首页
登录
职称英语
If pollution continues to increase at the present rate, formation of aerosols
If pollution continues to increase at the present rate, formation of aerosols
游客
2025-01-04
41
管理
问题
If pollution continues to increase at the present rate, formation of aerosols in the atmosphere will cause the onset of an ice age in about fifty years’ time. This conclusion, reached by Dr. S. I. Rasool and Dr. S. H. Schneider, of the United States Goddard Space Flight Center, answers the apparently conflicting question of whether an increase in the carbon di- oxide content of the atmosphere will cause the earth to warm up or increasing the aerosol content will cause it to cool down. The Americans have shown conclusively that the aerosol question is dominant.
Two specters haunting conservationists have been the prospect that meddling with the environment might lead to the planet’s becoming unbearably hot or cold. One of these ghosts has now been laid, because it seems that even an increase in the amount of carbon dioxide in the atmosphere to eight times its present value will produce an increase in temperature of only 2(上标)C, which would take place over several thousand years. But the other problem, now looms larger than ever.
Aerosols are collections of small liquid or solid particles dispersed in air or some other medium. The particles are all so tiny that each is composed of only a few hundred atoms. Because of this they can float in the air for a very long time. Perhaps the most commonly experienced aerosol is industrial smog of the kind that plagued London in the 1950s and is an even greater problem in Los Angeles today. These collections of aerosols reflect the sun’s heat and thereby caused the earth to cool.
Dr. Rasool and Dr. Schneider have calculated the exact effect of a dust aerosol layer just above the earth’s surface on the temperature of the planet. As the layer builds up, the present delicate balance between the amount of heat absorbed from the sun and the amount radiated from the earth is disturbed. The aerosol layer not only reflects much of the sun’s light but also transmits the infrared radiation from below almost unimpeded. So, while the heat input to the surface drops, the loss of heat remains high until the planet cools to a new balanced state. Within fifty years, if no steps are taken to curb the spread of aerosols in the atmosphere, a cooling of the earth by as much as 3.5。C seems inevitable. If that lasts for only a few years, it would start another ice age, and because the growing ice caps at each pole would themselves reflect much of the sun’s radiation, it would probably continue to develop even if the aerosol layer were destroyed.
The only bright spot in this gloomy forecast lies in the hope expressed by Dr. Rasool and Dr. Schneider that nuclear power may replace fossil fuels in time to prevent the aerosol content of the atmosphere from becoming critical. [br] How would the increasing area of ice itself lower the temperature of the planet?
选项
A、By absorbing more and more particles.
B、By reflecting much of the sun’s heat.
C、By attracting more and more travelers.
D、By increasing the carbon dioxide content of the atmosphere.
答案
B
解析
根据第三段最后一句“These collections of aerosols reflect the sun’s heat and thereby caused the earth to cool.”和第四段第三句“The aerosol layer not only reflects much of the sun’s light but also transmits the infrared radiation from below almost unimpeded.”就可知[B]为正确答案。而选项 [A],[C]和[D]均与原文不符。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3898604.html
相关试题推荐
Atpresent,thereisheateddiscussiononwhethertheyoungshouldtakecare
Ifpollutioncontinuestoincreaseatthepresentrate,formationofaerosols
Ifpollutioncontinuestoincreaseatthepresentrate,formationofaerosols
Asthepaceoflifecontinuestoincrease,wearefastlosingtheartofrela
Atpresentcompaniesandindustriesliketosponsorsportsevents.Tworeason
Atpresentcompaniesandindustriesliketosponsorsportsevents.Tworeason
Atpresentcompaniesandindustriesliketosponsorsportsevents.Tworeason
Atpresentcompaniesandindustriesliketosponsorsportsevents.Tworeason
[originaltext]TheU.S.governmenthasreleasednewinformationaboutJoseP
[originaltext]TheU.S.governmenthasreleasednewinformationaboutJoseP
随机试题
AnalyzingFictionI.【T1】______【T1】______—Arrangementofeventstoa)【T2】_____
Thewritercitesthemasssuicideoflemmingsinorderto______.[br]Thewrite
期货合约是指由()统一制定的、规定在将来某一特定的时间和地点交割一定数量和质量标的物的标准化合约。A、期货交易所B、期货公司C、中国证券会D、中国
Thepresidentlikesjoking,butaboutveryseriouspoliticalmattershebecomes
[originaltext]SonyandBertelsmannAGhaveagreedtocombinetheirmusicun
乙类火灾危险性的洁净厂房宜为单层厂房,其防火分区最大允许建筑面积对于单层厂房宜为
特发性肺纤维化患者支气管肺泡灌洗液检查可见A.淋巴细胞增多 B.中性粒细胞增多
采用工程量清单方式招标,招标工程量清单必须作为招标文件的组成部分,其准确性、完整
共用题干 某事业单位2012年初准备使用财政性资金修缮一幢办公楼,预算金额为7
根据《招标投标法》,依法必须进行招标的项目,自招标文件开始发出之日起至投标人提交
最新回复
(
0
)