首页
登录
职称英语
As one of the developed countries in Asia, Japan has been sought hegemony in
As one of the developed countries in Asia, Japan has been sought hegemony in
游客
2025-01-08
42
管理
问题
As one of the developed countries in Asia, Japan has been sought hegemony in Asia because of its strong power in economy. How about its present economic situation? Today let’ s talk about this question. Once a symbol of enormous economic growth, Japan has plunged into a deep recession with the burst of its bubble economy beginning in the early 1990’s. This is, without a doubt, the worst economic crisis facing this country since the end of World War Ⅱ. One wonders if Japan can see its way through the storm and overcome these latest doldrums.
In the 1980’s, real estate prices soared to super inflated levels, and investors sank their money into the booming stock market. There seemed to be no end in sight for the land of the rising sun. Everything was rising, and the government, financial institutions, and individuals paid little heed to the warning signs of an imminent crash. Then, the bubble burst, and land and stock prices plunged.
What is the result of the crash? Many companies have faltered due to poor sales and bad debt, and have closed their doors. The domino effect on many financial institutions is that they must- bear an enormous number of unrecoverable loads, which have resulted when companies, depending on profits from land in vestments to repay loans, have fund themselves insolvent. Furthermore, many individual depositors, fearing a collapse of more banks and securities companies, have withdrawn their money in droves.
Attempts by tile government to revitalize the sluggish and contracting economy have proven fruitless. Pump-priming measures including tax cuts and public works spending have done little to put the economy on tract again. What’s more, the government’s decision to increase the consumption tax from 3 to 5 percent in 1997 has had a devastating impact on consumer spending. As for the business sector, companies have tried various measures to streamline management, but other ill effects of such policies, including rising unemployment among older workers, have surfaced and have dealt a huge blow to the recovery process,
Japan’ s faltering economy has had an impact on other Asian countries, and some fear that the whole region will be drawn into depression. What will stem the tide of further economic collapse? For one, Japan must stabilize its financial system and take immediate and effective measures to deal with non – performing loans. Revealing the severity of the problem to the public and foreign governments is an essential first step. A more vital solution might be to institute a permanent tax cut to stimulate consumer spending and confidence in the government’ s handling of the situation. Ultimately, this will encourage domestic demand for goods and services and will be the driving force behind much of the recovery, That’ s the bottom line. Of course, many more factors including deregulation will play a vital role in expediting economic stabilization and growth.
Whatever the case, action must be carried out swiftly and decisively. A passive and .reticent approach to reform and change is what has hampered any improvement so far. Other nations have encouraged Japan to step up the pace of implementing change, but Japan must make the first step . . . or else we might be witnessing the setting of this great rising sun. [br] Japan’s current economic crisis is the worst since ______.
选项
A、World War Ⅰ
B、World War Ⅱ
C、the Gulf War
D、the Korean War
答案
B
解析
从“This is,without a doubt,the worst economic crisis facing this country since the end of World War Ⅱ.”即可直接得出结论:日本目前的经济危机是自二战以来最严重的一次危机。因此答案为B。而其余三个选项在文中均未提到。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3904338.html
相关试题推荐
Asignificantnumberofpeopleseektoadoptchildrenfromothercountries,a
RestrictingtheproblemofThirdWorldcountriestohungeralone—althoughnot
RestrictingtheproblemofThirdWorldcountriestohungeralone—althoughnot
RestrictingtheproblemofThirdWorldcountriestohungeralone—althoughnot
WhichofthefollowingcountriesdoesNOTtakeEnglishastheofficiallanguage?
Apartfromthemajorityofcountries,theU.K.has______toformthewholepar
AsoneofthedevelopedcountriesinAsia,Japanhasbeensoughthegemonyin
AsoneofthedevelopedcountriesinAsia,Japanhasbeensoughthegemonyin
AsoneofthedevelopedcountriesinAsia,Japanhasbeensoughthegemonyin
Australia,whichisoneoftheworld’sdevelopedcountries,hasbecomerichthro
随机试题
Tuckedawayinoursubconsciousisanidyllicvision.Weseeourselvesona
Whenpeoplecareenoughaboutsomethingtodoitwell,thosewhodoitbest
预应力混凝土浇筑的规定,正确的是()。A.浇筑混凝土时,应保持锚塞、锚固和垫板位
请简述满灌疗法。
张先生是甲公司的销售经理,业余时间喜欢在家进行新产品的研发,研发过程中,他自筹资
沙参麦冬汤所治的虚劳的证型是A、肺气虚 B、肺阴虚 C、心气虚 D、心阴虚
下面的文学形象中不属于吝啬鬼典型的是()。A.《叶甫盖尼?奥涅金》中的奥涅金
零序电流的分布,主要取决于()。发电机是否接地;变压器中性点接地的数目
根据现行《个人所得税法》,个人取得的下列所得中,可以减免税的有( )。A.抚恤
A解:本题考查二重积分交换积分次序方面的知识。解这类题的基本步骤:通过原积分次序画出积分区域的图形,得到积分区域;然后写出先x后y的积分表达式。
最新回复
(
0
)