首页
登录
职称英语
(1)It was the spring of 1985, and President Reagan had just given Mother Ter
(1)It was the spring of 1985, and President Reagan had just given Mother Ter
游客
2024-11-21
48
管理
问题
(1)It was the spring of 1985, and President Reagan had just given Mother Teresa the Medal of Freedom in a Rose Garden ceremony. As she left, she walked down the corridor between the Oval Office and the West Wing drive, and there she was, turning my way. What a sight: a saint in a sari coming down the White House hall. As she came nearer, I could not help it: I bowed. "Mother", I said, "I just want to touch your hand." She looked up at me—it may have been one of Gods subtle jokes that his exalted child spent her life looking up to everyone else—and said only two words.
(2)Later I would realize that they were the message of her mission. "Luff Gott," she said. Love God. She pressed into my hand a poem she had written, as she glided away in a swoosh of habit. I took the poem from its frame the day she died. It is free verse, 79 lines, and is called "Mother’s Meditation(in the Hospital)." In it she reflects on Christ’s question to his apostles: "Who do you say I am?" She notes that "he was the boy born in Bethlehem", "put in the manger full of straw... kept warm by the breath of the donkey, who grew up to be an ordinary man without much learning." Donkeys are not noble; straw is common; and it was among the ordinary and ignoble, the poor and sick, that she chose to labor. Her mission was for them and among them, and you have to be a pretty tough character to organize a little universe that exists to help people other people aren’t interested in helping. That’s how she struck me when I met her as I watched her life. She was tough. There was the worn and weathered face, the abrupt and definite speech. We think saints are great organizers, great operators, and great combatants in the world. Once I saw her in a breathtaking act of courage. She was speaker at the National Prayer Breakfast in Washington in 1995.
(3)A11 the Washington Establishment was there, plus a few thousand born-again Christians, orthodox Catholics and Jews, and searchers looking for a faith. Mother Teresa was introduced, and she spoke of God, of love, of families. She said we must love one another and care for one another. There were great purrs of agreement. But as the speech continued it became more pointed. She asked, "Do you do enough to make sure your parents, in the old people’s homes, feel your love? Do you bring then each day your joy and caring?" The baby boomers in the audience began to shift in their seats. And she continued. "I feel that the greatest destroyer of peace today is abortion," she said, and then she told them why, in uncompromising term.
(4)For about 1.3 seconds there was complete silence, then applause built and swept across the room. But not everyone: the President and the First Lady, the Vice President and Mrs. Gore, looked like seated statues at Madame Tussauds, glistening in the lights and moving not a muscle. She didn’t stop there either, but went on to explain why artificial birth control is bad and why Protestants who separate faith from works are making a mistake. When she was finished, there was almost no one she hadn’t offended. A US Senator turned to his wife and said, "Is my jaw up yet?" Talk about speaking truth to power! But Mother Teresa didn’t care, and she wasn’t afraid. The poem she gave me included her personal answers to Christ’s question. She said he is "the Truth to be told... the Way to be walked... the Light to be lit." She took her own advice and lived a whole life that showed it. [br] Which of the following best describes Mother Teresa as seen by the author?
选项
A、Stirring and critical.
B、Brave but offensive.
C、Bold and picky.
D、Honest and brave.
答案
D
解析
从第1段作者称修女为“圣人”可知,他对修女总体是赞扬和仰慕的;第2段末作者称修女的讲话是一次勇敢行为,以及第4段中赞扬修女敢说真话。因此,D正确。A、B、C中的critical,picky和offensive只是某些听众对修女的看法,并非作者的观点。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3854831.html
相关试题推荐
Inthepost-SilentSpring1960s,whenthepesticideDDTwasdiscoveredtobe
Inthepost-SilentSpring1960s,whenthepesticideDDTwasdiscoveredtobe
Notlongago,TedGupopenedabatteredoldsuitcasefromhismother’sattic
Allparentshopeforaprosperous,happyandsecurefutureoffspring.Howeve
(1)Thirty-sevenmenhavebeenelectedPresidentsince1789,andtheAmerican
(1)Thirty-sevenmenhavebeenelectedPresidentsince1789,andtheAmerican
(1)Thirty-sevenmenhavebeenelectedPresidentsince1789,andtheAmerican
PASSAGETHREE[br]HowdidMotherTeresacommunicatewiththesickandtherich?
(1)Itwasthespringof1985,andPresidentReaganhadjustgivenMotherTer
(1)Itwasthespringof1985,andPresidentReaganhadjustgivenMotherTer
随机试题
Whatisthereasonforthemessage?[br][originaltext]Goodafternoon,thisis
Student:ImeanIwanttodosomeoftheseproblems.Teacher:Yeah.Student:But
Mind-controlledCarsA)AcarinGermanycanbesteeredw
对医学模式的理解不正确的是A、医学模式即医学观,是对医学本质的概括 B、医学模
某教师为了检验学生对液体压强的掌握情况布置了若干习题,下面是某同学对于其中一题的
左边的立体图形是立方体中挖出一个圆锥台孔后形成的,如果从任一面剖开,以下哪一个不
下列审计程序中,可用来审查应收账款可收回性的是( )A.将应收账款明细表与应收账
义务兵小宋是某军区即将退伍的军人,下列关于他在部队期间的医疗保险和退伍后的医疗保
(2021年12月真题)根据《期货投资者保障基金管理办法》,期货交易活动实行的原
启脾丸不适用于以下哪个病症A.湿热泄泻 B.脾胃虚弱 C.消化不良 D.脾
最新回复
(
0
)