首页
登录
职称英语
Out in the street at last, the man stopped running and looked back at the ste
Out in the street at last, the man stopped running and looked back at the ste
游客
2025-01-03
44
管理
问题
Out in the street at last, the man stopped running and looked back at the steps of the gallery. The woman was not following him. All the same, he went across to where the car was parked. But as there was still no sign of her he didn’t drive away. His wife would be along shortly—she was only picking up odds and ends for the kids at some shop around the corner where there was a closing-down sale. What a fool he was to have gone into the cursed gallery. Just because he had found a parking place opposite it! If he’d bought an evening paper and waited for Annie in the car he’d have saved himself a nasty fright, because now he felt certain that the crazy woman could not have been Eterna. Not in those outlandish clothes! Not with that daft look in her eyes as she strayed from painting to painting, causing everyone to stare.
If it was Eterna, wouldn’t he have noticed her the minute he went into the place, instead of merely turning to see why other people were staring? Even then, he wouldn’t have given the poor soul a second glance if he hadn’t fancied a resemblance. But when he found her eyes fixed on him he lost his head and ran, although he was vaguely aware, even then, that her daft gaze had already wandered away from him. That was another thing. If it was Eterna, wouldn’t she have recognized him?
It was mortifying to think that he had lost control to such an extent that he ran. Supposing one of his patients had been there and seen him. It was unlikely, though, that anyone up from the country for a precious half day in Dublin would waste time in the National Gallery. He relaxed. He lit a cigarette and settled down to wait for Annie.
Why had he gone into the gallery at all? He had probably fallen into a nostalgic mood, thinking of all the exhibitions he’d attended there before he was qualified and when he still entertained notions of a practice in Dublin. In those days, going to art exhibitions, symphony concerts, operas, and that sort of thing seemed as important for his advancement as going to his lectures. Ah, well, he’d better not tell Annie about his little adventure. Not that she’d give a damn whether it was Eterna or not—she’d be concerned only at his having gone into the gallery at all, at his backsliding into intellectual snobbery, or what she called professional posturing— "Tommyrot" was the word she had actually used the first time he met her, or rather the first time they had what could be considered a real conversation. [br] After coming out of the art gallery and reaching his car, the man felt, above everything else______.
选项
A、greatly relieved, and called himself a fool for having gone into the gallery
B、deeply sad, and fell into nostalgia about his past life and lost romance
C、extremely mortified, and worried that he had been seen by one of his clients
D、very frightened, and couldn’t clear his mind of the terrible image of the woman
答案
A
解析
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3896490.html
相关试题推荐
Outinthestreetatlast,themanstoppedrunningandlookedbackattheste
Outinthestreetatlast,themanstoppedrunningandlookedbackattheste
Outinthestreetatlast,themanstoppedrunningandlookedbackattheste
SuddenlyLadyWindermerelookedeagerlyroundtheroom,andsaid,inherclea
SuddenlyLadyWindermerelookedeagerlyroundtheroom,andsaid,inherclea
SuddenlyLadyWindermerelookedeagerlyroundtheroom,andsaid,inherclea
DwightattendedLincolnelementaryschool,directlyacrossthestreetfromhi
DwightattendedLincolnelementaryschool,directlyacrossthestreetfromhi
DwightattendedLincolnelementaryschool,directlyacrossthestreetfromhi
Ittakesawhile,asyouwalkaroundthestreetsofNantes,acityofhalfa
随机试题
WhathappenedattheUnitedNations?Howdidthecriticslikethenewpl
[originaltext]MenandwomenintheUnitedStateswhowanttobecomedoctors
PassageFour[br]Whatisthebesttitleforthepassage?HowtheWalkieTalkieB
市场定位的策略不包括( )。A.对峙定位策略 B.避强定位策略 C.差异性
对于长期销售增长的企业,下列比率最适合作为判断公司是否需要银行借款依据的是(
共用题干 OldandActiveItiswell-knowntha
共用题干 一般资料:求助者,男性,28岁,职员。案例介绍:求助者家庭条件优越,
下列有关强调事项段的说法中,错误的是()。A.强调事项段是对已在财务报表中恰当
据下表资料,如果服用两药后的血压下降值服从正态分布,能否认为服用这两种降压药后,
关于丁卡因的作用说法正确的是A、穿透力弱 B、可用于表面麻醉 C、可用于浸润
最新回复
(
0
)