首页
登录
职称英语
Presently many students are not satisfied enough with the quality of education
Presently many students are not satisfied enough with the quality of education
游客
2024-12-14
52
管理
问题
Presently many students are not satisfied enough with the quality of education. To improve the situation, some propose that students should be encouraged to evaluate and criticize their teachers. Write an essay of about 400 words on the topic given below.
SHOULD TEACHERS BE EVALUATED AND CRITICIZED BY THEIR STUDENTS?
In the first part of your writing you should present your thesis statement, and in the second part you should support the thesis statement with appropriate details. In the last part you should bring what you have written to a natural conclusion or a summary.
Marks will be awarded for content, organization, grammar and appropriacy. Failure to follow the above instructions may result in a loss of marks.
Write your composition on ANSWER SHEET FOUR.
选项
答案
It has been generally realized that the quality of education in China leaves much to be desired. In order to improve the situation, some people propose that students should be encouraged to evaluate or even criticize their teachers. However I think such a practice, should it be adopted, would give rise to indiscipline in class and disrespect for teachers despite its merits.
It cannot be denied that such a practice might be helpful to both teachers and students to some extent. If it were introduced, teachers would have an easier way to solicit student feedback about their way of teaching and therefore take timely measures to improve their work. For instance, a teacher of English, even though expert at the language, may not be a good teacher for a particular class because he is not clear enough about what his students really need. If the teacher could find out from the students’ criticism of him what needs to be improved about his way of teaching, he could be very likely make his work better adapted to his students, thus benefiting his students and himself as well. Meanwhile this practice would enable students to be more independent as it would give them a chance to make decisions by themselves when they are allowed to give their opinions about their teacher.
Nevertheless we should not turn a blind eye to the possible negative results it might bring about. Among others, it would cause disorder in class and loss of respect for teachers. If they were given the freedom to criticise their teachers, students may go so far as to contradict the latter in class whenever they feel like doing it, as most of them are admittedly not mature enough. In that case, it would be very difficult for teachers to maintain discipline in class. What is more, teachers would not have any sense of authority but a strong feeling of not being duly respected, which no doubt would undermine the existent system of education.
In my opinion, this proposal, though well intended, is not applicable in the majority of schools in our country. In the first place, teenager students are not mature enough to assess the performance of a teacher. For instance, they might mistake a teacher’s strict requirement as cruelty. In the second place, the devastating criticism from students about their teachers can only make things worse. Teachers may become demoralized and therefore the quality of education even lower.
解析
引言部分作者对题目中给出的一部分人认为应该鼓励学生评估甚至批评老师的观点表示质疑,认为这种做法尽管有它的优点但是可能会引起课堂混乱并且使老师得不到应有的尊重。
文章主体段落部分分别从正反两个方面探讨了这种做法的优点和缺点。第二自然段指出这种做法在某种程度上说对教师和学生都有好处。段落的拓展部分虽然文字不多,但却从教和学两个方面把主题句中的观点阐述得一清二楚。第三自然段通过连接词nevertheless很自然地由对优点的阐述过渡到对负面影响的探讨。
在进行了正反两方面的讨论之后,作者得出结论: 这种做法虽然用意很好,但是在我们国家并不适用,并简单明了地给出了两点理由。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3874246.html
相关试题推荐
Nowadays,thereisanewtrendamongcollegestudents.Manyofthemhavemove
MargaretSpellings,thesecretaryofeducation,announcedapilotreform.t
MargaretSpellings,thesecretaryofeducation,announcedapilotreform.t
Presentlymanystudentsarenotsatisfiedenoughwiththequalityofeducation
[originaltext]Interviewer:Inyourstudy,youidentifiedstudentswhostoodout
[originaltext]Interviewer:Inyourstudy,youidentifiedstudentswhostoodout
Manystudentstodaydisplayadisturbingwillingnesstochooseacademicins
Manystudentstodaydisplayadisturbingwillingnesstochooseacademicins
Manystudentstodaydisplayadisturbingwillingnesstochooseacademicins
Manystudentstodaydisplayadisturbingwillingnesstochooseacademicins
随机试题
Thereareseveralpossibleexplanationsforthegreaterjob______inJapanincon
Completethesentencesbelow.WriteNOMORETHANTWOWORDSAND/ORANUMBERfore
第三脑室两侧为A.胼胝体 B.丘脑前结节 C.尾状核 D.丘脑枕 E.背
关于血红蛋白病,说法错误的是A.包括异常血红蛋白病和珠蛋白生成障碍性贫血 B.
1.题目:儿歌《春雨》 2.内容: 《春雨》 滴答滴答,下小雨啦。种子说:
2001年以来,普通初中四项达标率增速最快的是()。A.体育运动场馆面积
5/2,7/5,9/10,,1/2.A.13/12 B.11/17 C
下述药物中,代谢受葡萄柚汁影响的包括A.西地那非 B.育亨宾 C.多沙唑嗪
重复进行一项试验,事件A表示“第一次失败且第二次成功”,则事件表示()。 A
下列个人所得,属于个人所得税的征税范围的是()。A.保险赔款 B.国债和国家
最新回复
(
0
)