首页
登录
职称英语
Middle born children will tell you that they usually didn’t feel all that sp
Middle born children will tell you that they usually didn’t feel all that sp
游客
2025-01-16
53
管理
问题
Middle born children will tell you that they usually didn’t feel all that special while growing up. The first born had his spot-carrier of the family banner and responsible for everything. The last born had his comfy little role, but the middle born had no distinctive place to call his own.
Middle-borns just seem to be easily overlooked, and maybe that’s why there are so few pictures of them in the family photo album. There may be hundreds, seemingly thousands, of pictures of the firstborn. For some strange reason, however, which I have confirmed by polling middle-born children around the world, there are seldom many pictures of the middle child, and what photos there are have him included with the others -- squeezed again between the older sibling and the younger sibling.
Another thing that can be said of many middle-born children is that they typically place great importance on their peer group. The middle child is well known for going outside the home to make friends faster than anybody else in the family. When a child feels like a fifth wheel at home, friends become very important; as a result, many middle children (but not all, of course) tend to be the social lions of the family. While firstborns, typically, have fewer friends, middle children often have many.
Middle children have a propensity to leave home first and live farther away from the family than anyone else. I observed a dramatic illustration of this tendency while I was a guest on Oprah Winfrey’s show. The subject that day was sibling rivalry. Three charming young women, all sisters, were among the guests, and we quickly learned that the firstborn and the last born were residents of the Eastern state where they had grown up. They had settled down near their parents and other family members. But the middle child had moved to the West Coast.
I suppose she could have gotten another two thousand miles farther away by moving to Hawaii, but her point was still well made. Middle children are the ones who will most often physically distance themselves from the rest of the family. It’s not necessarily because they’re on the outs with everyone else. They simply !ike to do their own thing, make their own friends, and live their own lives.
All of this is not to say that middle children totally ignore their siblings or the rest of the family. one common characteristic of the middle child is that she is a good mediator or negotiator. She comes naturally into this role because she’s often right in the middle, between big brother and little sister, whatever the case may be. And because she can’t have Mom or Dad all to herself, she learns the fine art of compromise. Obviously, these skills are assets in adult life, and middle children often become the best adjusted adults in the family. [br] It can be inferred from the passage that many middle children ______.
选项
A、feel like the ones not really needed in the family
B、feel proud of themselves in their ability to do their own things
C、are strongly discriminated against in the family
D、are born with the skill in making friends faster than their siblings
答案
A
解析
本题考查对原文的理解。题目的意思是“从文中可以推出……?”也就是说这个题目的答案不能原原本本在文中找到答案,需要考生理解文中的意思才能解题。文中第一段和第二段可以推出第一个答案。文章第一段和第二段的大概意思是“第一个孩子容易引起家里的注意,并且要承担很多责任,最小的孩子在家有自己舒服的小角色,但是中间的孩子对大家来说没有什么明显的特点。中间的孩子似乎容易被忽视,这也是为什么他们在家里的相册里很少看到自己。”从这句话可以看出答案是A,感觉家人不需要他们。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3914832.html
相关试题推荐
Middlebornchildrenwilltellyouthattheyusuallydidn’tfeelallthatsp
Middlebornchildrenwilltellyouthattheyusuallydidn’tfeelallthatsp
Doesusingawordprocessoraffectawriter’sstyle?Themediumusuallydoes
Doesusingawordprocessoraffectawriter’sstyle?Themediumusuallydoes
Doesusingawordprocessoraffectawriter’sstyle?Themediumusuallydoes
[originaltext]Insomeways,childrenshouldbetreatedasmaturepeople.Fo
Letchildrenlearntojudgetheirownwork.Achildlearningtotalkdoesnot
Letchildrenlearntojudgetheirownwork.Achildlearningtotalkdoesnot
Letchildrenlearntojudgetheirownwork.Achildlearningtotalkdoesnot
IntheUnitedStates,olderpeoplerarelylivewiththeiradultchildren.But
随机试题
WhathappenedattheUnitedNations?Howdidthecriticslikethenewpl
[originaltext]MenandwomenintheUnitedStateswhowanttobecomedoctors
PassageFour[br]Whatisthebesttitleforthepassage?HowtheWalkieTalkieB
市场定位的策略不包括( )。A.对峙定位策略 B.避强定位策略 C.差异性
对于长期销售增长的企业,下列比率最适合作为判断公司是否需要银行借款依据的是(
共用题干 OldandActiveItiswell-knowntha
共用题干 一般资料:求助者,男性,28岁,职员。案例介绍:求助者家庭条件优越,
下列有关强调事项段的说法中,错误的是()。A.强调事项段是对已在财务报表中恰当
据下表资料,如果服用两药后的血压下降值服从正态分布,能否认为服用这两种降压药后,
关于丁卡因的作用说法正确的是A、穿透力弱 B、可用于表面麻醉 C、可用于浸润
最新回复
(
0
)