首页
登录
职称英语
A third of breads contain more salt than recommended under guidelines being
A third of breads contain more salt than recommended under guidelines being
游客
2024-12-28
28
管理
问题
A third of breads contain more salt than recommended under guidelines being introduced next year, a survey found.
Most breads were within the current guidelines of 1.1 g of salt per 100g—but this is being cut to 1g per 100g.
Campaign for Action on Salt and Health (CASH), which looked at 300 breads, said it was "outrageous" that bread contained even the current level. The Department of Health said "considerable" salt reductions had already been made. Manufacturers said many loaves with the lowest salt levels were supermarket brands, which were the most popular.
Eating too much salt is linked to high blood pressure, which in turn increases the risk of developing heart disease. Recommended dietary salt levels vary with age. Adults are meant to have no more than 6g of salt in their diet per day, while toddlers should have no more than 2g.
Salt levels in bread have fallen by about a third over the past decade, with some falling by up to 40%. But CASH says levels are still too high, and warns there is wide variation in the amount found in loaves. Most are within half a gram of the current target of 1.1 g of salt per 100g of bread—about two thick slices. But Cash found some significantly exceeded it.
CASH says consumers should look at nutrition labels, where possible, to see how much salt bread contains. But it warns fresh breads, from in-store or high-street bakeries have no nutritional labelling, meaning people cannot tell how much salt they contain. And it said bakery breads often had higher levels than their packaged products.
CASH chairman Prof. Graham MacGregor, of the Wolfson Institute of Preventative Medicine, said: "It is frankly outrageous that bread still contains so much salt. The Department of Health needs to ensure that all bread is clearly labelled and that all manufacturers reduce the salt of bread to less that the salt target of lg per 100g. It is the very high levels of salt that is hidden in everyday food, such as bread, that puts up both adults’ and children’s blood pressure."
Victoria Taylor, senior dietician at the British Heart Foundation, said: "We know too many people are eating too much salt each day. Some manufacturers are working towards targets for salt reduction, but we need more action to cut the salt content in bread and make sure they provide colour-coded food labels to help their customers." But Federation of Bakers director Gordon Poison said: "The majority of wrapped, sliced bread available already meets the 2012 targets and our members are continuing to endeavour to reduce salt by contributing to ongoing research to establish which other means are available to reduce salt in bread. The vast majority of breads singled out in the CASH report as higher in salt are not the mainstream products produced by our members; which do produce around 80% of the nation’s bread in a £3bn industry."
A Department of Health spokesman said the government welcomed the "considerable" salt reductions that bread makers had already made, and it was "very pleasing" that around 60% of the products met salt targets for 2012.
"This is an important step in helping to reduce salt intake, as well as lowering the risk of high blood pressure and resulting strokes and heart disease. We look forward to seeing further reductions as more companies meet the targets," he added.
British Retail Consortium food director Andrew Opie said retailers and manufacturers are to fund independent research to look for ways of meeting the 2012 target—"while still making foods which consumers want to buy".
From BBC, September 2, 2011 [br] According to the passage, which of the following statements is CORRECT?
选项
A、Salt reductions are to be made.
B、The loaves in supermarkets are with the lowest salt levels.
C、Women can have more salt in their diet per day than men.
D、Recommended dietary salt levels are different with age.
答案
D
解析
本题为细节题。根据第三段第二句…salt reductions had already been made可以了解,面包中所含盐分已经减少了,而选项A表示将要降低面包中所含的盐分,所以是错误的;第三段的最后一句话指出many loaves with the lowest salt levels were supermarket brands,可以得知,并不是超市里的面包含盐量最低,所以选项B是错的;第四段的最后一句指出,成年人每天摄入的盐分最多不能超过6克,并没有提到男性和女性之间的区别,所以选项C是错误的;从第四段的倒数第二句可以得出选项D是正确的。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3888894.html
相关试题推荐
TheBibleitselfcontainsatotalof66booksandisdividedintotwoparts,t
TheBibleitselfcontainsatotalof66booksandisdividedintotwoparts,t
TheBibleitselfcontainsatotalof66booksandisdividedintotwoparts,t
TheBibleitselfcontainsatotalof66booksandisdividedintotwoparts,t
TheBibleitselfcontainsatotalof66booksandisdividedintotwoparts,t
TheBibleitselfcontainsatotalof66booksandisdividedintotwoparts,t
WhichregionintheU.S.contains90%oftheAmericantextileindustry?A、NewEn
TheoriginalAmericanflagcontains13horizontalstripesand13whitestarsarr
Thewordsthatcontainonlyonemorphemearecalled______.A、boundmorphemesB、a
Athirdofbreadscontainmoresaltthanrecommendedunderguidelinesbeing
随机试题
在中国,水稻生产是国民经济的重要组成部分。中国人早在公元前4000年就开始了水稻种植,而后逐渐传播到世界各地。目前,中国是世界上最大的水稻生产国,水稻产
AzharUsman,astand-upcomic,saysheisa"verypatriotic"AmericanMuslim
下列各项属于拥有上市公司控制权的有( )。 Ⅰ持有上市公司51%股权的股东
A.完带汤B.四神丸C.易黄汤D.固冲汤E.生化汤脾肾虚弱,蕴湿生热之带下,宜选
针对甲亢的患者,下列哪项饮食不妥?( )A.高碘饮食 B.高热量饮食 C.
所有工作人员(包括工作负责人)不许单独进入、滞留在()。 A.高压室
甲午战争一役,洋务派经营多年的北洋海军全军覆没,标志着以“自强”“求富”为目标的
辛亥革命的局限性主要表现在( ) A.没有提出彻底的反帝反封建革命纲领 B
上级法院对下级法院已经发生法律效力的判决和裁定,如果发现有错误,有权提审或指令下
合成甘油磷脂的直接原料有( )。A.胆碱 B.丝氨酸 C.肌醇 D.谷氨
最新回复
(
0
)