首页
登录
职称英语
I watched as Dr. Ian Stead, the archaeologist in charge of the excavation, b
I watched as Dr. Ian Stead, the archaeologist in charge of the excavation, b
游客
2025-01-16
7
管理
问题
I watched as Dr. Ian Stead, the archaeologist in charge of the excavation, began carefully removing the peat with a clay modelling tool. X-rays taken through the box while it was at the hospital revealed ribs, backbone, arm bones and a skull (apparently with fractures). However, the bones showed up only faintly because acid in the peat had removed minerals from them.
Using the X-rays, Stead started on what he thought might be a leg. By his side was Professor Frank Oldfield, of Liverpool University, an expert on peat who could identify vegetation from stems only a fraction of an inch long. "Similar bodies found in bogs in Denmark show signs of a violent death," Stead said. "It is essential for us to be able to distinguish between the plant fibres in peat and clothing or a piece of rope which might have been used to hang him."
As Stead continued his gentle probing, a brown leathery limb began to materialize amidst the peat; but not until most of it was exposed could he and Robert Connolly, a physical anthropologist at Liverpool University, decide that it was an arm. Beside it was a small piece of animal fur — perhaps the remains of clothing.
Following the forearm down into the peat, Stead found a brown shiny object and then, close by, two more. Seen under a magnifying glass, he suddenly realized they were fingernails— "beautifully manicured and without a scratch on them," he said. "Most people at this time in the Iron Age were farmers; but with fingernails like that, this person can’t have been. He might have been a priest or an aristocrat." Especially delicate work was required to reveal the head. On the third day, curly sideburns appeared and, shortly afterwards, a moustache. At first it seemed that the man had been balding but gradually he was seen to have close-cropped hair, about an inch or two long.
"This information about his hairstyle is unique. We have no other information about what Britons looked like before the Roman invasion except for three small plaques showing Celts with drooping moustaches and shaven chins."
The crucial clue showing how the man died had already been revealed, close to his neck, but it looked just like another innocent heather root. It was not recognized until two days later, when Margaret McCord, a senior conservation officer, found the same root at the back of his neck and, cleaning it carefully, saw its twisted texture. "He’s been garr0tted." She declared. The root was a length of twisted sinew, the thickness of a strong string. A slip knot at the back shows how it was tightened round the neck.
"A large discoloration on the left shoulder suggests a bruise and possibly a violent struggle," Stead said. [br] Why did the researchers think the man was possibly a priest?
选项
A、He had closely-cropped hair.
B、His coat was fur-lined.
C、He had a drooping moustache and shaven chin.
D、His fingernails were well looked after.
答案
D
解析
这是道细节题。解题的句子是“Most people at this time in the Iron Age were farmers; but with fingernails like that,this person can’t have been. He might have been a priest or an aristocrat.”(铁器时代的这个时候大部分人都是农民,但是像这种指甲,这种人是不可能有的。他可能是个牧师或者是贵族。)因此可以从他的指甲判断出可能是个牧师,是因为指甲保养得很好,故选D。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3914744.html
相关试题推荐
Goingaroundatthetopofthemountain,wewatchedthefog______fromthevalley
Thejurygavea______of"notguilty".A、sentenceB、judgmentC、chargeD、verdictD近
Goingaroundatthetopofthemountain,wewatchedthefog______fromthevalley
Hewasfacingchargesonforgeryinacourtoflawbuthehiredagoodattorney
Campanawaschargedofsexuallyassaultingtwentyboyswhenheworkedinapriva
Themagistrateisnowchargedwithseveralcrimes,includingfraud,acceptingbr
Allarechargedwithviolatingofficialsecretslaws,suchisanoffensethatca
CitingOhioordinancesthatallowindividualstoseekchargesagainstsomeone
CitingOhioordinancesthatallowindividualstoseekchargesagainstsomeone
CitingOhioordinancesthatallowindividualstoseekchargesagainstsomeone
随机试题
[originaltext]InAmericatoday,lotsofpeoplearegettingtattoos—especial
F此处需填入动词分词,作句子的伴随状语。该句提到,失眠和头痛等和压力相关的疾病往往随着下岗而来,甚至找到了新工作后……。由even的递进关系可知lingerin
RobotCarstoDoBattleinDesertRaceWhen15competitorslin
关于投资债券的风险,下列说法不正确的是()。A.即使债券发行人未真正地违约,债
治疗温热病壮热、神昏谵语、发斑、痉挛抽搐,宜选用()。A.天麻B.羚羊角(代)
我国建立天文大地网的主要方法是()A.三角测量法 B.GPS
共用题干 1999牟张某在某市开设了三家名称各异的房地产经纪门店,到2002年
赵女士由于意外落下残疾,没有了收入,老公不但不好好照顾,还和别的女人租住到一起。
关于行政处罚的适用的说法,正确的有( )。A.对当事人的同一个违法行为,不得给
(2016年真题)水闸混凝土工程施工的原则包括( )。 A.先深后浅 B
最新回复
(
0
)