the World Economic Forum?" asked the Oxford economist, enviou
游客
2025-01-16
46
管理
问题
"You’re off to the World Economic Forum?" asked the Oxford economist, enviously. "How very impressive. They’ve never invited me."
Three days later, I queued in the snow outside the conference center in Davos, standing behind mink coals and cashmere overcoats, watched over by Swiss policemen with machineguns. "Reporting press? You can’t come in here. Side entrance, please." I stood in line again, this time behind Puffa jackets and Newsweek journalists, waiting to collect my orange badge. Once inside. I found that the seminar I wanted to go to was being held in a half-empty room. "You can’t sit here. All seats are reserved for white badges. Coloured badges have to stand."
An acquaintance invited me to a dinner he was hosting: "There are people I’d like you to meet." The green-badged Forum employee stopped me at the door. "This is a participants’ dinner. Orange badges are not allowed." Then, later, reluctantly: "If you’re coming in. please can you turn your badge around? Dinners may be upset if they see you’re a colour."
"Why does anyone put up with being treated like this?" I asked a Financial Times correspondent. "Because we all live in hope of becoming white badges," he said. "Then we’ll know what’s really going on."
A leading British businessman was wearing a white badge, but it bore a small logo on the top left-hand corner: GLT. "What’s a GLT?" I asked.
Ah, he said. "well, it’s a Davos club. I’m a Global Leader for Tomorrow."
"That sounds very important," I said. "Yes." He said, "I thought so myself until I bumped into the man who had sponsored me. On the way to my first meeting. I asked him if he was coming, and he said, "Oh no, dear boy, I don’t bother with that any longer. I’m not a GLT any more I’m an IGWEL." "What’s an IGWEL?" I asked him. "A member of Informal Group of World Economic Leaders of Today."
The World Economic Forum has employed a simple psychological truth — that nothing is more desirable than that which excludes us — to brilliant effect. Year after year, its participants apply to return, in the hope that this time they’ll be a little closer to the real elite. Next year, they, too, might be invited to the private receptions for Bill Clinton, Kofi Annan or Bill Gates instead of having to stand on the conference center’s steps like teenage rock fans.
It’s the sheer concentration of individuals in possession of power, wealth or knowledge that makes the privately run Forum so desirable to its participants. The thousand chief executives who attend its annual meeting control, between them, more than 70 percent of international trade. Every year, they are joined by a couple of dozen presidents and prime ministers, by senior journalists, a changing selection of leading thinkers, academics and diplomats, and by rising stars of the business world. Access to the meeting is by invitation only, costs several thousand pounds a time for business participants, and is ruthlessly controlled. [br] We learn from the passage that orange badges represent
选项
A、forum employees
B、conference correspondents
C、senior diplomats
D、leading thinkers
答案
B
解析
这是道细节题。解题句子是第三段的“The green-badged Forum employee stopped me at the door.‘This is a participants’ dinner. Orange badges are not allowed.’”文中说我想进去,那个戴绿带的论坛人员在门口把我截住了,说:“这是一个参与者的晚餐,黄带子是不能进去的,这个人是记者,她戴的是黄带子。”所以从文中可以看出orange badge指的是记者。故选B。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3915019.html
相关试题推荐
China’sfourthnationaleconomiccensuswillbecarriedoutfromJanuarytoJune
Inthefuture,Britishstudentsmaytakemoreeconomicaltwo-yeardegreecourses
China’sfourthnationaleconomiccensuswillbecarriedoutfromJanuarytoJune
China’sfourthnationaleconomiccensuswillbecarriedoutfromJanuarytoJune
China’sfourthnationaleconomiccensuswillbecarriedoutfromJanuarytoJune
Passage1[br][originaltext]Withtheeconomicglobalization,moreandmore
"You’reofftotheWorldEconomicForum?"askedtheOxfordeconomist,enviou
"You’reofftotheWorldEconomicForum?"askedtheOxfordeconomist,enviou
WoodrowWilsonwasreferringtotheliberalideaoftheeconomicmarketwhen
WoodrowWilsonwasreferringtotheliberalideaoftheeconomicmarketwhen
随机试题
Realpolicemenhardlyrecognizeanyresemblancebetweentheirlivesandwhat
下列关于太阳的高度角和方位角的说法哪个是正确的?()A.高度角与建筑物的朝向
化工装置检修涉及大量动火作业,为确保动火作业安全,需落实有关安全措施。下列关于动
患者男,65岁。背部疼痛半年有余,时有不规则发热,伴尿频、尿痛感就诊。实验室检查
2005年江苏城镇年末尚有登记失业人数比2004年下降了A.3.56% B
诊断急性肾盂肾炎最有价值的是A.尿频、尿急、尿痛伴亚硝酸盐试验阳性 B.尿频、
可表现为肾病综合征的疾病是 A.Ⅱ型急进性肾炎B.局灶节段性肾小球硬化 C
主张学习的目的在于发现学习的方式,使学科的基本结构转变为学生头脑中的认知结构的心
下列各项中,属于会计行政法规的有()。A、《会计法》 B、《企业财务会计报告条
施工用电安全生产要求中,施工现场必须实行( )制。A.“二相三线” B.
最新回复
(
0
)