首页
登录
职称英语
Just a few weeks ago, economists and market analysts were expecting the Feder
Just a few weeks ago, economists and market analysts were expecting the Feder
游客
2025-01-07
32
管理
问题
Just a few weeks ago, economists and market analysts were expecting the Federal Reserve to cut short-term interest rates one final time when policy-makers gather for their first meeting of the year Tuesday and Wednesday. Now the vast majority of analysts believe the central bank’s aggressive year long rate-cutting cam paign is over, and the focus already is turning to when the Fed will begin raising rates again.
Based on weekly unemployment data, the rate of job reductions is slowing, and almost every economic indicator reported over the past several weeks has been encouraging. Fed Chairman Alan Greenspan had reason to be optimistic on Jan. 24, when he testified before a Senate panel and seemed far more upbeat about the economy than be had been just two weeks earlier in a speech that sparked a Wall Street sell-off.
Analysts now believe it is almost a sure hat the Fed will leave rates unchanged when the central bank announces the policy decision Wednesday at about 2; 15 p.m. After an unprecedented 11 rate cuts in 2001, that would mark the first time in more than a year that the Fed’s policy-setting Open Market Committee has held a formal meeting without changing rates.
On Monday, in the latest report to surpass expectations, the Commerce Department reported that new- home sales rose to a seasonally adjusted annual rate of 946,000 units in December, a 5.7 percent increase over November. Last year was a record year for sales of both new and previously owned homes, as low mortgage rates offset the impact of the recession. Last week the Index of Leading Indicators posted its biggest one-month increase in more than five years, as eight of the 10 indicators that make up the index turned positive. (288) [br] The author believes that more houses were bought last year because ______.
选项
A、the economic recession was less serious
B、many people earned more before
C、the interest rate was very low
D、real-estate developers lowered their prices
答案
C
解析
事实细节题。在最后一段谈论房产市场好转的原因时,作者说low mortgage rates offset the impact of the recession,所以说贷款利率低是主要原因。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3901887.html
相关试题推荐
BeforeKeynes,economistsweregloomynaysayers.“Nothingcanbedone”,“Don’
[originaltext]AsChinesetelecommarketstepsupthepaceofopeningtothe
Sincethelate1970’s,inthefaceofaseverelossofmarketshareindozens
Sincethelate1970’s,inthefaceofaseverelossofmarketshareindozens
[originaltext]Theresa:Howisyourmarketresearchprojectgoing,Frank?Frank:
Becausemarketsareoftenunpredictable,successfulmarketingisratherlike
Becausemarketsareoftenunpredictable,successfulmarketingisratherlike
Sincethelate1970’s,inthefaceofaseverelossofmarketshareindozens
Sincethelate1970’s,inthefaceofaseverelossofmarketshareindozens
Onedayyouwentshoppingwithyourclosefriendinasupermarket.Atapointof
随机试题
Thehumanbraincontains10thousandmillioncellsandeachofthesemayhav
Acenturyago,peopleconsideredthephysicianconclusion_____,doubtingitwa
TheKalinagotribe,ontheislandofDominica,isundersomehistoricpopula
[originaltext]W:Dad,canIgotoamoviewithSharon?M:Yeah,sure,butwait
在旧城工业布局调整的过程中,需要迁往别处的是()。A.原有厂房设备好,交通
企业的流动资产为1000万元,其中存货550万元,流动负债30万元,则该企业速动
近年来,全国“扫黄打非”办公室每年都要开展“护苗”行动,打击非法有害出版活动、淫
为贯彻落实党的十八大提出的“实现发展成果由人民共享,必须深化收入分配制度改革”要
(2020年真题)涉税专业服务的机构,为纳税人提供符合法律法规的纳税计划和方案的
承包人签订分包合同后,送发包人备案应在()个工作日内。A.7 B.14 C.
最新回复
(
0
)