首页
登录
职称英语
(1)Hostility to Gypsies has existed almost from the time they first appeared
(1)Hostility to Gypsies has existed almost from the time they first appeared
游客
2024-11-21
10
管理
问题
(1)Hostility to Gypsies has existed almost from the time they first appeared in Europe in the 14th century. The origins of the Gypsies, with little written history, were shrouded in mystery. What is known now from clues in the various dialects of their language, Romany, is that they came from northern India to the Middle East a thousand years ago, working as minstrels and mercenaries, metal-smims and servants.
Europeans misnamed them Egyptians, soon shortened to Gypsies. A clan system, based mostly on their traditional crafts and geography, has made them a deeply fragmented and fractious people, only really unifying in the face of enmity from non-Gypsies, whom they call gadje. Today many Gypsy activists prefer to be called Roma, which comes from the Romany word for "man". But on my travels among them most still referred to themselves as Gypsies.
(2)In Europe their persecution by the gadje began quickly, with the church seeing heresy in their fortune-telling and the state seeing anti-social behaviour in their nomadism. At various times they have been forbidden to wear their distinctive bright clothes, to speak their own language, to travel, to marry one another, or to ply their traditional crafts. In some countries they were reduced to slavery—it wasn’t until the mid-1800s that Gypsy slaves were freed in Romania. In more recent times the Gypsies were caught up in Nazi ethnic hysteria, and perhaps half a million perished in the Holocaust. Their horses have been shot and the wheels removed from their wagons, their names have been changed, their women have been sterilized, and their children have been forcibly given for adoption to non-Gypsy families.
(3)But the Gypsies have confounded predictions of their disappearance as a distinct ethnic group, and their numbers have burgeoned. Today there are an estimated 8 to 12 million Gypsies scattered across Europe, making them the continent’s largest minority. The exact number is hard to pin down. Gypsies have regularly been undercounted, both by regimes anxious to downplay their profile and by Gypsies themselves, seeking to avoid bureaucracies. Attempting to remedy past inequities, activist groups may overcount. Hundreds of thousands more have emigrated to the Americas and elsewhere. With very few exceptions Gypsies have expressed no great desire for a country to call their own—unlike the Jews, to whom the Gypsy experience is often compared. "Romanestan," said Ronald Lee, the Canadian Gypsy writer, "is where my two feet stand." [br] Which of the following is NOT true about the history of the Gypsies?
选项
A、The origin of the Gypsies can only be guessed from their language.
B、Europeans had thought that the Gypsies originated from Egypt.
C、Some people had thought that the Gypsies might disappear as a distinct nationality.
D、There was once a country of the Gypsies in northern India.
答案
D
解析
从吉普赛语各方言推断,大约1000年前他们从印度北部来到中东地区。但文中未提到印度北部有过一个吉普赛人的国家,故D与文章内容不符,是答案。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3854588.html
相关试题推荐
Thosesettingmigrationpolicyinrichcountriesfaceanalmostimpossiblet
Thosesettingmigrationpolicyinrichcountriesfaceanalmostimpossiblet
Butifyouopenyourmindaswidelyaspossible,thensignsandhintsofalmost
Amongalmostsevenhundredspeciesofbamboo,somearefullygrownatlessthan
Molesarealmostcompletelyblind,althoughitstinyeyescandistinguishlight
Todaywomenearnalmost60percentofallbachelor’sdegreesandmorethan
Todaywomenearnalmost60percentofallbachelor’sdegreesandmorethan
Todaywomenearnalmost60percentofallbachelor’sdegreesandmorethan
Todaywomenearnalmost60percentofallbachelor’sdegreesandmorethan
Todaywomenearnalmost60percentofallbachelor’sdegreesandmorethan
随机试题
[originaltext]M:First,Iwanttothankyoufordoingthissurvey.Thisisano
Itiscustomaryforadultstoforgethowhardanddullandlongschoolis.T
Onaverage,Americankidsages3to12spent29hoursaweekinschool,eigh
特别值得一提的是,司马迁不仅参考皇家的历史记录,还走遍中国求证信息的真伪。Whatisparticularlyworthmentioningisth
三、教学语言技能 (一)教学语言技能的含义 教师在课堂上
采用3m直尺进行路面平整度测定时,应首尾相接连续测量()尺。A.3 B.5
注册会计师在与治理层沟通补充事项时,以下各项中不恰当的沟通内容是( )。A、注
碘量法测定维生素C的含量的方法中不包括A.使用新沸过的冷水,是为了减少水中溶解氧
当消费函数是一条通过原点且向右上方倾斜的直线时,则()。A.边际消费倾向递增
在必要情况下,收到检举材料和处理检举的相关部门及人员可以将被检举人姓名和检举材料
最新回复
(
0
)