首页
登录
职称英语
The idea that government should regulate intellectual property through copyr
The idea that government should regulate intellectual property through copyr
游客
2025-01-10
4
管理
问题
The idea that government should regulate intellectual property through copyrights and patents is relatively recent in human history, and the precise details of what intellectual property is protected for how long vary across nations and occasionally change. There are two standard sociological justifications for patents or copyrights: They reward creators for their labor, and they encourage greater creativity. Both of these are empirical claims that can be tested scientifically and could be false in some realms.
Consider music. Star performers existed before the 20th century, such as Franz Liszt and Niccolo Paganini, but mass media produced a celebrity system promoting a few stars whose music was not necessarily the best or most diverse. Copyright provides protection for distribution companies and for a few celebrities, thereby helping to support the industry as currently defined, but it may actually harm the majority of performers. This is comparable to Anatole France’s famous irony, "The law, in its majestic equality, forbids the rich as well as the poor to sleep under bridges." In theory, copyright covers the creations of celebrities and obscurities equally, but only major distribution companies have the resources to defend their property rights in court. In a sense, this is quite fair, because nobody wants to steal unpopular music, but by supporting the property rights of celebrities, copyright strengthens them as a class in contrast to anonymous musicians.
Internet music file sharing has become a significant factor in the social lives of children, who download bootleg music tracks for their own use and to give as gifts to friends. If we are to believe one recent poll done by a marketing firm rather than social scientists, 48 of American Internet users aged 12 to 17 had downloaded music files in the past month. In so doing, they violate copyright laws, and criminologists would hypothesize they thereby learn contempt for laws in general. A poll by the Pew Internet and American Life Project found that two-thirds of an estimated 35 million Americans who download music files do not care whether they are copyrighted. Thus, on the level of families, ending copyright could be morally as well as economically advantageous. On a much higher level, however, the culture-exporting nations (notably the United States) could stand to lose, although we cannot really predict the net balance of costs and benefits in the absence of proper research. We do not presently have good cross national data on file sharing or a well-developed theoretical framework to guide research on whether copyright protection supports cultural imperialism versus enhancing the positions of diverse cultures in the global marketplace.
It will not be easy to test such hypotheses, and extensive economic research has not conclusively answered the question of whether the patent system really promotes innovation. We will need many careful, sharp-focus studies of well-formed hypotheses in specific industries and sectors of life. For example, observational and interview research can uncover the factors that really promote cultural innovation among artists of various kinds and determine the actual consequences for children of Internet peer-to-peer file sharing.
选项
A、Countries may differ in their efforts to protect it.
B、The author considers its protection well-grounded.
C、People believe its protection may benefit creators.
D、The history of its protection has not been long.
答案
B
解析
本题是细节题。由题干中的intellectual property定位至首段。末句指出:前面提到的保护知识产权的原因是经验之谈,科学上也可以得到证实,但是在某些领域也可能是不适用的。[B]与文意不符,故为答案。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3907105.html
相关试题推荐
______[br][originaltext]SentenceNo.1Youshouldinspectyourpurchasewhen
______[originaltext]SentenceNo.1Youshouldinspectyourpurchasewhenitis
Nomatterifyou’releafingthroughthoseglossyadmissionsbrochures,attend
Nomatterifyou’releafingthroughthoseglossyadmissionsbrochures,attend
Nomatterifyou’releafingthroughthoseglossyadmissionsbrochures,attend
Itshouldnotbetakenforgrantedthatrecyclingismoreefficientthanchu
Itshouldnotbetakenforgrantedthatrecyclingismoreefficientthanchu
Itshouldnotbetakenforgrantedthatrecyclingismoreefficientthanchu
Governmentbondmarketsaresupposedtobetheaccountantsofthefinancial
Governmentbondmarketsaresupposedtobetheaccountantsofthefinancial
随机试题
Todayanyonewillacceptmoneyinexchangeforgoodsandservices.Peopleuse
购买其他企业的股票属于()。A.筹资活动 B.投资活动 C.资金营运活动
男性患者,30岁,咳嗽咳痰2个月,胸片示右上肺片状模糊阴影如果痰中发现抗酸杆菌,
政府发行公债后,如果政府公债的购买者是企业或居民,那么会使社会的信用()。A:等
心力衰竭患者使用静脉扩张剂可以A:增强心肌收缩功能 B:改善心肌舒张功能 C
小脑受累引起的脑瘫为()。A.痉挛型 B.混合型 C.共济失调型 D.手足
下列绩效考核方法中,以外部导向为基础的是()A.平衡计分卡 B.基于
教师职业道德教育中,一种实际、生动、形象的教育方法是( )。A.说理疏导法
下列哪些构成资产负债表的基本要素()。A.资产 B.负债 C.所有者权益
适用于地基承载力较低、台身较高、路径较大的梁桥的桥台形式是()A.埋置式桥台
最新回复
(
0
)