首页
登录
职称英语
[originaltext]S: Diploma courses are usually more narrowly specialized and more
[originaltext]S: Diploma courses are usually more narrowly specialized and more
游客
2024-11-04
5
管理
问题
S: Diploma courses are usually more narrowly specialized and more professionally oriented. Thus they are most often given to people who are training to be teachers or social workers and who already have a Bachelor-level degree.
I: Then what do students study after acquiring their "first degree"?
S: After that, there are those degrees which a university gives for the successful completion of a piece of research. The MA (or Master of Arts), the MSc (or Master of Science) and the MBA (or Master of Business Administration) are the ones most frequently awarded here at postgraduate level. At one time these degrees were awarded only for the completion of research work; but over the past twenty years or so a large number of additional Master degrees have been introduced which combine a quite small piece of research with a substantial amount of course work on which the student is examined.
I: Then there is Doctor degree, right?
S: Yes. It is called Ph. D. (or Doctor of Philosophy), which is the most prestigious research degree. It is awarded for a piece of research which shows great depth and considerable originality. It is expected to make a significant contribution to our knowledge of and understanding of a problem. It usually involves at least four years’ full-time research.
I: I’ve also heard of honorary degrees? Are they Master degree or Doctor degree?
S: Well, that is a totally different matter. These are, for example, the Dlitt or Doctor of Letters (Doctor Litterarum — if you want it in the original Latin), the DSc or Doctor of Science, and the LLD or Doctor of Laws. These awards may be — in fact often are — awarded to people who have never been to university at all. They are very often in fact given to people who have distinguished themselves in some field of non-academic activity outside. Thus the university may wish to honour a famous writer by giving him or her a Dlitt or a famous politician by giving him or her a LLD.
I: Professor Stevenson, you have provided us with a detailed introduction to university education in Britain. Thank you for your time.
S: My pleasure.
6. Which is NOT the target group of diploma courses?
7. What do students study after acquiring their "first degree"?
8. Which statement about Ph. D. is FLASE according to the interview?
9. Which degree will NOT be awarded to students at British universities?
10. Which one is NOT honorary degree?
选项
A、BSc.
B、MBA.
C、Ph. D.
D、LLD.
答案
D
解析
细节题。需用排除法解答。关于学位授予体系,访谈一开始提到 “first degree”,如BA或BSc;接下来提到Master degree,如MA、MSc或MBA;后来又提Doctor degree,即Ph.D.,选项A、B、C都符合这些内容。当提到honorary degrees时,受访者说:Well,that is a totally different matter.These are,for example,the Dlitt or Doctor of Letters(Doctor Litterarum—if you want it in the original Latin),the DSc or Doctor of Science, and the LLD or Doctor of Laws. These awards may be — in fact often are — awarded to people who have never been to university at all. They are very often in fact given to people who have distinguished themselves in some field of non-academic activity outside. Thus the university may wish to honour a famous writer by giving him or her a Dlitt or a famous politician by giving him or her a LLD.由此可见,荣誉学位并不是授予在校学生的,所以选项D错误,答案是选项D。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3830715.html
相关试题推荐
[originaltext]M:OK,soifyou’rereadytotaketheplunge,ifyouwannagetou
[originaltext]M:IfyoulookatanylistofNewYear’sresolutionsyouwouldn’t
[originaltext]M:IfyoulookatanylistofNewYear’sresolutionsyouwouldn’t
[originaltext]M:IfyoulookatanylistofNewYear’sresolutionsyouwouldn’t
[originaltext]M:Butdon’tmanymoreparentsliveapartfromtheirmarriedchil
[originaltext]M:Butdon’tmanymoreparentsliveapartfromtheirmarriedchil
[originaltext]M:Butdon’tmanymoreparentsliveapartfromtheirmarriedchil
[originaltext]M:Butdon’tmanymoreparentsliveapartfromtheirmarriedchil
[originaltext]M:Butdon’tmanymoreparentsliveapartfromtheirmarriedchil
[originaltext]M:Today,we’veProfessorMcKayonourMorningTalkShow.Goodmo
随机试题
TheHealthBenefitsofDrinkingWater—Isbottleddrinkingwaterhealthi
Islanguage,likefood,abasichumanneedwithoutwhichachildatacritica
Susan’dhaveworkedabroadifshe’dhadthechance,_____?A、hassheB、hadn’tshe
Whatisanimu?It’soneof______.[br]Howisthefoodfinallycovered?Itis
简述高校教师劳动的特点。
《房屋建筑室内装修设计制图标准》仅适用于计算机绘图,不适用于手工绘图方式。()
社会主义核心价值观中,国家层面的价值追求是()A.富强、民主、文明、和谐
针对政府资助大学的特定用途基金的遵循性审计的目标由以下哪项决定?A.符合公认会计
准备无菌台时,要求铺在台面上的无菌单应至少下垂A.15cm B.20cm C
关于拍卖底价的说法,错误的是()。A:拍卖底价是拍卖前公布的拍卖标的物的评估价
最新回复
(
0
)