首页
登录
职称英语
A week of heavy reading had passed since the evening he first met Ruth Morse
A week of heavy reading had passed since the evening he first met Ruth Morse
游客
2024-11-22
54
管理
问题
A week of heavy reading had passed since the evening he first met Ruth Morse, and still he dared not call. Time and again he nerved himself up to call, but under the doubts that assailed him his determination died away. He did not know the proper time to call, nor was there any one to tell him, and he was afraid of committing himself to an irretrievable blunder. Having shaken himself free from his old companions and old ways of life, and having no new companions, nothing remained for him but to read, and the long hours he devoted to it would have ruined a dozen pairs of ordinary eyes. But his eyes were strong, and they were backed by a body superbly strong. Furthermore, his mind was fallow. It had lain fallow(体耕的)all his life so far as the abstract(深奥的)thought of the books was concerned, and it was ripe for the sowing. It had never been jaded by study, and it bit hold of the knowledge in the books with sharp teeth that would not let go.
It seemed to him, by the end of the week, that he had lived centuries, so far behind were the old life and outlook. But he was baffled by lack of preparation. He attempted to read books that required years of preliminary specialization. One day he would read a book of antiquated philosophy, and the next day one that was ultra-modern, so that his head would be whirling with the conflict and contradiction of ideas. It was the same with the economists. On the one shelf at the library he found Karl Marx, Ricardo, Adam Smith, and Mill, and the abstruse(深奥的)formulas of the one gave no clew that the ideas of another were obsolete. He was bewildered, and yet he wanted to know. He had become interested, in a day, in economics, industry, and politics. Passing through the City Hall Park, he had noticed a group of men, in the centre of which were half a dozen, with flushed faces and raised voices, earnestly carrying on a discussion. He joined the listeners, and heard a new, alien tongue in the mouths of the philosophers of the people. One was a tramp, another was a labor agitator, a third was a law-school student, and the remainder was composed of wordy workingmen. For the first time he heard of socialism, anarchism, and single tax, and learned that there were warring social philosophies. He heard hundreds of technical words that were new to him, belonging to fields of thought that his meagre reading had never touched upon. Because of this he could not follow the arguments closely, and he could only guess at and surmise(推测)the ideas wrapped up in such strange expressions. Then there was a black-eyed restaurant waiter who was a theosophist, a union baker who was an agnostic, an old man who baffled all of them with the strange philosophy that what is is right, and another old man who discoursed(讲述)interminably about the cosmos and the father-atom and the mother-atom.
Martin Eden’s head was in a state of addlement when he went away after several hours, and he hurried to the library to look up the definitions of a dozen unusual words. And when he left the library, he carried under his arm four volumes: Madam Blavatsky’s "Secret Doctrine," "Progress and Poverty," "The Quintessence of Socialism," and, "Warfare of Religion and Science. " Unfortunately, he began on the "Secret Doctrine. " Every line bristled with many-syllabled words he did not understand. He sat up in bed, and the dictionary was in front of him more often than the book. He looked up so many new words that when they recurred, he had forgotten their meaning and had to look them up again. He devised the plan of writing the definitions in a note-book, and filled page after page with them. And still he could not understand. He read until three in the morning, and his brain was in a turmoil, but not one essential thought in the text had he grasped. He looked up, and it seemed that the room was lifting, heeling, and plunging like a ship upon the sea. Then he hurled the "Secret Doctrine" and many curses across the room, turned off the gas, and composed himself to sleep. Nor did he have much better luck with the other three books. It was not that his brain was weak or incapable: it could think these thoughts were it not for lack of training in thinking and lack of the thought-tools with which to think. He guessed this, and for a while entertained the idea of reading nothing but the dictionary until he had mastered every word in it. [br] Why did Martin Eden begin to read heavily?
选项
A、Because he needed to learn how to sow on the fallow land.
B、Because he meant to test if his eyes were very strong.
C、Because he was concerned about some abstract thoughts.
D、Because he had strong desire to learn some knowledge.
答案
D
解析
细节题。由题干中的read heavily定位至第一段最后一句。该句中指出It had never been jadedby study,and it bit hold of the knowledge in the books with sharp teeth that would not let go.即他的心灵没有厌倦书本,总用它锋利的牙齿牢牢咬住书本上的知识不肯放松,由此可知,他大量阅读是因为他渴求知识,故[D]为答案。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3857165.html
相关试题推荐
AweekofheavyreadinghadpassedsincetheeveninghefirstmetRuthMorse
AweekofheavyreadinghadpassedsincetheeveninghefirstmetRuthMorse
AweekofheavyreadinghadpassedsincetheeveninghefirstmetRuthMorse
AweekofheavyreadinghadpassedsincetheeveninghefirstmetRuthMorse
PASSAGETHREE[br]HowwasthemarkofMethoxychlorpasseddowntothedescendan
TipsonReadingI.Three【T1】phasesofreading【T1】______
TipsonReadingI.Three【T1】phasesofreading【T1】______
TipsonReadingI.Three【T1】phasesofreading【T1】______
TipsonReadingI.Three【T1】phasesofreading【T1】______
TipsonReadingI.Three【T1】phasesofreading【T1】______
随机试题
TheUnitedStatestakesabiggershareoftheinternationalstudentmarkett
[originaltext]Sheisabeautiful,graceful,tennischampion,aworldclass
BlackdeaththatdroveNewtonfromhiscollegeandintoamomentousdiscove
[audioFiles]2016m4x/audio_ezfj_204_20164[/audioFiles]TheF
下列浸出方法中,属于动态浸出过程的是()A.渗漉法 B.煎煮法 C.浸渍法
下列哪项不是躯体性腹痛的特点A、疼痛定位准确 B、疼痛程度剧烈而持久 C、可
根据《建筑基坑支护技术规程》的规定,钢筋混凝土支撑构件的混凝土强度等级不应低于(
关于测量准确度的说法,正确的有()。 A.准确度是测量结果与被测量真值之间的
法律生效的时间主要有以下哪几种形式?() A.自法律颁布之日起生效 B.由该
(2017年真题)下列模板荷载中,属于特殊荷载的是( )。A、风荷载 B、模
最新回复
(
0
)